Reacties voor: Schaadt langer opladen nieuwe iPad wel of niet de batterij?

De batterijduur van de iPad zou beschadigd kunnen worden door hem langer dan normaal op te laten, zo stellen DisplayMate en CNBC. TUAW en iDownloadBlog beweren echter dat er geen gevaar is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ik zou het ook verschrikkelijk vervelend vinden als ik merk dat de batterij van mn iPad over 5 jaar minder lang meegaat.

  2. Maakt ni veel uit voor vele mensen na een jaar hebde toch en andere ipad .

  3. Ik weet wel zeker dat het slecht is voor je accu.
    Ik heb mijn iPod touch 3G altijd iedere nacht opgeladen, ook al was ie nog niet vol, nu is hij heel snel leeg.

  4. Hoe vol een batterij zit wordt berekend en is nooit ehh 100% nauwkeurig. Daarnaast zijn de Apple laders een van de weinige die afschakelen als de batterij echt vol is. Mensen zijn echt spijkers op laagwater aan het zoeken. De the new iPad is een iPad 2 met een beter scherm. Verder valt er niets over te schrijven en dan blijf je zoeken. De advertentieinkomsten moeten toch blijven stromen.

  5. kan geen kwaad, het laden van de iPad slaat automatisch af, van 0% naar voledig opgeladen duurt 6 uur en 32 minuten met de meegeleverde 10watt lader. dit kost je 0.0702KwH.

  6. Wat een drama toch allemaal!!!
    Echt wereldnieuws! De een zegt dit, terwijl de ander weer zegt dat er niets van klopt……zucht……

    Ik lees liever iets interessants. Zoals het heet worden van de iPad 3, ook zo’n ellenlang zeurverhaal waar je echt ontoepasselijk van wordt.
    Waar kunnen mensen zich toch druk om maken.
    En dat l*lverhaal van dat heet worden van Consumer Report blijkt ook al een hoop larie te zijn…..blogger John Gruber laat op zijn site weten dat dit allemaal erg overdone is.

  7. bij mij blijft het niet doorladen maar duurt 5 uurtjes voor dat ie vol wordt.:)

  8. mijn ipad 3 gisteren voor het eerst opgeladen
    toen ik ging slapen was deze 73% toen ik
    vanmorgen wakker werd was hij klaar maar stond toen op 96% hoe kan dit ?
    na 10 min ermee spelen weer aan de lader gehangen en toen ging die wel naar de 100% beetje vaag.

  9. Vandaag een extra oplader met verlengsnoer (zeg maar MacBook snoer) gekocht via apple store. Niet echt nodig maar wel lekker als je iPad op is en je toch door kan spelen op de bank ( normale snoertje is echt veel te kort)

  10. @Bravedutch
    Ik niet hoor, ben dan misschien hopeloos ouderwets met mijn iPad 1 maar hij bevalt mij nog steeds opperbest.

  11. Apple lacht zich kapot, al die gratis publiciteit over de nieuwe ipad! De aandelen zullen weer eens de pan uitreizen! ;P achjah wordt ik miss toch nog miljonair voor m’n 30e!!! 😛

  12. @William:

    Hij zei ook “veel mensen” (als ik goed door het brabo heen kijk) 😉

  13. Ik heb ook nog steeds een ipad1 en zeer tevreden. Het valt mij op dat sinds de update naar iOS 5.1 de multi touch gebaren sneller werken, en de batterij van de ipad1 veel langer mee gaat. Soms moet je, je batterij helemaal ontladen. 1x per maand. En als de iPad traag is, heb ik ooit de tip gekregen om de home knop en de standby knop vast te houden tot je het Apple logo weer ziet. Doe dit 2x en je merkt het verschil. ( maar doe dit bijna nooit ). Mijn volgende iPad zal de 4e generatie zijn. Dan is het vernieuwender denk ik.

  14. het is heel handig om te zorgen dat je ipad-batterij helemaal vol is als je m koop als dit niet zo is laad hem dan op meestal verlengt dit de batterij duur
    dit is bij heelveel andere mobiele apparaten ook zo

  15. Hier meer over de raadselen van het blijvend opladen. Functie blijkt al vanaf iPad 1 te bestaan. Meer informatie op deze link:

    Niets aan de hand dus.

  16. Origineel geplaatst door Mathijs
    Ik weet wel zeker dat het slecht is voor je accu. Ik heb mijn iPod touch 3G altijd iedere nacht opgeladen, ook al was ie nog niet vol, nu is hij heel snel leeg.

    Langer doorladen is weer wat anders dan een accu die niet leeg is weer opladen. Lithium of niet: dat laatste is nooit goed voor de levensduur van je accu.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.