Reacties voor: Schermen iPad mini, iPad 2 en iPad 4 onder microscoop vergeleken

Repair Labs heeft de schermen van de iPad mini, iPad 4 en iPad 2 onder een microscoop met elkaar vergeleken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Heb gisteren de mini in handen gehad, ik was verbaasd hoe slecht/wazig het scherm is als je de iPad3 en Google Nexus 7 gewend bent.

  2. Mooi ook die sluikreclame voor Sony 😉

  3. Origineel geplaatst door LanWolf
    Heb gisteren de mini in handen gehad, ik was verbaasd hoe slecht/wazig het scherm is als je de iPad3 en Google Nexus 7 gewend bent.

    Niet een beetje overdreven?

  4. ik wilde de ipad mini kopen , maar ik denk dat ik mooi ga wachten paar maanden , of apple komt met een nieuwe en betere scherem , of prijs verlaging

  5. Origineel geplaatst door LanWolf
    Heb gisteren de mini in handen gehad, ik was verbaasd hoe slecht/wazig het scherm is als je de iPad3 en Google Nexus 7 gewend bent.

    *hehe* .. grappig. Ik had net het tegenovergestelde. Ik was zaterdag ff in de Applestore en ja, vergeleken met de 3 is het slechter maar ik vond het eigenlijk best wel meevallen. Als je de grootte/gewicht van het apparaat in ogenschouw neemt en vergelijkt met iets slechtere scherm (in vergelijking met de 3 en 4) dan is het toch best wel een leuk apparaat. Zit nu te twijfelen om m’n 2 te verpatsen en daar een mini voor terug te halen.

  6. Ik heb de iPad mini en de iPhone 5 en tuurlijk zie je het verschil maar het valt zeker niet tegen! De kwaliteit vind ik zelfs super!

  7. Vindt de mini ook wel leuk ,maar wacht wel tot het voorjaar op de retina uitvoering.

  8. ik ben normaal iemand waarbij elke micrometer opvalt, maar moet zeggen dat ik het scherm van de mini heeeeel erg mee vind vallen hoor, ik vind het allemaal een beetje erg opgeblazen dat men het scherm barslecht vind..

    hier ook een ipad 3, dus heb wel vergelijkwaar, maar mij valt de mini reuze mee

  9. Gisteren de iPad 4 van een vriend in handen gahad. Ben onder de indruk van de beeldscherpte! Echt scherp!

  10. Ik heb zelf de ipad 3, en sinds vrijdag heeft mijn vriendin de mini. En ik moet zeggen dat het scherm mij helemaal niet tegen valt. Sommige zeggen dat ze na een retina scherm niet meer zonder kunnen. Nou dat vind ik wel mee vallen. Je ziet verschil ja, dat wel. Maar ik vind al het allemaal wat overdreven… Het is een mooi aparaat met een mooi scherm. En als de mini er toen al was, had ik die gekozen ipv van de ipad 3!

  11. Ik heb een iPad 3 en was aan het twijfelen of ik een mini zou nemen vanwege het formaat. Ik heb de mini nu in handen gehad, maar ik denk dat je een iPad 3 niet moet vervangen voor een mini. Als je het retinascherm gewend bent dan is de mini echt een té grote stap terug in de tijd.

  12. De ipad3 is gewoon geen vergelijking omdat die een extreem hoge resolutie heeft. (beter dan een gemiddeld oog op kijkafstand).
    Vergeleken met de gemiddelde notebook heeft de ipad mini (beduidend) meer pixels per inch.
    Dus als iemand dat een matige scherpte vindt, moet hij vooral geen enkele laptop meer kopen.
    Behalve de Retina MacBooks natuurlijk. Maar die zijn “ietsje” duurder.

  13. We zijn natuurlijk super verwend door de retina toestellen. Ik werk met een half jaar oude imac en ik ben fotograaf. Ook heb ik de eerste generatie ipad. Mijn foto’s zien er 20 keer stralender uit op mijn mac zonder retina dan een gemiddelde windows laptop die nieuwer is. Ok op mijn iphone zie je idd het verschil goed. Zeker bij tekst is de retina prachtig. Maar op de nieuwe ipad mini wordt alles ook al prachtig weergegeven. Veel prachtiger dan de gemiddelde cheapi tablets van andere niet genoemde merken. Uiteindelijk zal er een retina op de mini komen. Apple moet toch met iets nieuws kunnen komen volgend jaar?

  14. wat zit iedereen toch te zeuren over dat de ipad mini geen retina heeft is iedereen vergeten wat het verschil was met de ipad 2 naar ipad 3 met retina ..
    2x zoveel batterij dus zwaarder en dikker en 2x zolang opladen en apps nemen veel meer ruimte in beslag op de retina ipad
    nou ga maar nou wat er dan gebeurd met de mini.

    oh en dan nog niet over de prijs van een retina scherm gesproken dan zal de mini al snel richting 399 gaan

    voor de mensen die al een oordeel klaar hebben zonder daadwerkelijk de mini in handen te hebben gehad
    kan ik maar 1 ding zeggen.. zet je oogkleppen af en ga er eens 1 vasthouden bij je plaatselijke retailer..
    dan zal je opeens een stuk positiever zijn over de mini.

  15. Vind het een beetje slap gezeur. Ze willen een iPad mini voor een klein prijsje en daarnaast een Retina scherm. Gewoon, omdat het dan Retina is. Tuurlijk is een Retina scherm mooier en scherper, maar net als bij een MacBook, je gaat er niet met je neus bovenop zitten. Ik heb afgelopen weekend even de iPad mini mogen bekijken, maar ik vind het wel meevallen, als je ‘m vast houd op een normale afstand om mee te werken. Ik zal ook echt niet weerhouden worden om een iPad mini te kopen, als ik al weet dat er volgend jaar een Retina versie komt.

  16. Simpel, je gaat geen versie 1 van een apple product kopen, de volgende mini -over 6 maanden?- heeft natuurlijk retina en een schnelle processor, voor hetzelfde geld!

  17. De iPad mini voldoet prima om te lezen etc. Fijn dingetje. De laatste paar dagen heb ik er alleen maar mee gewerkt en de iPad 3 even terzijde gelaten. Uiteraard heeft het laatste apparaat een mooier scherm. Maar echt onoverkomelijk heb ik het niet gevonden.

  18. Origineel geplaatst door Feake Neame
    Simpel, je gaat geen versie 1 van een apple product kopen, de volgende mini -over 6 maanden?- heeft natuurlijk retina en een schnelle processor, voor hetzelfde geld!

    Ja en volgend jaar komt er ook een ipad5 die 2 x zo groot is als de ipad mini (15,8 inch!!) en natuurlijk met dubbele resolutie (als de ipad3/4). En het jaar daarop nog hogere resolutie. En daarna nog beter. en daarna…Dus ik zou maar wachten, want er komt altijd iets nog groters, beters.

  19. Vind het gewoon een superding! Dikke must have… blij dat ik weer van mn spaargeld af ben… 😉

  20. Leuk dat verschil, maar ‘t is wel appels met peren vergelijken.

    iPad mini is een leuk ding voor mensen die de beeldscherm eisen niet zo hoog hebben liggen dan diegene die retina willen (zoals ik) dan kun je beter even wachten op de volgende mini 🙂

  21. zoals ik ? Ha laat me niet lachen een dikke 7 maanden geleden Had je nog nooit gehoord van een retina ipad en nu opeens is de ipad zonder retina en de mini niet goed meer omdat het geen retina scherm heeft ? rare wereld dit ….

    Origineel geplaatst door nxt
    Leuk dat verschil, maar ‘t is wel appels met peren vergelijken.iPad mini is een leuk ding voor mensen die de beeldscherm eisen niet zo hoog hebben liggen dan diegene die retina willen (zoals ik) dan kun je beter even wachten op de volgende mini

  22. Ga gewoon voor kwaliteit en koop de ipad 4. Geloof me hij is het waard!:)

  23. Origineel geplaatst door Koen
    Ga gewoon voor kwaliteit en koop de ipad 4. Geloof me hij is het waard!:)

    Natuurlijk is de iPad 4 het waard. Net als de iPad mini het waard is.
    De iPad 4 is perfect voor thuis op de bank als concurrent voor de desktop en goed voor op reis. Maar de iPad mini is goed voor op de bank en perfect voor op reis.

  24. Origineel geplaatst door Koen
    Ga gewoon voor kwaliteit en koop de ipad 4. Geloof me hij is het waard!:)

    Sterker nog, voor degene die net een iPad3 hadden bemachtigd… volgens mij merk je in de PRAKTIJK niet eens het verschil tussen 3 en 4. Supergadget gewoon. Maar nogmaals, die mini, ik zou wachten op generatie 2.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.