Reacties voor: Scanbot laat je tegen betaling faxen vanaf je iPhone of iPad

In Scanbot verstuur je met de laatste update ook documenten via fax vanaf je iPhone of iPad. Je betaalt per pagina, maar in ruil voor korting kan je ook vooraf munten kopen die op al je apparaten te gebruiken zijn.
Michel Lusthof -

Reacties: 10 reacties

  1. Faxen? Wie?

  2. Fax !! ken niemand met een fax

  3. Wat een absolute onzin! Niemand gebruikt er nog een fax! Zelfs advocaten en notarissen – die zo ongeveer de laatsten waren die nog faxten, hebben ‘m al jaren de deur uit gedaan. En dan zou je er in deze app ook nog extra voor moeten betalen? Er is al lang lang een alternatief, zoals Scanner Pro en vele andere scan-apps, waarmee je een document kunt scannen en als PDF kunt wegsturen vanaf je iPhone. Ook kan je een document printen, ondertekenen, er met je iPhone een fotootje van maken en het dan kunt mailen.

    Gebruik je niet per se je iPhone, dan kan vrijwel élke printer scannen en er een PDF van maken, waarna je het direct kunt mailen. Deze app is dus echt overbodig..!

  4. Je kan er niet omheen: Degene die dit bedacht heeft bij Scanbot moet een lintje krijgen! Wat een geweldige uitvinding. Not.

  5. Ik kan me zomaar voorstellen dat er in pakweg Duitsland, Frankrijk en de VS nog vaak van de fax gebruik gemaakt wordt.

    In dit soort landen is de cheque ook nog heel gewoon. Wie kent er nog iemand met cheques?

    Mensen staan er vaak niet bij stil hoe ver wij als land al gedigitaliseerd zijn.

  6. Origineel geplaatst door Laurens
    In dit soort landen is de cheque ook nog heel gewoon.

    Die cheques waar jij het over hebt en waar jij van denkt dat ze niet meer van deze tijd zijn alleen omdat wij een andere cultuur leven. Die cheques kun je gewoon met een bank-app scannen en dan staat je geld direct op je rekening. Dat is het verschil. Als je in Amerika gaat werken dan kan je baas gewoon aan het einde van de dag, week of maand een check uitschrijven en weet je tenminste zeker dat je je geld krijgt.

    Ideaal voor mensen die tijdelijk in dienst zijn.

  7. De mensen die denken dat een fax overbodig is moeten eens in de gezondheidssector kijken. (Huis)Artsen, ziekenhuizen en apothekers gebruiken het nog steeds om medische gegevens te versturen. In de gevangenissen gebruiken ze ook nog steeds een fax voor het versturen en ontvangen van vertrouwelijke gegevens. Natuurlijk zijn er voldoende oplossingen voor het grote publiek maar voor sommige instanties/sectoren is een email niet betrouwbaar genoeg. Ook al wordt er gebruik gemaakt van end tot end encryptie.
    Dus om deze app als overbodig te bestempelen is wel heel kort door de bocht.

  8. Inderdaad Azam, de fax wordt nog veelvuldig gebruikt in de gezondheidssector!

  9. In de zorg wordt er ook nog veel de fax gebruikt. Ivm. snelheid, gemak, veiligheid, zeker bij spoeduitslagen die binnenkomen v.h. lab wordt je natuurlijk meteen gealarmeerd ipv een mailtje wat binnenkomt.

  10. @Macaanzee: advocaten moeten nog regelmatig de rechtbank mailen… Binnen de rechtspraak zijn faxen nog lang niet uit gefaseerd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.