Reacties voor: Scherm van iPhone 4 breekt gemakkelijk?

iFixYouri zegt dat het scherm van de iPhone 4 gevoelig is voor breken. Na driemaal vallen breekt het glas wel degelijk, terwijl het juist extreem sterk zou moeten zijn.
Lees het complete artikel → Scherm van iPhone 4 breekt gemakkelijk?

Reacties: 68 reacties

  1. De schermen zijn volgende week op voorraad 😉

  2. ik heb mijn 3G al echt duizend keer laten vallen:P nog niks kapot:D

    toen ik hem voor het eerst uit de doos haalde gleed hij uit mijn hand, gelijk de eerste deuk :$

    nouja het zijn smartphones hè,, die kunnen meer, en gaan dus meestal ook sneller kapot:O

  3. Leuke test maar ik denk als ik mijn 3gs 3x op een hard oppervlak laat vallen dat het ook een puzzel is geworden

  4. Tja, telefoons zijn ook gemaakt om mee te bellen (en nog wat meer dingen) maar niet om mee te gooien natuurlijk.
    Je gaat toch ook niet met je auto botsen om te kijken of er een deuk in komt!?

  5. Als je iets maar vaak genoeg laat vallen zal het een keer breken, zelfs het glas van een prototype iPhone 4.

  6. Pff.. voor hetzelfde geld was het na de 1e keer al gebroken, of pas na de 10e keer. Dit is geen maatstaf. Gewoon opletten.
    Idd, het glas steekt uit, dus aan de rand zal het inderdaad wat gevoeliger zijn. Dan maar een Apple Bumper erbij he 🙂

    Mijn oude 3G is al een paar keer gestuiterd op een betonnen vloer, en 1x zelfs met 50 km/u over de straat gevlogen (don’t ask). Op wat krassen aan de zijkant en achterkant na, geen schade. Maar wat voorzichtig doen met je spullen is denk ik niet verkeerd 🙂

  7. Dit lijkt me niet helemaal waar….

  8. De 3G is gewoon gebouwd voor onhandige mensen om te wennen aan zoiets moois. Nu iedereen een weet dat mooie dingen vaak vallen zullen ze er wat voorzichtiger mee zijn. Dus kan apple een design maken wat sneller stuk gaat.
    Dit is natuurlijk gewoon slap geouwehoer van iemand die niets te doen heeft op werk, maar moet inderdaad zeggen dat die 3g flink wat kon hebben. Is een keer van 1 hoog van mijn balkon gevallen alleen wat krassen op de achterkant en de hoeken verder niets :p

  9. Origineel geplaatst door Ikki
    Dit lijkt me niet helemaal waar….

    Wel handig als je er ook even bij zet waarom het niet waar lijkt. Nu is het een wat loze opmerking.

  10. Ik zeg: een “onderzoek” van niks angezie het geen echte iphone4 is en dus niet het echte glas!!!

  11. Mijn 3G is het favorietje speeltje van mijn 2 jarig zoontje en ik kan zeggen babyproof!!!!

  12. @Vibes:Volgens mij doen mensen dat bij NCAP dagelijks.

    Voor de rest is het toch logisch dat een reparatie bedrijf dit test? Apple zegt dat het glas enorm sterk is en hun kijken alleen hoe sterk. Nu heeft Apple het mooi laten zien met een buig proef, maar aan buigen heeft je glas weinig als er complete elektronica achter zit dat niet mee buigt. Een val proef is in zo’n geval veel nuttiger.

  13. Origineel geplaatst door Marco
    Mijn oude 3G is al een paar keer gestuiterd op een betonnen vloer, en 1x zelfs met 50 km/u over de straat gevlogen (don’t ask). Op wat krassen aan de zijkant en achterkant na, geen schade.

    En als ik het wel vraag?

    Ontopic: zoals anderen ook zeggen: Alles kan kapot!

  14. “Maar volgens iFixYouri breekt het glas van de iPhone 4 wel degelijk wanneer je deze laat vallen op een hard oppervlak. (…) iFixYouri gooide de iPhone van een hoogte van iets meer dan één meter (3,5 ft) op een harde vloer. Bij twee keer vallen was er nog niets aan de hand, maar bij de derde keer brak het glas.”

    Jeetje wat raar. Je kunt er dus niet mee voetballen, overgooien, squashen, etc. Wat heb je dan nog aan dat apparaat… Gelukkig dat het met de ‘oude’ versies allemaal wel kon.

    Wat een onzinnig iets zeg. Wat hadden ze dan verwacht?!

  15. Als je er een screen protector op plakt kan je de iPhone 4 wel 10 keer laten vallen….toch?

  16. De rand van de iphone is in dit geval gewoon metaal, in plaats van aluminium.

  17. Origineel geplaatst door Johan
    Als je er een screen protector op plakt kan je de iPhone 4 wel 10 keer laten vallen….toch?

    Screenprotectors zijn toch alleen voor krassen?

  18. Tja, soms gaan dingen inderdaad kapot. En soms ook niet.
    Mijn broertje heeft zijn 2G uit het cockpitraampje van een boeing 737 laten vallen. Vliegtuigje vijf minuten vertraging, klein deukje in de rand van de iPhone, maar iPhone deed het nog.
    Zoals iemand al meldde, een telefoon is om mee te bellen. Niet om mee te gooien.

  19. Origineel geplaatst door sander
    De rand van de iphone is in dit geval gewoon metaal, in plaats van aluminium.

    Aluminium is een metaal. De rand is van staal, wat ook een metaal is.

    En in het artikel staat inderdaad dat de iphone 4 een aluminium rand heeft, en klopt dus niet.

  20. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door IkkiDit lijkt me niet helemaal waar….Wel handig als je er ook even bij zet waarom het niet waar lijkt. Nu is het een wat loze opmerking.

    Ze kunnen nog niet over een echte iPhone 4 beschikken dus hoe kan je dit dan geloofwaardig testen? Zeker als het om een leeg omhulsel gaat dan kan dat een hoop schelen met het uiteindelijke product (ruimte om door te buigen etc.) Kan op basis hiervan gewoon nog niks zeggen eigenlijk.

  21. wat zeuren ze nou.

    Dat betekend voor hun toch alleen maar goede zaken in de toekomst.

    klanten moeten gewoon voorzichtig zijn

  22. met de 2G liep ik vroeger ergens tegen tewijl hij in mijn broek zat en glas was ook gebroken van 1keer dus drie keer sowat alles breekt

  23. Nou, 3G 1x laten vallen op hard ondergrond -> kapot.

  24. Kijk als je een telefoon wil die niet stuk gaat van vallen… koop je geen iPone maar: http://www.sonimtech.com/products/xp3quest.php

  25. Dus dit scherm is veel sterker, alleen gevoelig voor vallen recht op het scherm op een hard oppervlak van een meter of meer. Dan koop je zo’n leuke bumper, en istie helemaal beveiligd, toch?

    Ik dacht tenminste dat dit scherm zeer sterk was tegen krassen en deuken, dus met zo’n bumper is hij ook beveiligd tegen plotselinge stoten. Correct me if i’m wrong, tell me when i’m right too.

  26. Ik heb m’n iPhone 3G te vaak laten vallen. Nu komt er ook geen geluid uit m’n speaker (aan de onderkant) het ook niet meer, maar ik heb ‘m alweer 2 jaar dus ben al blij dat er niks anders mis mee is.

    Ik heb er zelfs twee keer mee gezwommen (ben tijdens een dronken bui het water in gevallen en toen later er weer ingesprongen om te zoeken naar m’n fiets (terwijl ik lopend was)) en hij doet t nog steeds. Hij stond toen trouwens wel uit met een lege batterij 😛

  27. In al die tijd is mijn iphone 1keertje gevallen en dan door dommigheid dan nog, als je dit bent tegen gekomen behandel je je iphone nog meer met zorg, nog erger dan toen ik een lief had hihi.
    Neen serieus, die iphone zit bij mij altijd safe zenne en ik let er goed op, neem geen risico’s ook want vergeet niet als je de nieuwe koopt je de andere wel nog verkocht moet krijgen he en je er toch nog een beetje van een deftig bedrag van wil krijgen.

  28. Ik heb m’n 3G al meerdere malen laten stuiteren. Zelfs een keer op een heuvel in Italië; de telefoon stuiterde ver naa beneden. En ja; hij doet het nog.

  29. Origineel geplaatst door Remco
    @Vibes:Volgens mij doen mensen dat bij NCAP dagelijks.Voor de rest is het toch logisch dat een reparatie bedrijf dit test? Apple zegt dat het glas enorm sterk is en hun kijken alleen hoe sterk. Nu heeft Apple het mooi laten zien met een buig proef, maar aan buigen heeft je glas weinig als er complete elektronica achter zit dat niet mee buigt. Een val proef is in zo’n geval veel nuttiger.

    Ah ja een beetje op de grond gooien van een telefoon is inderdaad een wetenschappelijk proef, welke je verwacht van een reparatie bedrijf..

  30. Het is glas dat kan stuk , en de dames en heren van iFixyou willen bij deze even laten weten dat zij dat kunnen repareren en doordat sites als deze dat plaatsen hebben ze dus een prachtige relatief goedkope reclame campagne gemaakt .
    Gefeliciteerd hiermee iFixyou 

  31. @Ruben Buijs: Eigenlijk wel. hoe wil je anders testen of het scherm echt zo sterk is als beweerd wordt?

    Misschien is heeft het ook wel te maken met verzekeringen, zodat ze makkelijker in kunnen schatten of dat per ongeluk gebeurt kan zijn…

  32. Eeeuuuhhh.. Een reparatie-bedrijf toont aan dat de iPhone kapot kan gaan als je m laat vallen..?

    Oooohhh, wat gek…….?

  33. @Gonny: Ik kan mij herinneren dat dit glas 30% sterker is, niet 30x.

    Ik kan de feeds van de live uitzending niet meer vinden, maar weet je zeker dat het 30x was?

  34. hahahaha, die google add geeft een advertentie voor glasschade. LOL

  35. Ten eerste kun je geen conclusies trekken zonder de alluminium case, en ten tweede vind ik het een beetje zoeken naar problemen, als je 3x je iphone van een meter hoog laat vallen, ben je gewoon lomp!

  36. @Ruben Buijs: Heb toch niet aangegeven dat het een wetenschappelijke proef is.

    Het is gewoon hetzelfde met de eerste iphone. Hier werd toen een hele heisa van gemaakt dat er zo’n grote glaze voorkant op zat. Dit zou enorm veel krassen. Er zijn toen ook verschillende mensen/sites geweest die de krasvastheid zijn gaan testen. Toen kwam naar voren dat het wel mee zou vallen met de krasgevoeligheid. Was ook geen wetenschappelijke test…

    Nu komt de iphone met een glazen voor en achterkant. Volgens Apple vrij sterk (anders hadden ze de buigproef niet laten zien), volgens andere weer vrij breekbaar. Nu testen ze het en het blijkt dat het inderdaad vrij breekbaar is. Wijze les voor toekomstige iPhone 4 bezitters, ben zuinig op je telefoon, als hij valt dan kan het glas barsten. (klinkt logisch, maar er is ook glas dat bijna niet barst of ze hadden ook lexaan kunnen gebruiken ipv glas.)

  37. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe de iPhone valt…

  38. Op zich kan ik me goed voorstellen dat het glas van een iPhone breekt bij het vallen. Waar ik me echt zorgen om maak is dat de glasrand echt uitsteekt en bovenop ligt. Die glasranden vangen alle schokken en klappen op. Ik heb het idee dat als die rand één keer hard stoot de glasplaat al in gruzelementen ligt. Dit zal even uitgebreid getest moeten worden.

  39. Dan weet ik nog een leuke proef: koop een leren jas en steek er met een mes in… Hé, wat gek! Er komt een gat in… Hoe zou dat nu komen? Wat een slechte leverancier!

    Dit is dus zo ontzettend bullshit. Een auto kan al total-loss zijn bij een tikkie op de bumper. Als je een telefoon twee keer op de grond gooit van meer dan één meter hoogte en hij het nog steeds doet is dat wat mij betreft meer dan prima.

  40. Die testen zijn zo hard zever, schiet er ineens eens op met een geweer of rij er 3 keer met de auto over…

  41. het gaat ook om kras bestendigheid en niet om val bestendig glas !

    laten ze maar eens een smart phone val test doen, en dan zien wie er dan nog werkt…niet veel denk ik.

    als we een val bestendige iphone willen hebben, dan zal deze lijken op alle andere vieze plastieke phones 🙁

  42. Glas breekt nu eenmaal als je het laat vallen , de iphone breekt ook als hij net verkeerd valt.Het zijn dingen waar je zorgvuldig mee om moet gaan en anders koop je gewoon een my first telephone van playstation.Als ik hier lees hoe mensen met hun iphone omgaan denk ik ,waarom een iphone? En kinderen van 2 jaar laten spelen met dat ding? Erg stoer en verstandig van die mevrouw dat ding zit vol met gevaarlijke dingen.
    Dat weet een 2 jarige niet maar u wel.

  43. dit gaat over een iphone zonder al die spullen erin en zonder dat chemische spul, dus gaat die ook sneller kapot

  44. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Ikki (ID 220685) — Dat staat duidelijk in het artikel en blijkt ook uit het vraagteken in de titel. In het artikel zelf trek ik de betrouwbaarheid duidelijk in twijfel, omdat we niet weten of het originele onderdelen zijn (al beweren ze zelf van wel).

    Tja, ik krijg ook wel een beetje het “schrijven om te schrijven” gevoel bij dit artikel. Ik bedoel wat is de waarde van deze informatie dan?

    Inderdaad een Iphone is niet gemaakt om te laten stuiteren. aan de andere kant hoop ik natuurlijk dat hij niet meteen naar de ….. is als hij een keer stuitert op de badkamer.

  45. haha stom toevallig heb ik nu 2 iPhone’s met kapotte glazen xD

    1 gekregen en 1 ter reparatie…*hoopt dat et gaat lukken xd:D*

  46. Daarvoor zijn toch ook hoesjes?

  47. Origineel geplaatst door Mark
    Origineel geplaatst door Johan

    Als je er een screen protector op plakt kan je de iPhone 4 wel 10 keer laten vallen….toch?

    Screenprotectors zijn toch alleen voor krassen?

    HAHAHA, geweldig. You made my day.

  48. Ik heb mijn 3G nu bijna 2 jaar.
    Kleine opsomming van mijn onhandigheid:

    * van de rand van het bed laten vallen (meerdere malen)
    * van mijn bureau gevallen
    * in de sneeuw laten vallen
    * op mijn werk tussen een systeemkast laten liggen en dicht gedaan (klein krasje in het beeldscherm)
    * maand geleden op een betonnen balkon met beeldscherm naar beneden in een plas gevallen

    en niet 1 keer kapot gegaan. Dus geef maar zo’n iPhone 4 aan mij dan test ik dit verhaal even

  49. Origineel geplaatst door sander
    De rand van de iphone is in dit geval gewoon metaal, in plaats van aluminium.

    Gelukkig is aluminium geen metaal …

  50. Origineel geplaatst door sander
    De rand van de iphone is in dit geval gewoon metaal, in plaats van aluminium.

    Ik ben zo blij dat er tenminste deskundige op deze site zijn, andere lu**en maar wat uit hun nek :LOL

  51. Wie laat er dan ook zijn iphone vallen :O

  52. Als je hem ‘goed’ laat vallen gaat ie kapot maar dat heb je met wel meer dingen waar glas in zitten of die niet bedoeld zijn om vaak te laten vallen..
    Dat ie tegen een paar kleine stootjes moet kunnen lijkt me niet meer dan normaal.

    Wat ik wel hoop is dat de glasplaat beter krasbestendig is!
    M’n eerste 3G kwamen flinke krassen op wss veroorzaakt door het metalen einde van m’n riem (?)

    En op m’n 2e 3G komen nu ook steeds meer krassen door weet ik wat.. :S terwijl ik er echt zuinig mee om ga.. Heb een broekzak gereserveerd alleen voor de iPhone en doe er verder geen gekke dingen mee..

  53. Wat een fluttest! Hebben ze ook getest hoelang je vrouw “het blijft doen” als je haar laat vallen?
    En na de 3e keer stuiteren?

  54. ik heb mijn iPhone3G 1x goed laten vallen op een marmeren vloer, geloof me, er is weinig van over 😛

    ongeveer 20% van het glas ontbreekt zoals je hier kunt zien:

    http://img252.imageshack.us/img252/238/fotoop10062010om1933.jpg

    Ongeveer 3 maanden geleden gebeurt, verder doet hij het nog prima. In juli komt de iPhone4 🙂

  55. Boeiend. Een lege doos gaat altijd makkelijker stuk dan een volle, helemaal hetzelfde voor een iPhone. En trouwens, wie gooit zijn iPhone op de grond?

    Als je heel hard gooit, ben ik zeker dat saffierglas ook zou barsten.

  56. Ik sluit me aan bij de anderen die zeggen dat alles kapot kan. Laat je [insert random device here] eens op een punt vallen op een stenen vloer. Zullen weinig apparaten zijn die het overleven.

    Het zou interessanter zijn als ze het wat uitvoeriger zouden testen, in verschillende (dagelijkse) situaties. Hoe goed kan de iPhone tegen vocht (warme dag, je zweet gauw, laat hem in het water vallen), dat zou ik veel interessanter vinden.

    Als ik dit zo lees krijg ik de indruk dat iFixYouri zoiets had: “He.. hij is niet stuk, laten hem nog een keer stuiteren. He! Nog steeds niet.. Nog een keer. Oh nu is hij toch stuk..”

    My 2 cents 🙂

  57. Origineel geplaatst door Vibes
    Tja, telefoons zijn ook gemaakt om mee te bellen (en nog wat meer dingen) maar niet om mee te gooien natuurlijk. Je gaat toch ook niet met je auto botsen om te kijken of er een deuk in komt!?

    crashtest?

  58. en 1x zelfs met 50 km/u over de straat gevlogen (don’t ask).

    Jaja dan zijn we toch allemaal erg benieuwd :D!

    Maar ik neem aan dat Apple toch wel valtests gedaan heeft met de telefoon? Denk dat de gemiddelde iPhone gebruiker hem wel 1 of meerdere keren uit de handen heeft laten vallen…

  59. Zo, niet mee overgooien dus..

  60. Je koopt ook geen Jaguar om hem tegen een muur te rijden en dan te zeggen: “Waardeloze kreukelzone…”

  61. Je moet ook gewoon met je spullen omgaan en ik zou mij iPhone echt niet verneuken met een bumper of een hoesje. Mensen altijd met die eeuwige hoedjes een iPhone mag gezien worden en het is en blijf en gebruiksvoorwerp waar je ook gewoon zuinig op kan zijn dus.

  62. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Ikki — Dat staat duidelijk in het artikel en blijkt ook uit het vraagteken in de titel. In het artikel zelf trek ik de betrouwbaarheid duidelijk in twijfel, omdat we niet weten of het originele onderdelen zijn (al beweren ze zelf van wel) en omdat het geen complete iPhone is. Een lege huls reageert anders dan een complete iPhone.

    Eehm ja en dat beaam ik toch ook of niet?

  63. En gewoon even vanuit nieuwsgierigheid. Waarom een artikel plaatsen waarvan je zelf al aangeeft dat het discutabel is? Wat is daar dan de nieuwswaarde van?

    (Red.) Omdat het zinvol is om ook het tegengeluid te laten horen. Anders lees je op iPhoneclub alleen de marketingpraat van Apple.

  64. OF, gewoon niet laten vallen 😉

  65. Maar we praten hier over een iPhone 4 @Peter:

  66. Wat ik me dan afvraag is hoe hij het volhoud in je zak.
    Als je hem in je broekzak (voor zak) propt en dan gaat zitten heb ik het gevoel dat je hem kan breken.
    Ik haal mijn G3 dan ook altijd uit mijn zak als ik ga zitten.
    Kan nooit lang goed gaan.

  67. @Ikki – Dat staat duidelijk in het artikel en blijkt ook uit het vraagteken in de titel. In het artikel zelf trek ik de betrouwbaarheid duidelijk in twijfel, omdat we niet weten of het originele onderdelen zijn (al beweren ze zelf van wel) en omdat het geen complete iPhone is. Een lege huls reageert anders dan een complete iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.