Reacties voor: Schatting: bijna 3 miljoen Apple Watches verkocht, 17% koopt extra bandje

Apple heeft bijna 3 miljoen Apple Watches verkocht, blijkt uit schattingen. Zo'n 17 procent van de mensen koopt een extra bandje, vooral een sportbandje of Milanese loop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Altijd die schatting van productiekosten. Waarom denkt men nooit na over de ontwikkelingskosten en de machinekosten, prototypekosten etc.?

  2. …en dat hadden er veel meer kunnen zijn met een andere uitrol van het product.

    Ik ben echt groot fan van Tim,…maar dit had Steve echt anders aangepakt 😕

  3. Origineel geplaatst door Justin w
    Altijd die schatting van productiekosten. Waarom denkt men nooit na over de ontwikkelingskosten en de machinekosten, prototypekosten etc.?

    Ehm, de schatting hier gaat over de bandjes (dus niet de watch zelf). Hoeveel prototypes heb je nodig van een bandje, en hoe duur zullen die zijn?! 😯

  4. De productiekosten zijn nog maar de kleinste kostenpost, wat dacht je van:
    – Ontwerpkosten
    – Marketingkosten
    – Transportkosten
    – Opslagkosten
    – Wisselkoerskosten
    – In- uitpak kosten van ladingen
    – Verzekering kosten op internationale
    – Import- en exportheffingen
    – Innovatiekosten op het gebied van duurzaam produceren en MVO

  5. Kwaliteit betaal je inderdaad. Maar een oplaadkabeltje hoeft echt geen 20/30,- te kosten hoor.

  6. Kwaliteit betaal je inderdaad. Maar een oplaadkabeltje hoeft echt geen 20/30,- te kosten hoor.
    Ook kan een concurrent het toch ook met veel minder doen. Waarom Apple dan niet voor zeg maar het dubbele van een nep-bandje of kabel of hoesje enz

  7. Dit lijkt misschien veel, maar heeft Apple dit niet een beetje te danken aan de reputatie en het feit dat veel mensen inmiddels fan zijn gewordenvan het merk. Ik vraag me af in hoeverre dit product had verkocht als je dat allemaal wegdenkt. Belangrijker is denk ik of al deze mensen ook een volgende versie zullen kopen of dat ze het product hierna links laten liggen. iPad pieken en dalen gok ik.

  8. @Maurits: vergeet de grootste kostenpost niet. Personeel

  9. “Voordat je er eentje aanschaft, is het misschien interessant om te beseffen hoeveel winst Apple er eigenlijk op maakt”

    Dat interesseert mij geen ene bal? Sorry, maar wat een stupide tekst!
    Ik zal even bij elke aanschaf die ik doe (brood, bier, bloemkool, sportpakket auto, riem bij jeans etc etc) onderzoek doen naar de winst van de verkoper. Heb wel wat beters te doen.

  10. @Frits: Zucht, de zin relativeert het punt toch al met “misschien interessant”! De auteur heeft dus al ingecalculeerd dat het niet voor iedereen even relevant is. Sommige mensen spekken zonder morren Apple’s kas, anderen staan daar wat kritischer tegenover.

    Misschien kun jij je voortaan voor je reageert ook eerst afvragen hoe interessant jouw reactie voor anderen is? Persoonlijk interesseert het mij nl weer geen fluit of één enkel zinnetje uit een artikel jou wel interesseert 😏 Maar om daar dan weer een uitgebreide reactie van twee alinea’s aan te verspillen … 😜

    Dus snel terug naar het artikel: ik (ea) waardeer het wèl als iCulture zich af en toe ook een kleine kritische noot tav Apple permitteert, ook al is een deel van de lezers met roze brilvisie daar zó zwaar allergisch voor dat ze apples met bloemkolen gaan vergelijken. 😕

  11. Wat maakt het nu uit wat het kost, je hoeft niet te kopen je mag kopen.

  12. Wat mij opvalt is dat onze Nederlandertjes sedert de laatste tijd gemakkelijk vitten, klagen, morren en zeuren over kleine dingen die vermeld worden. Iets dat vroeger enkel voor de Belgjes was weggelegd.
    Waar is dat Nederland dat vroeger meer ” nou en” was?
    Nederland begint meer op het buurland te lijken, jammeren en iets opblazen voor een onbeduidend iets.

  13. Origineel geplaatst door Nathalie
    …en dat hadden er veel meer kunnen zijn met een andere uitrol van het product.
    Ik ben echt groot fan van Tim,…maar dit had Steve echt anders aangepakt 😕

    Je bedoelt, net zoals de uitrol van de eerste iPhone of de eerste iPad?

  14. Origineel geplaatst door Mpura
    Dit lijkt misschien veel, maar heeft Apple dit niet een beetje te danken aan de reputatie en het feit dat veel mensen inmiddels fan zijn gewordenvan het merk. Ik vraag me af in hoeverre dit product had verkocht als je dat allemaal wegdenkt. Belangrijker is denk ik of al deze mensen ook een volgende versie zullen kopen of dat ze het product hierna links laten liggen. iPad pieken en dalen gok ik.

    Ten opzichte van de meeste andere merken produceert Apple nog steeds kwaliteit. Ik heb ook een Samsung en ik vind de kwaliteit daarvan zeer matig en kan ook niet wennen aan Android.
    Daarentegen is de kwaliteit van de Galaxy Camera weer heel goed.
    Mij gaat het om kwaliteit, iets kopen wat gedurende het gebruik gewoon niet kappt gaat. Behalve als je getikt bent en het in een blender gooit. 😉

  15. Origineel geplaatst door Ferryman: @Frits:

    Misschien kun jij je voortaan voor je reageert ook eerst afvragen hoe interessant jouw reactie voor anderen is? Persoonlijk interesseert het mij nl weer geen fluit of één enkel zinnetje uit een artikel jou wel interesseert 😏 Maar om daar dan weer een uitgebreide reactie van twee alinea’s aan te verspillen … 😜

    Ook dat beste Ferryman, interesseert mij helemaal niks.

  16. Da ze eerst maar eens zorgen dat je overal een apple watch kan kopen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.