Reacties voor: Schatting: ‘iPad mini kost 189 dollar om te maken’

Zou Apple de iPad mini maken, dan zou het ongeveer 189 dollar kosten om dit te doen. Dit stelt Tech-Thoughts op basis van een schatting met onderdelen uit andere tablets.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 21 reacties

  1. “Onder andere afspraken met fabrikanten, mogelijk lagere prijzen bij bulkinkoop en het gebruik van net iets andere onderdelen worden namelijk niet in de berekening meegenomen.”

    Ze hebben het rapport gebaseerd op prijzen van andere apparaten. Aangezien Apple waarschijnlijk niet het enige bedrijf is dat in bulk inkoopt en daar aparte prijzen voor heeft denk ik dat het wel aardig in de raming is meegenomen.

  2. Wat een bullshit.
    Hoe kun nu de kosten berekenen van een apparaat wat nog niet eens officieel is aangekondigd.
    En wat een lelijke mockup trouwens!

  3. Wat een ontzettend onzin nieuws..

  4. Nou, neem van elke toeleverancier HUN kostprijs.
    Vermenigvuldig dit met 1,9 tel daarbij de BTW van Tobego op. Houdt rekening met de wisselkoers van de Roebel en de Yen. Speculeer met dat verschil, met een PUT-option.
    Oftewel het bedrag dat Samsung moet betalen wordt omgezet in goederen (lees schermen) deel dat rest bedrag door het aantal schermen per vierkante meter.
    En we hebben weer een ander artikel waar iedereen zich op stuk kan – bijten, ergeren, discussieren of aan v/l ullen met nog nog meer onzin.
    .
    .
    Apple of welk bedrijf dan ook, zal nooit z’n kost prijs bekend maken

  5. Naast dat onzin is, lijkt het me ook incompleet.. Of hoeft een iPad niet vervoerd te worden? En een retailer hoeft ook vast niets te verdienen..

  6. Zou, misschien, vergeleken met, denken ze, in theorie.
    Gaaaaap, your 5 minutes of fame.

  7. 100 dollar winst? weet jij wel wat het verschil tussen winst en omzet is.

    Wat dacht je van:
    Personeels kosten
    Verschepingskosten
    Belastingen
    Importheffingen
    Licenties
    Reclame uitingen

    Dat ding, al kosten de onderdelen incl fabricage 189 gaat nooit 299 usd kosten

  8. Gaat gewoon weg $399 kosten, Apple”s motto is 2.0

  9. En als ik een drol draai, kost die soms ook wel €50, afhankelijk wat ik gegeten heb, maar dat zegt ook niks.

  10. Het is een serieuse berekening, maar wat je niet kunt inschatten zijn de dingen die eveneens niet in het artikel worden genoemd.
    Waarschijnlijk gaat het ze wel lukken om op €150 p.s. Uit te komen en dat komt mooi uit want dat past dan goed binnen het 50% winst beleid van Apple.

    Hoewel de echte winst natuurlijk uit de Appstore komt en niet uit het apperaat.

    €300 is gewoon te veel voor een mini, spaar dan ff door voor de normale ipad.

  11. Ik bedoel natuurlijk … Die wel in het artikel worden genoemd…

    De edit functie op de ipadclub site doet het notabenen niet op een Ipad!

  12. Hebben we dan over de goedkoopste uitvoering WIFI 8GB? Ik wil meer geheugen en 3G.

  13. Briljant stukje journalistiek maar niet heus. Van de Gross Margin moeten alle distributie, ontwikkel en marketing kosten af voordat je van “winst” kan praten. En van de verkoopprijs moet hier en daar in de wereld nog een flinke schuit BTW naar deze en gene overheid afgedragen worden. (naar Europese maatstaven $50) Dus onder aan de streep blijven er maar een paar $ aan netto winst per toestel over, maar dat vermenigvuldigd met hééél veel toestellen is toch nog leuk.

  14. Origineel geplaatst door Pellegrino
    Hebben we dan over de goedkoopste uitvoering WIFI 8GB? Ik wil meer geheugen en 3G.

    Koop dan een iPad 3 zeurkop.

  15. @Gonny ik denk dat hij dat heus wel gelezen heeft maar dat het cynisch is bedoeld want ik geloof er zelf ook niets van. Het mag dan niet oficieel zijn maar doe dan wel een geloofwaardige berekening EN een geloofwaardige afbeelding.

    @dekon waar slaat dat nou weer op? Gaat inhoudelijk totaal niet over wat hij bedoelt beetje lopen schelden…

  16. Origineel geplaatst door remcootje
    @dekon waar slaat dat nou weer op? Gaat inhoudelijk totaal niet over wat hij bedoelt beetje lopen schelden…

    De ipad mini is nog niet door apple bekendgemaakt, de prijzen zijn ook speculaties en dan heb je zo’n zeurkous die al eisen begint te stellen in de vorm van “ik wil” (like a spoiled kid) terwijl het toestel nog niet op de markt is. Ik wist niet dat het woord “zeurkop” in Nederland zo’n groot beledigend scheldwoord was of jullie kunnen tegen niet veel.

  17. BTW hebben ze natuurlijk nooit van gehoord als je iets verkoopt aan een consument. Dus die marge klopt al van geen kant

  18. Origineel geplaatst door Alex
    Het is een serieuse berekening, maar wat je niet kunt inschatten zijn de dingen die eveneens niet in het artikel worden genoemd. Waarschijnlijk gaat het ze wel lukken om op €150 p.s. Uit te komen en dat komt mooi uit want dat past dan goed binnen het 50% winst beleid van Apple.Hoewel de echte winst natuurlijk uit de Appstore komt en niet uit het apparaat.€300 is gewoon te veel voor een mini, spaar dan ff door voor de normale ipad.

    Alle winst wordt vrijwel altijd op de hardware gemaakt. Apple maakt geen/amper winst op de App Store.

  19. Origineel geplaatst door dekon
    Origineel geplaatst door remcootje@dekon waar slaat dat nou weer op? Gaat inhoudelijk totaal niet over wat hij bedoelt beetje lopen schelden…De ipad mini is nog niet door apple bekendgemaakt, de prijzen zijn ook speculaties en dan heb je zo’n zeurkous die al eisen begint te stellen in de vorm van “ik wil” (like a spoiled kid) terwijl het toestel nog niet op de markt is. Ik wist niet dat het woord “zeurkop” in Nederland zo’n groot beledigend scheldwoord was of jullie kunnen tegen niet veel.

    Natuurlijk is het nog niet bekend gemaakt dat hoef je ons niet te vertellen. Maar je opmerking is kinderachtig en kort door de bocht net als je 2e opmerking. Komen er nog argumenten? Want veel zinnigs komt er bij je niet uit.

    Ik denk dat dit dan over een duurder model gaat want de 8gb wifi zal toch echt door concurrentie goedkoper moeten uitvallen of het gaat vanaf 16.

  20. @ponskaartje: Er staat in de tekst, dat er ook nog distributie, marketing etc bij komt. Staat er eigenlijk zelfs twee keer…

  21. @Gerard: Lees even het artikel voordat je commentaar geeft. In het artikel wordt duidelijk genoemd dat productiekosten NIET ALLE KOSTEN zijn, maar dat er ook nog allerlei overheadkosten bijkomen, zoals marketing.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.