apple-watch-font-mac

San Francisco-lettertype instellen op de Mac

Je kunt het Apple Watch-lettertype San Francisco nu instellen als standaard lettertype op de Mac. Volg deze instructies en de
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft WatchKit beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, met daarin ook informatie over het nieuwe San Francisco-lettertype. Dit Sans Serif-achtige lettertype is speciaal geoptimaliseerd voor kleine schermen en zal als standaard op de Apple Watch worden gebruikt. Wil je het lettertype ook op de Mac gebruiken, dan kan dat nu.

apple-watch-font-mac

Standaard gebruikt Yosemite het lettertype Helvetica Neue, een keuze die niet bij alle gebruikers in de smaak viel. Wil je weten of San Francisco beter bevalt, dan kun je het nu proberen. Een gebruiker van GitHub heeft instructies geschreven hoe je San Francisco als lettertype op je Mac kunt installeren. De benodigde bestanden zijn meteen te downloaden. Het lettertype is wel iets getweakt, om goed uit de verf te komen op de Mac.

Het werkt als volgt:

  1. Download het zipbestand.
  2. Kopieer de 6 lettertypebestanden naar /Library/Fonts op de Mac.
  3. Start de Terminal en tik in: sudo chown root:wheel /Library/Fonts/System\ San\ Francisco*.
  4. Gevolgd door: diskutil repairPermissions /
  5. Log uit en log weer in om de wijzigingen toe te passen.

Om de stappen 3 en 4 uit te voeren heb je admin-rechten nodig, omdat er permissies moeten worden gewijzigd. Je kunt op elk moment weer terug naar het standaard Helvetica-lettertype door de zes bestanden uit /Library/Fonts te verwijderen. Na het herstarten is het oude lettertype weer terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 11:03
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen apple watch, lettertype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.