Reacties voor: Scanadu Scout haalt recordbedrag op Indiegogo binnen

De Scanadu Scout is het meest succesvolle Indiegogo-project geworden. Er is al 1,5 miljoen dollar ingezameld voor de tricorder, waarmee je allerlei lichaamsfuncties kunt meten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Ik heb een interview gezien van deze Belg waarin hij vertelt hoe het idee tot stand gekomen is, met wie hij samenwerkt (o.a. NASA) en waarom dit idee de gezondheidszorg de komende 10 jaar drastisch gaat veranderen. Het is de croud, de mensheid zelf, die nu zelf informatie gaat vergaren en delen. De rol van artsen zal enorm gaan veranderen dankzij de Scanadu Scout.

  2. Tsja, het gaat er natuurlijk nooit om dat je zelf je gezondheid kunt beoordelen. Daar is echt wel meer voor nodig. Laat het beoordelen maar aan een arts over.
    Het zou wel handig kunnen zijn om je huisarts gelijk (in combinatie met een of meerdere foto’s) de status van een aantal belangrijke lichaamsfuncties door te geven.

  3. Standaard inbouwen in de iPhone7! (zal voor de 6 zeker nog niet lukken)

  4. Leuke gadget, maar kan iemand me vertellen hoe al die data wordt opgeslagen door Scanadu? Bedenk je eens hoe waardevol deze data kan zijn voor commerciële bedrijven. Wat als een zorgverzekeraar toegang krijgt tot deze gegevens? Ik ben erg benieuwd naar het privacy beleid en of die sneaky Amerikanen met hun PRISM niet een kijkje mogen nemen in onze vitale lichaamsfuncties. Het is ook interessant hoe de medische wereld hierop gaat reageren. Hoe moet je deze gegevens interpreteren en wie zegt dat ze überhaupt goed zijn gemeten? Kunnen huisartsen hier wat mee of distantiëren zij zich van deze vorm van datacollectie. Oftewel, het is veel te vroeg om te stellen dat het goed of slecht product is. In ieder geval wel innovatief en daarom vooral lekker doorgaan!

  5. 200 euro vind ik nog niet eens zo heel duur. Dat is 2 maanden fitness. En als je een beetje op je voeding ( als in broodbuik) let zit je ook zo op dat bedrag. Goede vooruitgang, ik heb wel altijd de vraag of dit nou wel altijd zijn beloftes gaat waarmaken.

  6. 2 maanden fitness voor 200 euro? Ik denk dat je dan ergens een wurgcontract hebt afgesloten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.