Reacties voor: Samsung verliest 10 miljard dollar marktwaarde na geruchten verlies chipcontract Apple

Geruchten over Apple's plannen om chips niet bij Samsung maar bij Elpida te bestellen, zorgde ervoor dat Samsung's aandelen met 6 procent zakten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Niets met Samsung doen doet ze meer schade dan ze aan te klagen, wat alleen gratis PR betekent.

  2. Is dit gratis leedvermaak? Afgelopen jaren heeft Samsung soms ook enorme sprongen voorwaards gemaakt maar dat lees je dan niet op een Apple minded website. Niet nodig dit.

  3. Geweldig!!! Heerlijk dit!!

  4. @erik: Niet zo zeer leedvermaak, wel een teken voor Samsung dat ze ook nog afhankelijk zijn van andere partijen. Wat de media er mee doet staat buiten Apple, Samsung en de consument.

    Wel grappig trouwens dat sommige Android-fans pleiten dat Samsung niet meer aan Apple moet leveren, dit gebeurd er dan dus..

  5. Origineel geplaatst door erik
    Is dit gratis leedvermaak? Afgelopen jaren heeft Samsung soms ook enorme sprongen voorwaards gemaakt maar dat lees je dan niet op een Apple minded website. Niet nodig dit.

    Ik lees op de site van volkswagen toch ook niet hoe goed ford is

    Hier gaat het om de iphone/ipad en niet over android toestellen

  6. Origineel geplaatst door Rien Van Husen
    Ik lees op de site van volkswagen toch ook niet hoe goed ford is. Hier gaat het om de iphone/ipad en niet over android toestellen

    Het ligt hier natuurlijk wel even ietsje anders. Ford en Volkswagen zijn concurrenten, en iPhoneclub en Samsung zijn geen concurrenten. iPhoneclub is gewoon een onafhankelijke nieuws website met nieuws over Apple.

    Maar artikelen over hoe goed Samsung draait, hebben minder te maken met Apple dan dit artikel. Nu gaat het namelijk over Samsung die winst verliest door Apple en dat past dus op deze site.

  7. Origineel geplaatst door erik
    Is dit gratis leedvermaak? Afgelopen jaren heeft Samsung soms ook enorme sprongen voorwaards gemaakt maar dat lees je dan niet op een Apple minded website. Niet nodig dit.

    Samsung maakt alleen een sprong voorwaarts wanneer ze gedwongen wordt door de concurrentie. Het is een echte dozenschuiver die weinig interesse heeft in consumenten. Koopvee. Dat is wat ze zijn voor Samsung. Alleen wanneer er een concurrent opstaat die dreigt haar marktaandeel aan te tasten, pas dan zal ze strategie wijzigen. De reden dat ze een iPhone look-a-like heeft gemaakt is simpelweg omdat ze haar Blackberry-achtige modellen niet aan de straatstenen kwijt kon raken!

  8. Economie is psygologie, dit kun je al zien aan een paar onbevestigde geruchten.

  9. Origineel geplaatst door Richard
    Samsung maakt alleen een sprong voorwaarts wanneer ze gedwongen wordt door de concurrentie. Het is een echte dozenschuiver die weinig interesse heeft in consumenten. Koopvee. Dat is wat ze zijn voor Samsung. Alleen wanneer er een concurrent opstaat die dreigt haar marktaandeel aan te tasten, pas dan zal ze strategie wijzigen.

    Ik heb veel plezier van mijn Apple iPad maar bovenstaande bewering geldt ook voor Apple. Ik heb zelf ook een Samsung tv en HC Set en ben er erg tevreden over. Ik zou mijzelf iig niet als koopvee willen betitelen.

    Ik zou consumenten die enkel zweren bij één enkel merk eerder als koopvee aanmerken. Dit is slechts de mening van een tevreden Apple gebruiker 🙂

  10. Apple chips…. Is dat een nieuwe smaak naast paprika en gewoon?

    Wat het werkelijk aantoont is hoe afhankelijk Apple is geweest van de Samsung chips.. Maar wat jullie willen :p

  11. Origineel geplaatst door erik
    Is dit gratis leedvermaak? Afgelopen jaren heeft Samsung soms ook enorme sprongen voorwaards gemaakt maar dat lees je dan niet op een Apple minded website. Niet nodig dit.

    Heel, maar dan ook heel misschien komt dat doordat deze nieuwssite helemaal niet de producten van Samsung behandelt. Daarvoor kun je beter naar Planet Android.

    Origineel geplaatst door Hetty
    Apple chips…. Is dat een nieuwe smaak naast paprika en gewoon?Wat het werkelijk aantoont is hoe afhankelijk Apple is geweest van de Samsung chips.. Maar wat jullie willen :p

    Nee hoor, aandelen tonen namelijk niet werkelijke waarde aan. Dat dit soort geruchten meer aandelenschade doen dan het uitbrengen van een nieuwe telefoon oplevert toont dit mooi aan.

    Als Apple om te beginnen al niet bij Samsung klant was geworden had alles heel anders kunnen lopen. Enerzijds had Samsung dan miljarden minder omzet en winst gemaakt, dus had de rest van het concern minder kunnen investeren. Anderzijds had Apple waarschijnlijk simpelweg een concurrent van Samsung veel geld opgeleverd.

  12. @Hetty: En vooral hoe afhankelijk Samsung is geweest van Apple.
    Daarnaast was er laatst al een artikel dat Google meer verdiende op iOS dan op hun eigen platform.

  13. Wat eigenlijk het ergste is is dat een tech roddel site als Digitimes, waar jullie terecht al een opmerking bij plaatsen, in staat is om zulke grote schommelingen in de koers te veroorzaken. Het zou mij niks verbazen als dit verhaal van Digitimes wéér niet waar is maar een aantal mensen leuk verdiend hebben aan het gerucht op de aandelenbeurzen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.