Reacties voor: Scherm iPad 2 nu echt uitgelekt?

9to5mac zegt het scherm van de nieuwe iPad in handen te hebben gekregen via iFixYoui.
Lees het complete artikel → Scherm iPad 2 nu echt uitgelekt?
Elger van der Wel -

Reacties: 29 reacties

  1. Dat zou beteken dat het schermformaat en de resolutie van de nieuwe iPad niet alles zullen zijn dan die van de huidige iPad.

    Niet anders zullen zijn 😉

  2. Origineel geplaatst door VisionRoij
    Dat zou beteken dat het schermformaat en de resolutie van de nieuwe iPad niet alles zullen zijn dan die van de huidige iPad.Niet anders zullen zijn

    Kortom ze zijn allerbei hetzelfde ?

  3. Geen retina scherm is voor mij toch wel een dealbreaker na 3/4e jaar met een iPhone 4 rond te hebben gelopen. Ik hoop maar dat 9to5 er dit keer naast zit.

  4. Op een IPad heb je echt geen retinascherm nodig hoor

  5. Geloof mij maar van wel. Vrezelijk als je hele dag op de iPhone 4 zit en daarna al die blokken ziet op de iPad. Kleine letters zijn ook moeilijker te lezen.

    Origineel geplaatst door klakke
    Op een IPad heb je echt geen retinascherm nodig hoor

  6. Zonder Retina wacht ik wel op de iPad 3.

  7. Ik zie het nut van een retina display niet op een iPad. Heb er zelf helemaal geen last van.

  8. @Martijn: heb je ook een iPhone 4? want ik vind het verschil best wel groot.

  9. @Jan:
    Ik ben het helemaal met je eens! Aan de andere kant, als een retina display op de iPad zorgt voor een flinke vermindering van de batterij-duur of natuurlijk een verhoging van de prijs met 150 euro, laat het retina display dan maar een jaartje wachten. Flinke domper, dat wel, maar het is dan niet anders.

    Waarschijnlijk wacht ik dan ook liever een jaartje met de iPad, al heb ik dat ook 2x over de iPhone gezegd en 2 keer heb ik me er daar niet aan gehouden…:)

  10. Het retina scherm werkt op 330PPI (Pixels Per Inch) en dat werkt goed op het scherm van de iPhone. De iPhone 4 heeft nu dus in totaal 614.400 pixels, de huidige iPad heeft er, ter vergelijking, 786.432. Al die pixels moeten gerenderd worden en dat kost rekenkracht, dus processor snelheid. Als je dan de Retina pixels omrekent naar het scherm formaat van de iPad kom je op de volgende rekensom: 2560 x 1920= 4.915.00 pixels, dat is 6x zoveel pixels als de huidige iPad, maar ook veel meer dan moderne Hi-Res monitoren. De monitor van de Apple 27″ cinema display bijvoorbeeld heeft een resolutie van 2560×1440=3.686.400 pixels.

    Met de huidige mobiele technologie is dat naar alle waarschijnlijkheid dus gewoon niet haalbaar, de processor kracht en de stroomvoorziening is nu niet voldoende om dat te bewerkstelligen.  Maar desondanks gaan we er uiteraard wel van uit dat Apple de resolutie van de iPad wel gaat verhogen, want het verschil met de iPhone 4 is nu echt veel te groot.

    Via ipadblogs.nl

  11. Zou inderdaad heel jammer zijn als de resolutie hetzelfde blijft. Apple heeft ons gewend laten raken aan zo’n hoge resolutie met de iPhone 4, en nu willen we niet meer anders. Ik heb niet vaak met een iPad gewerkt, maar het eerste wat me dacht toen ik er vorige week eentje vast had was: “Wat een grote pixels!”.

    Hetzelfde scherm betekent voor mij een no-go voor de iPad 2.

  12. @Robertoo:
    Laten we eens voor het gemak uitgaan van een zeer goed oog en dat we een structuur van 0,1 millimeter (theorie en extreem goede ogen kunnen tot 0,07) kunnen onderscheiden op een afstand van 25 cm. We kunnen dan 100 punten (dots) per cm, of te wel 250 punten per inch (dots per inch = dpi) onderscheiden op een afstand van 25cm. Later we zeggen dat 25 cm de afstand is wanneer we een foto bekijken.

    de huidige ipad heeft 162 als ik me niet vergis. Dus of jij hebt extreem goede ogen of je houdt je ipad te dichtbij (wat overigens nog slecht is voor je ogen ook).

    daarnaast moet je kijken hoeveel rekenkracht het kost om die pixels vloeiend op het scherm te toveren en dat kost batterij dus als Apple het doet moet je niet gaan klagen dat je batterij te snel leeg is.

    maar o.k. iedereen heeft altijd wat te zeiken, doet het dan zelf als je het beter kunt.

    p.s. het zijn nog steeds geruchten dus het kan nog alle kanten op.

    bron: webhandig

  13. Retina display heb je ook niet nodig, net als de hele iPad. Maar niet alles hoeft nuttig te zijn, sommige dingen moet je gewoon streven omdat het misschien kan! En dan niet zeuren over prijzen oid. Dan kan je altijd nog naar de concurrent…..

  14. @Coen Gortemaker:
    De iPad heeft een ppi van 132 (oude iPhone modellen hadden 160), wat dus ongeveer de helft is van wat je zou kunnen onderscheiden op 25 cm afstand. Nu is het inderdaad niet zo dat je de iPad constant gebruikt op een afstand van 25 cm, maar verder dan een halve meter zal het denk ik niet zijn. Een verviervoudiging van het aantal pixels zou dan precies goed zijn.

  15. @Robertoo:
    Mja, dat je blokken ziet is natuurlijk een beetje onzin. heb zelf namelijk ook een iphon4 en een ipad en dat heb ik nog nooit gemerkt.

    ik zag het idd 132, maargoed het is natuurlijk wat je er zelf van vindt.
    Maar goed we komen er binnenkort als het goed is achter wat Apple in het doosje stopt!

  16. zonder retina zou ik nog wel mee kunnen leven maar ongewijzigd betekend voor mij ipad 2….NEXT

  17. Origineel geplaatst door willem
    zonder retina zou ik nog wel mee kunnen leven maar ongewijzigd betekend voor mij ipad 2….NEXT

    idd

  18. Origineel geplaatst door willem
    ongewijzigd betekend voor mij ipad 2….NEXTidd

    Geef je geld aub aan een cursus Nederlands uit.
    3e persoon TT= Stam + t

  19. Ik zou het verhaal toch maar even met een flinke korrel zout nemen… wanneer het typenummer te achterhalen is naar LG Philips dan gaat het om een oud scherm. Enkele jaren geleden zijn die 2 namelijk uit elkaar gegaan. LG Philips heet tegenwoordig LG Display.

  20. Voor mij geldt ook dat als er geen Retina(-achtig) scherm in de iPad 2 zit, ik deze gewoon over sla.

    De iPad is voor mij een apparaat voor op de bank, even snel e-mail, Twitter of Facebook checken of iets op internet opzoeken. Camera’s doen mij dan ook helemaal niets en dat hij ongetwijfeld iets lichter en dunner gaat worden met een weer iets betere accuduur, staat buiten kijf, maar voor mij geen reden om de iPad te vervangen.

  21. Retina vind ik in deze release niet echt nodig, maar ik moet wel zeggen dat ik de huidige resolutie gewoon te korrelig vind. Als iP4 gebruiker had ik gisteren sinds lange tijd weer eens een iPad in mijn handen. Het eerste wat me opviel en irriteerde was de belabberde resolutie. Ik denk dat wellicht een tussen oplossing van bv 1600*1200 acceptabel zou zijn.
    Voor mij is het dus wachten op iPad2, dan een iPad1 op de kop tikken, en wachten op iPad3 met retina die ik dan nieuw zal aanschaffen. Persoonlijk vind ik het best jammer.

  22. Ik heb sinds juni een iPhone 4 en sinds december een iPad. Elke keer als ik iets op de iPad heb gedaan en daarna de iPhone pak, stoor ik me aan het kleine scherm. Andersom stoort de lagere resolutie op de iPad mij helemaal niet. Retina is mooi natuurlijk, maar zichtbare pixels hebben ook wel hun charme 😛

    *denkt met weemoed terug aan de Ericsson T68m en de Gameboy Color*

  23. ‘blokkerig’. ‘belabberd’.

    Wat een onzin wordt hier geschreven.

  24. Ik denk dat er meerdere mensen voor mij goede dingen gezegd hebben. De ipad is groter maar heeft een mindere resolutie en de iphone is scherper, maar heeft een klein scherm. Net als een kleine en een grote tv met dezelfde resolutie. De iphone hou ik dichterbij dan de ipad. Zover ik weet is er geen merk die dit jaar boven de 1366×768 uitkomt. Dat zal te maken hebben met een prijskaartje. Als er al fabrikanten zijn die hem in die grote oplage kan leveren. Het iw trouwens niet alleen de resolutie, maar ook het contrast en helderheid. Dat alleen al verbeteren kan het gat tussen de ipad en iphone kleiner maken.

  25. Een scherper scherm zal de iPad echt niet mistaan. Vooral met het lezen van magazines maar ook boeken is het niet altijd duidelijk leesbaar en onscherp. Wel is het meer luxe dan echt hard nodig. Vergeet niet dat er bij het vergroten van de resolutie ook weer meer rekenkracht nodig is dan alleen een scherper scherm.

  26. Iedereen die iets afweet van websites weet dat een 2x zo hoge reso niet handig is. Ipad is grotendeels een internet device voor surfen. Het is niet zo dat als apple opeens met 330 dpi aankomt dat alle websites en alle plaatjes ook opeens dat zijn. Het internet blijft 72 dpi. Op een iphone 4 heeft een hoge dpi wel nut juist omdat alle sites verkleind getoond worden. Alleen voor teks heeft het nut, deze zal scherper zijn, mits het font op de browser / in de app gerenderd wordt. Knoppen die tekst hebben die in een plaatje verwerkt zitten hebben geen scherpere output.

    Ik vraag me af.. Die mensen die klagen over de korreligheid van hun ipad.. Hebben die wel eens naar hun normale pc gekeken? Die is ook gewoon 72 dpi hoor? (en in sommige gevallen 96 dpi, dat terzijde, maar in ieder geval geen hoge dpi) mijn punt is: alle monitoren zijn lage resolutie + het hele internet is 72 dpi dus wat ga je nou opeens zeuren ?

  27. Ik wil weleen retina op de iPad en mijn computer heeft ook een HD scherm dus moet de volgende iPad het ook hebben naar mijn mening.

  28. Origineel geplaatst door Cheese
    op de iPad en mijn computer heeft ook een HD scherm dus moet de volgende iPad het ook hebben naar mijn mening.

    volgens mij weet jij het verschil tussen retina en HD niet..
    HD heeft niks met de DPI te maken.. HD is een bepaalde resolutie.
    Retina staat voor DPI in dit geval. een HD scherm is dus niet gelijk aan retina.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.