Reacties voor: Schatting: 120.000 iPads verkocht op eerste verkoopdag

‘Deskundigen’ rollen over elkaar heen om te voorspellen hoeveel iPads Apple nu eigenlijk verkocht heeft. Gisteren noemden we een schatting van 20.000 stuks per uur, op basis van een nogal ruwe schatting. Er waren geluiden dat er zoveel reserveringen waren geplaatst, dat klanten die hun iPad in de winkel wilden ophalen geen garantie meer kregen […]

Reacties: 26 reacties

  1. Jup, je ziet het al aankomen: schaarste, m.a.w. nog langere wachttijden met alle gevolgen vandien… Laten we hopen dat Apple zich goed gaat voorbereiden op de lancering in Europa.

  2. 120.000 mensen die een apparaat kopen van meer dan 500 euro incl. VAT etc. zonder dat ze het ooit gezien hebben. Ik heb ook wel interesse, maar ik wil het eerst zien en proberen en dan beslis ik of ik er 1 wil hebben. Het maakt mij dan niet uit dat ik langer moet wachten.

  3. Volgens mij klopt het aantal nooit. Ik geloof wel dat er 120.000 bestellingen zijn geplaatst, maar er zijn vast ook veel mensen die 1-2 accessoires bij de iPad hebben gekocht. Dan kun je het aantal verkochte iPads al snel halveren.

  4. En dan nog dit aantal verminderen die buitenlandse bestellingen die zo’n fijne afwijzingsmail krijgen!

  5. Als het goed is zijn alle dingen samen 1 bestelling, vandaar dat ze rekening hebebn gehouden met een omrekenfactor van 1,11. @Ellen:

  6. er zijn 2 soorten mensen :
    …zij die genot najagen…
    …en zij die vluchten voor pijn.
    als je ‘t mij vraagt, kan niemand vluchten voor pijn.
    ‘t is er als je ‘s avonds je tanden poetst. 
    ‘t is er ‘s ochtens bij het ontbijt.
    ‘t komt zomaar op, plotseling en vlijmscherp.
    ‘t rust ergens in je, loodzwaar.
    je kunt slechts hopen op ‘n goede dag…
    …want op ‘n goede dag zeg je tegen jezelf….
    ‘…ik kan dit oplossen’.
    vandaag kan anders zijn.
    vandaag kan er iets veranderen.
    vandaag kon ik GEEN Ipad bestellen!!

    EN DAT DOET VERDOMDE PIJN !!

  7. Ik vind het maar rare cijfers. Maar goed. Als er 300000 stuks zijn loopt het nog niet storm.

  8. tjonge tjonge………..de nood is hoog 🙂

  9. @4saus: Tuurlijk wel, dit is een pre-order..
    Veel mensen zoals ik, willen hem graag eerst even in de winkel uitproberen voordat ze er 1 bestellen.

  10. Ik vind het maar weinig. 120.00 vind ik niet veel. Ik denk dat die toch minder gewild is als men dus dacht. Had echt wel 3x zoveel verwacht. Je hoort en lees iedereen er over dat men hem wil. Maar ondertussen is het denk ik toch minder….

    Maar goed. Mijnes is in bestelling 😉

  11. ik heb een vraag en omdat ze geen forum hebben doe ik da hier.
    :
    Moet je je iPad ook aan een pc hangen om er muziek op te krijgen via iTunes

    of zitten er USB poorten in de iPad en dat je daar een soort van Finder hebt in de iPad?

    dit is het enigste wat me nog tegenhoud.

    MVG

  12. Via iTunes.
    Er zit geen USB op

  13. Da vind ik dan zo jammer he ben je nog afhankelijk van een pc.
    beter hadden ze MACOSX erop geknald met mix van iPone OS

    maarja volgende zal ook wel in die richting komen

  14. @Swen: uiteraard niet. De ipad is geen MacBook met osx maar een nieuw concept met iPhone OS.

    De volgende komt echt niet met osx hoor.

  15. Een Ipad zit tussen de Iphone en MacBook in. Apple gaat geen eigen glazen ingooien door de Ipad te voorzien van volledige MacBook functionaliteit.

    Iedereen heeft zo zijn prioriteiten. De Iphone is voor mij de ideale telefoon en geloof ik Apple op haar mooie blauwe ogen dat de Ipad ook een juweeltje wordt. Vasthouden en bekijken dus pas bij het uitpakken.

    Het aantal geschatte bestellingen valt mij ook een beetje tegen. Voor komende maand kunnen er 700.000 geleverd worden en de maand daarop nog eens 1 miljoen. Zou me niet te druk maken.

    Op dit forum zitten heel veel Ipad geeks, maar hou er rekening mee dat er ook een heeeele hoop mensen niet zit te wachten op een kruising tussen telefoon en notebook; bovendien zeker wij zuinige Nederlanders niet. Die kopen liever voor die prijs een full option Windows 7 machine met Flash 😉

  16. Wacht even… Ik volg niet meer.
    De iPad ging toch floppen? :p

  17. @Génicus:

    floppen? Floppen? Nee joh. De introductie van de iPad betekent zelf het zekere einde van Ikea: die verkopen straks geen enkele boekenkast meer.

  18. @Appelflash
    Flash? Alsjeblieft zeg. Ik heb flash op al mijn computers default geblokkeerd (met FlashBlock). Ik heb een gruwelijke hekel aan knipperende reclame-banners en mocht Apple ooit zo gek zijn om flash in de iPhone in te bouwen dan hoop ik toch vurig dat er een optie is om dit uit te schakelen.

    Ik heb mijn iPad inmiddels ook besteld, via Apple US store met een usunlocked.com debet card en US adres. Het vreemde is dat ik gewoon kon pre-orderen terwijl er nog geen cent op deze debit-card gestort is (is nog onderweg). Bij mijn order staat dat de deliver datum 3 april is, dus niet de verzend datum als ik het goed begrijp. Ik denk dat Apple nu al bezig is met het verzenden van iPad’s en dat vanaf 3 april de iPad ook via andere winkels te koop is.

    Ik verwacht mijn iPad omstreeks 10 april binnen te hebben. Ik heb de 16GB/Wifi versie besteld omdat ik later voor de 64GB/3G versie ga en deze 16GB dan weer doorschuif naar familie.

  19. @Klaas:
    haha! Optimist!

  20. Origineel geplaatst door Ellen
    Volgens mij klopt het aantal nooit. Ik geloof wel dat er 120.000 bestellingen zijn geplaatst, maar er zijn vast ook veel mensen die 1-2 accessoires bij de iPad hebben gekocht. Dan kun je het aantal verkochte iPads al snel halveren.

    Een bestelling waar ook accessoires in zitten is nog steeds 1 bestelling met dus ook 1 nummer…
    Waar ze naar hebben gekeken is het bestelnummer wat mensen hadden gekregen.
    Deze is op de dag dus ongeveer 135000 omhoog gegaan, terwijl er normaliter ongeveer 15000 nummerjes worden uitgegeven…
    De verdeling Wifi/3G en 16/32/64 hebben ze geanalyseerd door de opgestuurde gegevens van mensen…

  21. Dit hoort bij de standaard Apple strategie. Zorgen dat er een beetje schaarste is waardoor mensen nog eerder het gevoel hebben dat ze er snel bij moeten zijn. Bovendien draagt het bij dat mensen dan denken dat een product wel goed moet zijn. Kennelijk koopt iedereen dat ding en is het uitverkocht. Dan moet het wel goed zijn toch?

  22. @Klaas
    heb je het gerucht nog niet gehoord dan???? Ikea komt straks met boekenkasten waar o.a. Wifi ingebouwd zit. Door het aanraken van de kast kun je diverse functies oproepen. Zo wordt de kast uitgerust met een speciaal door Ikea ontwikkelde GPS module waarmee je de kast altijd en overal weer terug vindt. In de kast komen speciaal ontworpen ruimtes voor video-, foto en muziekcollecties. Zodat je dat allemaal in 1 oogopslag bij de hand hebt.
    Het schijnt echt een revolutionaire kast te zijn…

  23. Het zou mooi zijn wanneer de verkoop tegenvalt. Wellicht dat dat de kans dan groter is dat de iPad sneller in Nederland te verkrijgen is.

  24. 33+33+32=98, en geen 100%
    Waar is de rest gebleven?

  25. @Hans:
    amerikanen he?

  26. @Hans:

    Die 2% is de categorie “weet niet”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.