Reacties voor: Schakelaar ‘Wi-Fi- en mobiel netwerk’ verwijderd uit uiteindelijke versie iOS 6

De schakelaar 'Wi-Fi- en mobiel netwerk' is in de uiteindelijke versie van iOS 6 verwijderd. Hiermee kon je uitwijken naar een mobiele verbinding als een Wi-Fi-netwerk slecht presteerde.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 29 reacties

  1. Zit toch gewoon een schakelaar op waarmee je wifi uitschakeld? In princiepe doet die schakelaar gewoon hetzelfde…

  2. Erg handig.. En dan had er natuurlijk weer enorm geklaagd geworden dat er zoveel dataverbruik was, zonder daarvan op de hoogte te zijn.

    En natuurlijk betekent het feit dat een functie in iOS zit verwerkt, niet dat hij ook in de uiteindelijke release zit verwerkt.

    Ik zou me in dit artikel eerder afvragen of het bestaan van deze functie misschien wel zou betekenen dat Apple al wel wist van de Wi-Fi problemen in iOS6.

  3. Door die schakelaar in de beta heb ik 2,4GB verbruikt… De apps konden dus zomaar beslissen om over te gaan op Cellular Data, wat kan leiden tot, netals bij mij, een vertienvoudiging van je maandelijkse gebruik.

  4. @Nico: Mijn wifi werkt helemaal niet meer sinds de update, althans eerst nog af en toe en sinds vandaag helemaal niet meer. Ook is de batterij nu heel snel leeg . Alle oplossingen al geprobeerd , heeft iemand anders nog een oplossing? Janet

  5. Origineel geplaatst door Remco
    Zit toch gewoon een schakelaar op waarmee je wifi uitschakeld? In princiepe doet die schakelaar gewoon hetzelfde…

    Jij hebt duidelijk niet heel het artikel gelezen..

  6. @Swen: jawel, maar waarom ga jij verbinden met een wifi die:

    1. Vaak wegvalt
    2. Traag is
    3. Geen internet heeft

    Daar heb ik geen schakelaar voor nodig, ik zet dan gewoon zelf mijn wifi uit en ga verder op mijn 3G. Gewoon een stukje van zelf logisch nadenken…

  7. Ik was erg blij met deze functie. Gebruik mijn Ipad op mijn werk op een netwerk waar geen internet op zit. Door deze optie hoefde ik niet eerdere keer te schakelen. Jammer dat ie verdwenen is.

  8. @Remco: Nee Remco daar is deze schakelaar niet voor bedoeld.

    Als jij nou met een wifi zit die wel eens kuren heeft en weg valt, maar je hebt bij wijze van spreken geen databundel dan kan het je leuk wa centjes kosten elke keer als die van de wifi afvalt en over gaat op 3G.
    Met deze schakelaar kon je dat dan tegengaan en zou die pas weer verder gaan wanneer je weer op wifi zat.

    *Edit: Of voor het moment zoals @Joep het hierboven beschrijft.

  9. Maar met deze optie zet je dat maar een keer aan en dan wijkt iOS vanzelf uit bij een brakke wifi verbinding. Dus dan hoef je helemaal niet meer in of uit te schakelen.

  10. @Vincent: Daar is de Disable 3G/UMTS schakelaar voor (heb nu geen sim in mijn iphone zitten, anders had ik aangegeven waar je die kan vinden…)

    De reden van Joep is na mijn mening de enige juiste reden, ondanks ik me afvraag waarom je iPad/iPhone met z’n netwerk verbinding laat maken…

  11. @Remco:Ik snap niet dat je hier zo’n punt van maakt. Joep kan bijvoorbeeld door te connecten naar het wifi wel bij het intranet. Die wifi bied waarschijnlijk om een reden geen internet, door deze schakelaar kan hij bij intranet en internet.

    Internet kan ook wel is uitvallen thuis en dan is het handig als de iPhone/iPad dit zelf doorheeft en je niet je wifi uit moet gaan zetten om te kunnen internetten op je telefoon.

  12. @Remco: Omdat hij anders elke keer een Wi-Fi vindt en vraagt of hij er verbinding mee moet maken.

  13. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Gebruik s.v.p. het forum.

  14. @Bert: en daarna gaat de helft van de iphone gebruikers weer klagen dat hun telefoonrekening zo hoog is? Je had namelijk wel een wifi verbinding, maar de iphone vond die zo brak dat hij 3G maar is gaan gebruiken… (en daarbij, wat is brak? 1kb/s, 10kb/s, 100kb/s? Die keus maak ik dan liever zelf door gewoon wifi aan of uit te zetten. Maak ik verbinding, dan surf ik gewoon op wifi, hoe brak die verbinding ook is…)

    @Nico: Settings -> Wifi -> ask to join networks: off. Probleem ook weer opgelost

  15. @Remco: dat is volgens mij ook precies de reden dat Apple hem uit iOS6 heeft gehaald.

  16. Wellicht dat ze het “allways on” hebben staan? Had zelf het idee dat het best redelijk werkte.

  17. Ondanks het feit dat de schakelaar er niet in zit.
    In de changelog van iOS 6 staat deze functie nog steeds aanwezig.
    Ik had dit ook al opgemerkt sinds ik iOS 6gm installeerde.

  18. Mijn wifi doet het ook maar af en toe na de update!

    Hoop op een snelle update naar 6.0.1 of zoiets dergelijks

  19. @Remco: Het draait Apple om het feit dat alles automatisch gaat. Dan laat je je wi-fi aanstaan en op het moment dat wi-fi moeilijk doet hoef je zelfs geen actie te ondernemen om internet te krijgen.

    Schijnbaar werkte het nog niet helemaal lekker.

  20. Cydia: battsaver doet het alsnog

  21. Ik heb de beta versie van ios6 er nog opstaan De Gm versie
    Maar,daar zit de schakelaar nog gewoon in op mij Iphone 4

  22. Na de update naar 6.0 hier geen probleem met wifi en 3g, alles schakeld automatisch over. Moet wel even bij bekenden wifi opnieuw instellen. Verder vraagt de foon nog steeds een melding van een bestaand netwerk, suc6

  23. Gewoon mobile vikings als mobiele provider nemen 2 gig internet per maand voor 15 euro prepaid 🙂 en je kan er nog mee bellen ook 🙂

  24. Via instellingen > iTunes en Appstores kun je de optie Gebruik mobiele data inschakelen. Hiermee kun je via 3G ook je apps automatisch laten bijwerken. Zet dit uit als je geen vast internet abo hebt.

  25. @Remco: *zucht*

  26. Sinds ik ios 6 heb is de snelheid van mijn wifi erg naar beneden gegaan

  27. Volgens mij zit de functie er wel op maar zij. Ze vergeten de schijfjes te maken om het uit te zetten…(vandaar onbedoeld hoog 3G gebruik terwijl je denkt op wifi te zitten..)

  28. Settings — >General – ->Cellualar –> Enable 3G ( OFF )

  29. Ik heb het over bovenstaande functie waarbij automatisch wordt overgeschakeld naar mobiele data als wifi zwak is.. Die zit er niet op…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.