Reacties voor: ‘Samsung vraagt 20 procent meer voor iPhone- en iPad-processors’

Samsung heeft de prijs van iPhone- en iPad-processoren met 20 procent hebben verhoogd. Dit schrijft de Koreaanse krant Chosun Ilbo.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Nu weet je helemaal zeker dat ze niet verder met elkaar zullen gaan …

  2. waarschijnlijk omdat de samsung fabriek in texas een tijdje geleden helemaal is vernieuwd voor 4 miljard.

  3. Ofwel een miljarden verlies voor Samsung straks.
    Onbegrijpelijk hoe dit bedrijf opeens zo goed kan draaien. Maken crappy software, plastic hardware en hebben een OS van iemand anders.

  4. @dlo: Dat is voor een groot publiek in Nederland JUIST de reden om een Samsung toestel te kopen, mensen die al beginnen met ja een Samsung kan toch net zoveel als een Apple.

    Ontopic: Vaak vanuit Apple,Samsung zelf hoor je vriendelijke berichten en zakelijk contact dat altijd goed afloopt, de media schets altijd wat anders maar toch gaat Apple door met de inkoop van de chips, dan vraag ik me af wat de nieuws waarde is van dit soort posts.

  5. Samsung gaat de grond in zo. Apple verliezen ze als grootste klant.

  6. Origineel geplaatst door Marcooo
    Ofwel een miljarden verlies voor Samsung straks. Onbegrijpelijk hoe dit bedrijf opeens zo goed kan draaien. Maken crappy software, plastic hardware en hebben een OS van iemand anders.

    En hun pronkstuk is een A6 chip voor de iPhone.

  7. Langs de ene kant en dan toch meer geld gaan vragen? Een tactiek die mij te boven gaat. :s

  8. Origineel geplaatst door Dekon
    Langs de ene kant en dan toch meer geld gaan vragen? Een tactiek die mij te boven gaat. :s

    Als Apple dat gaat doen dan staat dit waarschijnlijk al vast, dan zal Apple niet toch bij Samsung blijven als ze de prijs verlagen. Ze kunnen wel in de komende tijd nog proberen zo veel mogelijk geld van Apple te vangen.

  9. Wat voor rare reactie zijn dit. Samsung gaat de grond in bla bla bla…

    Apple kan geen telefoon maken zonder iemands anders technology/chip te gebruiken nodig hebben. Apple gaat de grond in, alles NIEMAND iets aan hem verkopen. Ze moeten van 0 opnieuw beginnen en zorgen dat zijn geen patenten overstreden. Good luck …

    dit was ook een bla bla bla reactie!

  10. Kijk dat is verstandig van Samsung, ze gaan Apple toch verliezen als klant. Door deze manier verdienen ze nog snel even 2 ? miljard extra zodat die boete van 1 miljard
    snel terug verdient is.

  11. Origineel geplaatst door Carlos
    Wat voor rare reactie zijn dit. Samsung gaat de grond in bla bla bla…Apple kan geen telefoon maken zonder iemands anders technology/chip te gebruiken nodig hebben. Apple gaat de grond in, alles NIEMAND iets aan hem verkopen. Ze moeten van 0 opnieuw beginnen en zorgen dat zijn geen patenten overstreden. Good luck …dit was ook een bla bla bla reactie!

    Jaloezie.

  12. @Ro: Ik ben in bezit van iPhone 2G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en iPad 2. En jaloezie?…
    Realiteit!

  13. Is toch vrij normaal dat ook een Samsung meer geld gaat vragen??
    Dit is de eerste keer in al die jaren dat Samsung zijn prijzen heeft verhoogd.
    Toch logisch..alles is toch weer wat duurder geworden..ze kunnen toch niet eeuwig hetzelfde bedrag blijven vragen.

    Als Apple veel geld vraagt voor hun apparaten dan is het normaal en het wel waard en blablabla.
    Maar als Samsung de prijzen verhoogt is het belachelijk..einde van Samsung en blablabla.

    Apple is al akkoord, niks aan het handje.
    Ik ben gek op mijn iPhone 5..maar ga hier nou niet overdreven de fanboy uithangen en contact met de realiteit verliezen.

  14. @Daejji: Eindelijk een normale reactie.
    Wat Samsung doet is zijn eigen probleem. Als ze ervan overleven zijn probleem. Maar ze hebben het gedaan voor een reden. Zij weten veel beter dan ik (meeste van ons). Zij zitten JAREN in deze markt en verdienen bakken met geld. Dus is er zit een reden achter.

    Maar ELKE phone maker bedrijf heeft de andere nodig. Voor een of andere manier. Dus beide bedrijven zullen voelen als en wanneer alle contacten verbroken tussen deze 2 bedrijven..

  15. Btw, de A5(x) en A6 chips zijn niet van Samsung zelf, maar design van Apple en worden door Samsung gemaakt. Apple is langzaam opzoek / hebben al contact met andere fabrikanten die hun chips ook kunnen maken, maar volgens mij kunnen ze nog geen grote volumes produceren, daarom blijven ze nog een tijdje bij Samsung.

    En trouwens, niks mis mee met verhogen van prijzen zoals door anderen gezegd.

  16. @Carlos: Lees eens even de reactie van R@dium, dan weet je wie de ontwerpers zijn van de A5(X) en de A6(X) processors.
    Samsung produceert ze alleen maar.

  17. Origineel geplaatst door Carlos
    @Ro: Ik ben in bezit van iPhone 2G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en iPad 2. En jaloezie?… Realiteit!

    Oké, maar dat is wat jij denkt. Misschien is Apple al wel jaren bezig met het ontwikkelen er van en is het nu goed genoeg om te gebruiken. Maar misschien ook niet en dan krijg je het zelfde effect als de nieuwe maps app.

    Ik denk in ieder geval dat Apple niet zo dom is om met de chips de zelfde fout te maken als met maps.

  18. Origineel geplaatst door Marcooo
    Ofwel een miljarden verlies voor Samsung straks. Onbegrijpelijk hoe dit bedrijf opeens zo goed kan draaien. Maken crappy software, plastic hardware en hebben een OS van iemand anders.

    Hoezo tunnelvisie. Samsung maakt meer dan alleen telefoon’s. Ze maken o.a. prima flatscreens. En nee ik ben geen fandroid

  19. Maar wat is de verkoopprijs van zo’n processor dan?
    Als-ie gisteren voor 5 cent verkocht werd en vandaag voor 6 cent, dan is de stijging ook 20%
    (ook al vragen ze slechts één cent meer).
    Ik bedoel: een stijgingspercentage zegt niet alles.

  20. @Ro: Alles hier zijn aannames , en misschien dit is waar. Maar als wij (consumenten) dit niet zien, is het niet zo dan maar een aanname.
    Het blijft op, elke tech bedrijf heeft een andere tech bedrijf nodig om elk hun product te laten werken. Hoe dan ook. Tot de kleine details. Een Apple een Microsoft een HTC een Toyota. Geen van hun maakt alle componenten voor hun product.

    @R@dium: Dit is waar. Een product is meer dan alleen op papier schema/idee. Veel mensen kunnen mooie ideeen hebben, maar het produceren van idee tot product maakt het product. Niks anders.

  21. Wat Apple en Samsung doen moeten ze zelf weten. Laten wij niet allemaal opeens de expert gaan uithangen en zeggen dat Samsung zijn graf aan het graven is. Er zal Samsung niks gebeuren althans niet de ondergang omdat ze nu prijzen verhoogd hebben.

    Laten we überhaupt afwachten of Apple het contract met Samsung gaat opzeggen of niet.

    En voordat er weer kinderachtige reacties komen dat ik een androidfanboy ben of jaloers ben. Dat is absoluut niet het geval. Ik snap sowieso niet dat er zulke reacties komen als iemand wat ” positiefs ” over Samsung zegt.

  22. Apple is toch akkoord dat is toch prima 🙂

  23. Samsung verhoogt prijzen voor onderdelen –>> Apple verhoogt de prijs van hun producten –>> consument (lees: wij) gaan meer betalen €€€€€€

  24. Origineel geplaatst door Ro
    En hun pronkstuk is een A6 chip voor de iPhone.

    Nee dat is de Exynos 5.

    Origineel geplaatst door Marcooo
    Ofwel een miljarden verlies voor Samsung straks.Onbegrijpelijk hoe dit bedrijf opeens zo goed kan draaien. Maken crappy software, plastic hardware en hebben een OS van iemand anders.

    Wat zijn dit voor domme argumenten?
    Er zijn ook iphones van plastic er zijn minimaal miljoenen pc’s dat op een os van een ander (windows) draaien…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.