Reacties voor: Samsung wil prijs Galaxy Tab 10.1 verlagen vanwege iPad 2

Samsung voelt de hete adem van Apple in de nek en zou besloten hebben om de prijs van de Samsung Galaxy Tab 10.1 te verlagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. De zoom heeft nu al betere specs dan de ipad2….
    Maar de ipad2 heeft meer apps.
    Maar normaal gesproken loopt apple voor in technologie, en loopt de rest pas in op de laatste maanden voor het aankondigen van een nieuw apple apparaat.
    Dus ik denk inderdaad ook dat android gevaarlijk gaat worden….en als apple dit jaar geen nieuwe ipad aankondigd, dat ze gaan voorlopen ook.
    Apple moet in de volgende ipad alle specs geven waar het in de geruchten over ging. Dubbele resolutie sowieso…
    Anders is het game over.

    Persoonlijk blijf ik sowieso bij apple tot dat de game markt ook flink is gegroeid.

  2. Hoe ze bij het Android kamp erover denken? Daar hoef ik niet voor naar de Android pagina te switchen….dat kun je hier ook genoeg lezen!
    Op iPadclub wordt genoeg over de Android geschreven.
    En aangezien ik een iPad heb, hoef ik dat niet te weten wat die Android figuren erover denken. Laat die lekker genieten van de Galaxy Tab en wij, de Ipadders hier.
    Mocht ik een Androidje willen kopen (wat me onwaarschijnlijk lijkt….) dan zie ik wel weer…

  3. @Borgqueenx: Apple kiest niet voor de race om de beste specs of de laagste prijs, maar om de beste gebruikservaring.

  4. Misschien moeten we nog even wachten tot er meerdere verschillende tablets verkocht en gebruikt zijn om een beter en objectiever beeld te krijgen. Zelf denk ik dat HP met zijn op WebOS gebaseerde tablets zeer hoge ogen gaat gooien.

  5. Haha….die Android markt groeit gestaag…maar dat kan ook nadelig uitpakken. Ze concurreren zich allemaal naar de haaien als ze niet uitkijken….de een met een nog lagere prijs dan de ander. En de een heeft nog betere specs dan de ander. En bij Pietje heb je een optie om te bellen onder water en bij Klaasje kun je in 3D alles bekijken….
    Maar aan al die leuke, extra specs hangen ook prijskaartjes! Sommige tabs zijn meer dan €700,- en dat vind ik echt niet leuk meer. Laat staan als je 3G koopt en je ook nog de maandelijkse abonnementskosten moet betalen.

    Ik denk dat Apple zich geen zorgen maakt. Android is dan wel een geduchte concurrent maar de Apple fans blijven vaak trouw. Als je thuis een Apple laptop op PC hebt dan werkt dit naadloos met de iPad etc. Waarom dan een Android ervoor in de plaats gooien?

    Ik en mijn partner hebben een iPad. We gebruiken ‘m echt erg veel maar in principe doe je meestal alleen spellen, internetten, mail en muziek met dat ding.
    Dus al die veeeeeleee extra’s die ze bij andere merken aanbieden…tja….wat gebruik je daar eigelijk van?? Zeg nou zelf….
    Bellen met zo’n ding ziet er idioot uit….en al die grafische extraatjes zijn leuk om te laten zien aan andere mensen maar echt gebruiken? Nee…de iPad heeft een zeer eenvoudige en doeltreffende interface en gebruiksvriendelijkheid en dat vind ik prima!

  6. Android heeft 1 heeel groot nadeel en dat zijn de virussen en trojans. Die worden nu volop ontwikkeld en zeker nu het OS populair raakt en mensen bankieren met hun telefoons, kopen van goederen, paswoorden verzamelen en ga zo maar door, zullen binnen de telefoons overspoeld gaan worden met ellende. Reeds nu is er een app verwijderd uit de market die gegevens steelde.
    De gebruikers zelf blijven er vrij rustig onder en verzinnen de meest hilarische redenen om het goed te praten (Android boven alles).

    Verder spelen de privacy redenen straks ook een grote rol. Google weet waar je bent, waar je incheckt, wat je koopt, luistert en gaaa zo maar door. Dezelfde mensen zijn zwaar tegen camera toezicht, electronisch patientendossier en elke vorm van privacy schending, maar hebben wel een Android telefoon?!?

    Bij Apple staat privacy ook niet hoog, maar veel beter dan bij Google en dankzij goede controle op apps zie ik niet zo snel wantoestanden voorkomen bij Apple.

    Android wordt het nieuwe microsoft. Met alles en iedereen samenwerken, je product voor iedereen op maat willen maken, alle software is ongecontroleerd welkom en we weten allemaal welke zooi microsoft al jaren maakt met vollopende registers, virussen cookies en phising.

    Laat Apple maar een gesloten omgeving creeeren ipv opensource, de apps zijn van hoogwaardige kwaliteit (vaak lang voordat ze uitkomen op Android), de producten hebben een luxe en hoogwaardige goed afgewerkte kenmerken (ipv plastice samsung producten), geen zorgen om virussen en privacy, accessoires gaan vaak lang mee (in tegenstelling tot Android producten waar vaak geen accessoires voor te krijgen zijn), en als ik nog even nadenk kan ik nog veel meer verzinnen.

    Ik heb Android een half jaar de kans gegeven, maar was serieus teleurgesteld in de Android hype.. Waarschijnlijk omdat ik gelijk al met een iphone begon? Wie zou het zeggen.

    Nu de ipad 2 met facetime, garageband en imovie.. Daar kan Android voorlopig echt niet aan tippen..evenals als een pc nooit die geweldige uitstraling krijgt van een 27 inch Mac.
    Ik ben ervan overtuigd als Apple een stuk zou zakken met de prijzen dat veel meer mensen Apple producten zouden kopen.
    De ipad blijft mij verbazen met de schappelijke prijzen. De Xoom kan hier niet aan tippen en MOET wel zakken om het een succes te laten worden.

    Ik zeg.. Apple gaat de strijd met Google verliezen?? Nee Gonny voorlopig nog niet en Google moet zich serieus zorgen gaan maken om alles wat ze nog te wachten staat.

  7. @gonny: dat is alleen deels waar.
    Maar als ze niet flinke upgrades elk jaar doen, komen ze wel achter te liggen. ik zou als apple deze upgrades niet deden, snel voor een android gaan.
    Maar android gaat gewoon sneller de laatste tijd…

  8. Origineel geplaatst door borgqueenx
    @gonny: dat is alleen deels waar.
    Maar als ze niet flinke upgrades elk jaar doen, komen ze wel achter te liggen. ik zou als apple deze upgrades niet deden, snel voor een android gaan.
    Maar android gaat gewoon sneller de laatste tijd…

    Nogmaals, Apple heeft helemaal niet de beste specs nodig, want het besturingssysteem is efficiënter. Daarnaast, je wilt een dubbele resolutie. Dan heb je 2048 bij 1536, wat 2 dingen betekend:

    a) je hebt geen Retina, want met deze resolutie heb je minder dan 300 ppi
    b) je hebt dan meer pixels in de 9,7 inch iPad dan in een 21,5 inch iMac, wat denk je dat dat kost. Dit is echt nog niet mogelijk voorlopig.

    Wil je een echt Retina scherm op de iPad, dan heb je meer pixels nodig dan de 27-inch iMac heeft! Zie je dat voor je, meer pixels dan de 27-inch iMac, gepropt in een 9,7 inch product? Nogmaals, dat kun je voorlopig shaken.

  9. denk dat apple gaat verliezen op prijs want meestal kiezen mensen voor prijs en niet het beste systeem, kijk naar de strijd vd video recorders vhs was technisch gezien de minste vd de drie en die won omdat het de goeddkoopste was.

    en apple kan natuurlijk last krijgen vd wet vd remmende voorsprong.

  10. Fijn ^^. Dan Zal Motorola ook vast omlaag moeten gaan!

  11. Het lijkt me dat ze ook geen andere keuze hebben. De 1e iPad is al een grote concurrent en die prijzen zijn ineens zeer gunstig uitgevallen.

  12. @Marcooo: Haha, grappig dat eerste stukje van je tekst. Die trojans en virussen komen er niet zomaar op hoor. Als je goed leest wat er in de beschrijving staat en kijkt of het wel om de juiste ontwikkelaar gaat (Fruit Ninja is bijvoorbeeld van Halfbrick, als je eentje ziet van andere ontwikkelaar kan er al iets mis zijn) en dan nog eens naar de toestemmingen kijkt is er amper gevaar.

  13. waarom kijken de meeste mensen alleen maar naar de specs van een apparaat? apple producten hebben helemaal geen snellere specs nodig, omdat alles voor elkaar gemaakt word. daarom werkt het vaak veel sneller dan android.

  14. @Borgqueenx: Specs zeggen niet zoveel… Die xoom van moto heeft betere specs dan de iPad.. maar dat ding werkt voor geen meter

  15. Wat een dramatisch verhaal op die Android site. Te triest voor woorden.
    Het lijkt wel BMW vs Mercedes of Ajax vs Feyenoord.
    Het gaat helemaal niet om wie de grootste wordt.
    Heb altijd met bewondering gekeken hoe Android werkt en verbetert maar na twee Android toestellen hou ik het bij iOS.
    Niet dat Android slecht is maar ik vind persoonlijk iOS prettiger werken.
    Daarbij heb ik QNX (RIM) en WebOS (voormalig BeOS) in korte fimpjes gezien en denk dat dat pas concurrenten worden en Google zich daar wel eens in kan vergissen.

  16. @Jo: Jij bent een van de mensen die ik bedoel die alles proberen goed te praten.
    Ten eerste weet de meerderheid niet wat hij of zij installeert. Daarnaast kan iemand gewoon een kwaadaardige app schrijven en gewoon in de market zetten. Gelukkig voor jou zie je geen gevaar en maak je je geen zorgen om je privacy.

    Het moet, zoals Figini zegt, geen battle worden tussen 2 OSen. Ze moeten elkaar aanvullen, concurreren en innoveren. Persoon A kiest voor iOS en B voor Android.
    Ieder OS heeft zijn sterke en minder sterke kanten en geloof me dat ik ook niet alles aan iOS geweldig vind. Zo vind ik iTunes een gedrocht en wacht ik nog steeds op een 4 inch versie.

  17. iPad is inderdaag minder geworden het is een saai product sinds ik al die honeycomb filmpjes heb gezien. Ik wil niet alleen apps ik wil ook een mooie verpakking ze maar er om heen. En dat heeft iOS gewoon weg niet. Android voelt netjes vergeleken met iOS.

  18. @figini: HTC Wildfire en Sony Xperia Mini zeker.

  19. Origineel geplaatst door Cheese
    @figini: HTC Wildfire en Sony Xperia Mini zeker.

    Motorola en HTC

  20. @Cheese: Ben het helemaal met je eens. Doe ik die ****** iPad aan en wat krijg je… een scherm vol met apps… lol! Stel je voor dat je je computer aan doet en je bureaublad staat bomvol met programma’s. Laat Steve zich maar met zijn gezondheid bezig houden!

    Apple is toch design? Dit is niet af te zien aan hun besturingssysteem. Zowel Snow Leopard als iOS is gewoon een grote 70+ klote zooi. Leuk voor mensen die nog nooit een computer van dicht bij hebben gezien. Apple is al 10 jaar het zelfde! De meeste mensen die willen nu wel eens verandering zien. De Apple nerd’s van nu zijn mensen die net komen kijken lijkt het wel..

    Mensen die 3 iPhone’s en 1 iPad hebben gehad willen wel eens wat anders. Op dit moment kijk ik nog liever naar de bloementuin van me opa dan naar dat (i)OS van Apple.

    Als je van Apple nu een Macbook koopt krijg je een fucking dualcore van 3 jaar oud voor bijna 1000 euro!

    Tuurlijk Apple heeft geen hogere spec’s nodig, dat klopt helemaal maar waarom dan bijna 1000 euro voor een instap model?

    Doe eens normaal zeg.. Noem jezelf geen Apple-nerd oke… Doe dit alleen als je al 10 jaar lang bij Apple bent en de eerste iPhone uit Amerika hebt laten overkomen.

    Punt.

  21. Je wordt een beetje moe van die Apple en Android fan boys, ik heb een iPhone 3G gehad en nu een HTC Desire HD en ondanks dat wel even was wennen ben ik toch blij met mijn Android toestel.

    Maar wil ik waarschijnlijk ook een ipad 2, want momenteel zijn er niet veel andere tablets die beter zijn en een iPad 1 nieuw voor € 305 in Thailand klinkt ook niet slecht.

    Op zich heeft Apple gewoon goeie zet gedaan, alleen ik vindt het een dom argument dat concurrenten niet duurder mogen zijn dan Apple.

  22. misterx25: LOL. Prototype van een fandroid die geen apple producten kan betalen!

  23. het is gewoon een lelijk ding en blijft daardoor in de schaduw van iPad

  24. @Praia: Lol, hij heeft anders wel gelijk over iOS hoor. Het is gewoon een scherm vol met applicaties. En oké, je kan nu wel zeggen dat hij geen Apple producten kan betalen, maar de iPad en de iPhone zitten ongeveer in dezelfde prijsklasse als high end Android devices. Over de prijs van een Apple computer heeft hij ook gelijk, die zin best duur, je kan beter zelf een Mac OSX compatibel computer samenstellen en er dan Mac OSX opzetten. En ik kan jou ook een Apple fan noemen, want je voelt je precies beter en rijker omdat je wat Apple producten hebt.

  25. Samsung….hahahaha.
    Kan niet de helft tippen aan Apple!
    Een paar weken zo’n tabblad in mijn hadden gehad. Touchscreen trok op niets. En dat dat is toch prioriteit nummer één.

  26. Origineel geplaatst door Caro
    Samsung….hahahaha.
    Kan niet de helft tippen aan Apple!
    Een paar weken zo’n tabblad in mijn hadden gehad. Touchscreen trok op niets. En dat dat is toch prioriteit nummer één.

    Wist je dat verschillende onderdelen van de iPad 2 afkomstig zijn van Samsung.

  27. Origineel geplaatst door misterx25
    Mensen die 3 iPhone’s en 1 iPad hebben gehad willen wel eens wat anders. Op dit moment kijk ik nog liever naar de bloementuin van me opa dan naar dat (i)OS van Apple.

    Praat voor jezelf, ik heb 3 iPhones en een iPad (gehad) en kijk uit naar de iPad 2 en iPhone 5. Magisch, of niet?!

    Origineel geplaatst door misterx25
    Doe eens normaal zeg.. Noem jezelf geen Apple-nerd oke… Doe dit alleen als je al 10 jaar lang bij Apple bent en de eerste iPhone uit Amerika hebt laten overkomen.

    Mijn 3G kwam uit Italië, mijn 3GS uit België, mijn iPhone 4 komt uit Engeland en mijn iPad uit New York City. Fanboy genoeg om te mogen meepraten?

  28. @Praia: Zelf heb ik een Macbook, iMac en 3 iPhones gehad. Wat ik probeer aan te geven is dat Apple nu echt moet gaan oppassen…

    Je blijft bij apple maar geruchten horen over nieuwe designs.
    Willen de echte Apple-nerds niet eens wat anders dan mooie designtoestellen?

    Ik wel..

    Als er een een Applegek is dan ben ik dat wel. Alles wat Apple maakt is super gebruiksvriendelijk en loopt stabiel. Mijn apple verhaal begon al 10 jaar geleden met een blauwe gekleurde iMac.

    Ik werk in 3D en werk veel met Adobe. Voor webdesign, video/ fotobewerking en illustratie is een iMac het beste wat je kan hebben. Niet omdat het systeem zo supersnel is kwa hardware maar omdat het super stabiel is. Op Windows heb ik vaak genoeg mee gemaakt dat je druk bezig bent met een nieuw ontwerp en dat Windows net weer op dat moment kuren gaat krijgen. Apple is nu eenmaal zo stek omdat zij hun software aanpassen aan hun hardware.

    Nogmaals @Praia

    Jij zal wel een 16 jarige puber zijn die zich stoer voelt met een iPhone (op afbetaling). Al mijn Apple producten heb ik contant betaald en ben ik erg blij mee.

    Het enige dat ik wil, is dat Apple eens met iets anders gaat komen.

    Samsung is zeker niet beter dan Apple. Dit heb je mij nooit horen zeggen. Ook in Android zitten nog behoorlijk veel dingen die beter kunnen. En ja, soms heb ik ook het gevoel dat mensen een Samsung Galaxy S kopen omdat ze de iPhone te duur vinden… (lekker belangrijk is dat) Het gaat jou dus eigenlijk om de prijs van het toestel. Ik durf te wedden dat jij geen Mac Pro of 27″ iMac op je bureau hebt staan.

  29. Ben zelf ook een Apple Fanboy, maar laat iedereen in zijn waarde. Ieder zijn ding toch?

    Op mijn werk ben ik juist degene die de hele tijd opmerkingen naar mijn hoofd geworpen krijgt over mijn gadgets. Het lijkt alsof mensen niet kunnen wachten mij het ene na het andere negatieve berichtje over Apple te vertellen.
    Wanneer ze me wijzen op beperkingen van het iOS, deel ik ze met vreugde mede dat ik er vaak geen last van heb omdat ik gebruik maak van jailbreakes. En de dingen die ik niet kan doen interesseren me ook niet want daarom heb ik voor Apple gekozen.
    Vaak word dat dan ook weer afgedaan als Fanboy gedrag. En hoogmoed. zucht…

    Ja de produkten zijn duurder en ja qua specs doen ze vaak best onder voor andere computer fabrikanten. Maar het raakt me niet. Omdat ik die specs simpelweg niet nodig heb.
    Ik heb heel veel plezier in het gebruik van mijn Apple produkten. Ze zien er ook nog verdomd mooi uit. En apparaten van andere computer fabrikanten interesseren me weinig tot niets.

    En dat is nou juist de kracht van Apple. Maak iets waar heel veel mensen zich zo erg tot aangetrokken voelen dat er een soort van hype ontstaat en men vaak nieteens verder wilt kijken behalve in jouw richting.
    Volgens mij zouden heel veel andere fabrikanten deze formule ook willen hanteren.

    Ik kan mijn zoontje van 2 gerust mijn ipad geven. Hij weet door de intuitieve opzet heel gemakkelijk de apps te vinden die hij leuk vind.

  30. Dit faalt bestwel hard aangezien het zo is dat veel van de onderdelen van de ipad van samsung komen: processor, scherm. En dan is de ipad dunner en lichter, heeft in het kwadraad zoveel applicaties geschikt voor het grote scherm.

    En dan is het ook nog voor een groot gedeelte een kopie

    Ik denk dat ze beter kunnen gaan concurreren met andere android tablets, want de ipad is (voorlopig) toch echt van een andere klasse

    Maar dat is mijn idee ik wens samsung veel succes in de tablet markt, maar ik vind het beter als ze het maar gewoon bij tv’s en goedkope mobieltjes houden

  31. @borgqueenx: Vooralsnog liggen ze mijlenver voor, sterker nog, de andere fabrikanten moeten hun oorspronkelijke plannen fors bijstellen om bij te kunnen blijven. Niet alles draait om het retina display ! (Mocht deze er überhaupt ooit komen)

  32. Er worden nu honderden iPad’s aangeboden voor soms slechts € 250,00 Het grapigge is dat er nu sinds de intro van de iPad 2 ook honderden Android tablets tussen de € 100,00 en € 180,00 worden aangeboden, zelfs een Samsung voor slechts € 130,00.

  33. Origineel geplaatst door Phangan
    denk dat apple gaat verliezen op prijs want meestal kiezen mensen voor prijs en niet het beste systeem,

    Ja daarom is de iPod en iPhone ook zo een succes geworden. Er waren natuurlijk geen goedkope mp3 spelers en/of telefoons op de markt toen die twee apparaten komen. (/sarcasm)

    Dat “mensen” altijd gaan voor prijs is dus echt enorme onzin.

    (waarom denk je dat BMW en mercedes zo goed verkopen. Mensen willen toch allemaal een skoda? Ze gaan immers voor prijs).

    Mensen gaan voor een totaal plaatje. Als ze kunnen kiezen uit een mooi dun uit alluminium gehouden apparaat met een apple erop tegenover een plastic tablet die ook nog eens dikker is van samsung dan kiezen ze echt de iPad hoor. Apple is nou een maal hip en zelfs bij de normale consument begint dat nu te komen.

  34. @Pim Brussee:
    weet je ook waar ze voor 250 euro te koop zijn

  35. Origineel geplaatst door jos quirijns
    @Pim Brussee:
    weet je ook waar ze voor 250 euro te koop zijn

    Hij bedoeld natuurlijk Marktplaats en Amerika, ik kan een iPad 1 voor € 283.64 kopen in Thailand na de belasting terug te krijgen

    Opzich een goeie prijs, want zelf die kopie ipad’s met capicitieve schermen komen tegen de € 250 uit.

    Dus is beetje de vraag of je iPad 1 wilt of 2 waar die laatste natuurlijk wel beter is, maar als je zo op internet leest is de iPad 2 zelde als 1 alleen met een betere moter en 2 camera’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.