Globalstar-satelliet

Reacties voor: ‘iPhone 14 met satellietverbinding’: wat heb je aan een satelliettelefoon?

Wat kan Apple eraan verbeteren?
Volgens geruchten krijgt de iPhone 14 ondersteuning voor satellietcommunicatie. Maar hebben mensen daar wel behoefte aan en hoe kan Apple zorgen dat het aantrekkelijk wordt om te gebruiken?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik ben benieuwd hoe ze dat met die antenne gaan regelen. Met de huidige antennes ga je een satelliet niet bereiken, die zitten in een andere band.. bovendien is er meer vermogen nodig als je wil dat de satelliet ook jouw telefoon gaat ontvangen..
    Er is een reden dat die satelliet telefoons nog steeds zo groot zijn.

  2. En dan denk ik aan dat filmpje van Steve uit 1997 waarin hij aangeeft dat Apple denkt vanuit de zgn User Experience ipv techniek. WTF moet ik als gebruiker in NL met deze functionaliteit?! 🤦🏻‍♂️

  3. Wat grappig dat jullie een foto erbij hebben geplaatst van een Seabourn cruiseschip. Ik heb jaren op de Seabourn Pride gewerkt..

  4. Dit zou mogelijk een hele nieuwe markt voor ze openen. Ik ben alleen benieuwd hoe ze het hele verhaal rond om de antennes gaan doen. Want als je kijkt naar de huidige sat telefoons dan hebben ze allemaal een forse externe antenne nodig. Misschien met een hoesje zoals die batterypack hoesjes

  5. @Patrick: niet alles draait rond NL 🙂

  6. @Michiel: 😏 Vroeger …

  7. Als het net als bij de ipad (wifi of wifi + cellulair) een keuze kan zijn om voor satelliet optie te kiezen, is er niets aan de hand. Dan is de vraag of de markt groot genoeg is voor deze keuze.

  8. Origineel geplaatst door Raj
    Als het net als bij de ipad (wifi of wifi + cellulair) een keuze kan zijn om voor satelliet optie te kiezen, is er niets aan de hand. Dan is de vraag of de markt groot genoeg is voor deze keuze.

    Als de toevoeging bijna niets kost, dan kan het wel zeker interessant zijn want het maakt Apple dan weer onderscheidend in de markt.

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt na nieuwe geruchten over iPhone 14 met satellietverbinding.

  10. Afgelopen maand overtocht Griekenland naar Italië gemaakt kreeg een smsje met “uit voorzorg mobiele internet geblokkeerd” factuur 6 MB € 60,50 (achtergrond data verkeer) terwijl je in Griekenland en Italië roam like at home van toepassing is. Mensen vergeet niet je toestel op vliegtuigmodus te zetten ! Dure grap dit wie weet hoeveel passagiers elke keer de dupe worden van deze onzin.

  11. Ik vind het geweldig hoe ze aan alles een draai geven voor functies die 0,000005% van de bevolking zou gebruiken. In andere woorden ze kunnen je dus hierdoor letterlijk overal op dit planeet volgen.

  12. Starlink is samenwerking aangegaan met T-Mobile sinds kort. Denk dat het inderdaad die kant op gaat met satellieten.

  13. Origineel geplaatst door Brian
    Starlink is samenwerking aangegaan met T-Mobile sinds kort. Denk dat het inderdaad die kant op gaat met satellieten.

    T-Mobile US inderdaad, dat staat echter wel volledig los van het Nederlandse T-Mobile. Vermoed niet dat we dit snel in de benelux gaan zien, net als mmwave

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.