Reacties voor: Samsung: ‘Retina Display in iPhone 4 is geen concurrent van AMOLED’

Samsung is niet blij met de uitspraak van Steve Jobs bij de aankondiging van de iPhone 4. Samsung vindt niet dat het Retina Display-beeldscherm van de iPhone 4 superieur is aan andere mobiele telefoons. Hun eigen AMOLED-scherm van de Galaxy Super S zou beter zijn.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 98 reacties

  1. Een telefoon bestaat gelukkig niet alleen uit een beeldscherm, een iPhone breekt Samsung op heel veel andere punten ook. Het punt van Samsung is dus vrij kansloos.

  2. Het punt van Samsung is juist heel sterk. Apple zegt dat hun scherm supprieur is, maar in het echt valt dat tegen.

    Nu is het scherm in kwaliteit wel beter, maar qua kijkhoek en energie is het slechter dan het AMOLED van Samsung.

    Dat de rest van de telefoon misschien beter is, doet niks af aan het scherm. Het scherm van Samsung is misschien beter en dat is wat Samsung zegt. Ze hebben nergens gezegt dat hun telefoon ook beter is…

  3. Ze hebben gelijk !
    Ik verkoop nu mijn iPhone en neem een Samsung î„…

  4. Origineel geplaatst door Gijsbert
    Het punt van Samsung is dus vrij kansloos.

    Ahnee hé, het punt van Samsung gaat toch duidelijk over het scherm, en niet over de rest van de telefoon. En als Samsung gelijk heeft, hebben ze zeker wel een punt.

  5. Als Samsung het nou voor mekaar krijgt die pixeldichtheid van 336ppi ook bij hun SAMOLED toe te passen, dan hebben ze inderdaad een superieur scherm.

  6. Maar de retina beeldscherm heeft nog steeds meer pixels dan AMOLED.
    Misschien word AMOLED wel beter, maar het is het nog niet.

  7. Zou ik ook zeggen als ik Samsung was dus het is een totaal subjectief artikel.

  8. Qua energiezuinigheid hebben ze misschien een punt,
    maar kijkhoek?
    Wie gaat er schuin naar zijn telefoon kijken.
    Het is een persoonlijk apparaat,
    hooguit dat je eens een keertje een filmpje/foto aan een ander laat zien, dus die kijkhoek zal me verder worst zijn.

  9. ik heb nog liever een iPhone met zwart wit scherm dan een samsung……

  10. Moet nog zien of dat Retina display beter is dan SuperAmoled,en nu komen ook de eerste berichten al binnen over de breekbaarheid van het iPhone scherm en ook is al bekend dat de CPU hetzelfde is als van de Samsung Wave en Samsung Galaxy,iPhone is mooi toestel maar zeker niet zo baanbrekend als Apple voor doet komen.
    Tis weer zoals gewoonlijk bij Apple een hype en meer een hebbeding om bij het cluppie te horen 😉

  11. Het is natuurlijk maar net wat je onder kwaliteit verstaat! Qua resolutie heb ik nog geen AMOLED gezien die kan wedijveren met het scherm van de 4. Anderzijds, AMOLED is allemaal heel leuk, maar de productiecapaciteit is gewoon te laag voor een toestel als een iPhone / iPod Touch dus dit gaat hem sowieso al niet worden…

  12. Ik denk dat amoled zeker de toekomst is, maar op dit moment nog niet het beste. Volgens mij heeft Apple trouwens ook nooit beweerd dat de ips lcd technologie de amoled kan bijhouden maar wel dat het nu beter is. Daar hebben ze gelijk in,

  13. Voor het stroomverbruik heeft men stopcontacten uitgevonden.
    Betreffende de kijkhoek ben ik het met boerke eens.

    Dus in my opinion is het retina scherm beter.

  14. De kleuren van een AMOLED deugen niet: Rood is te rood en blauw is te zwak. Zelfs met software is het niet goed te compenseren. Bovendien is een AMOLED zwak in zonlicht…maar jah de glasplaat van Apple helpt ook niet echt.

    Al heb ik de iPhone 4 nog niet in het wild gezien, is de kans groot dat het beeld idd beter is dan die van de galaxy.

    Een kanttekening; AMOLED is nog in ontwikkeling, waar LED bijna op z’n maximum zit. En Apple zal zelf ook ooit (AM)OLED gebruiken, maar wanneer ze dat doen, ‘doen ze het zoals niemand eerder het ooit heeft gedaan’…Magical

  15. Geloof niet dat de kwaliteit van een scherm beoordeelt kan worden op basis van technische details. Ik wil ze allbei zien voor ik mijn keuze maak. Lijkt me logisch

  16. Samsung heeft altijd toch al betere schermen in hun telefoons zitten dan de rest. Sommige zijn echt heel mooi. Zeker als je een iPhone er naast legt. Apple laat natuurlijk altijd alles mooier overkomen dan het in werkelijkheid is. Maar al met al is het wel de beste telefoon die er is (mijn mening…).

  17. laatste stuiptrekkingen van een IK WIL OOK!!!! bedrijf

  18. toch wel vreemd dat de iphone 4 een ‘revolutionair’ en ‘amazing’ contrastverhouding heeft van 800:1 terwijl Samsung nu beweerd dat dit niet zo is en het amoled scherm juist een beter contrast heeft..
    we zullen het pas echt weten zodra de iphone 4 daadwerkelijk uitkomt.

  19. Wat Edo zegt..

    Ik vraag me af of het scherm 30% meer stroom verbruikt. Dan zou de Galaxy een flinke batterijduur moeten hebben.
    Heb gehoord dat de Evo met mazzel 4 uurtjes aanblijft, met 4G aan net aan 2 uur. Klinkt niet positief voor die nieuwe betere toestellen.

  20. Hmm, dus het scherm van samsung is zo’n 3 tot 5 procent slechter. Laten we zeggen dat het scherm 5 procent slechter is, dan heeft samsung alsnog 319 ppi. Laat Steve Jobs nu net gezegd hebben dat een menselijk oog verschillen boven 300 ppi niet kan waarnemen. Dan zou je toch echt zeggen dat Samsung beter werk heeft geleverd! 😛

  21. AMAAAAzing!

  22. 3 tot 5% betere kwaliteit? Op basis van welke goed objectiveerbare beeldkwaliteitsschaal? Samsung had dit wellicht beter kunnen laten schieten, dit persbericht oogt een beetje Calimero-achtig.

  23. @tijmen
    ik vind stroomverbruik zeer belangrijk voor een schermpje van een mobieltje, contrast daarentegen van mindere mate aangezien ze (bijna) het verzadigingspunt (retina) hebben bereikt.

  24. Prachtig om allemaal meningen te zien van gebruikers die de display van de nieuwe iphone nog niet eens hebben gezien, laat staan dit weten te verdedigen 😀

    Apple zal vast met een geldig reden gekozen hebben voor het scherm, maar om nou gelijk te roepen dat deze bij voorbaat al beter is als een AMOLED vind ik te ver gaan. Sowiezo eerst wachten op de reviews mensen, Apple kennende zal het vast wel goed zijn.

    Trouwens, huidige AMOLEDs zijn ook niet zo geweldig. Veel Desire gebruikers hebben een paarse gloed op hun scherm

  25. Waarom zou alleen de ppi van invloed op hoe ‘goed’ een beeldscherm is?
    Naar mijn idee is een goed scherm een combinatie van factoren, zoals scherpte, kleur, en energieverbruik.
    Samsung heeft echt een heel goed punt als ze zeggen dat hun scherm qua combinatie van factoren ‘beter’ is.

    Wij iPhone-fan-boys lopen allemaal te zeuren over de batterij, terecht trouwens, maar een AMOLED scherm heeft daar dus wel veel invloed op.

    Het is dus maar hoe je het bekijkt, maar ik vind het dus wel kloppen…

  26. Vorig week? Gewoon afgelopen week hoor. Afgelopen maandag nog.

    Zal verder aan mij liggen, maar zie laatste tijd alleen maar berichten van Engadget en Gizmodo (en alle andere dergelijke websites) hier op iPhoneclub staan. Goed dat jullie ze erop zetten, maar mis laatste tijd vaak berichten of onderzoeken die jullie zelf gedaan hebben. Hopelijk komen daar meer van. Onderscheidend vermogen ligt er op dit moment helaas niet. Ben beter van jullie gewend.

  27. Goed lezen; ik kocht mij vorig jaar nog een samsung omnia HD en niks anders dan klodden mee gehad, ik liet er muziek op afspelen, om de zovele seconden zat er een hapering in manman, dan als ik surfte ofzo of iets anders deed bleven er altijd crikeltjes opstaan???
    Als dat nog niet alles was; ik had er bijna nikske mee gedaan mee die gsm en binnen de 20uur al plat en ik had er nauwelijks aangeweest.
    Jaja, het scherm is mooi die omeled maar dat ding zuipt enorm.
    Ik was er dus niet tevreden van, wat een miskoop me dat was en dan durven ze zo’n kuttoestel aan meer dan 400 euro verkopen??

    En laten we eerlijk zijn; voor mij is niet de voornaamste reden een gsm dat beetje beter beeld kan geven zenne maar wel hetgeen ik er allemaal mee kan doen en hoe vlotjes alles gaat en makkelijk in gebruik is enz….En daar blijft de iphone sowieso het beste in scoren.

  28. Wij van wc-eend raden wc-eend aan…

    ’nuff said…

    maaruh, het marketingteam is wel extreem sterk van Apple. Dus alles moet je wel met een korrel zout nemen.

    Ik ben benieuwd hoe de iPhone4 er in t echt uitziet, het scherm dan… amoled komt wel als dat goedkoper is en beter is. Nu is dit de prijs/kwaliteit oplossing voor Apple.

  29. Ik vond het super amoled scherm niet zo super als Samsung het noemt. Je kan het amper gebruiker in de zon, de kleuren zijn net iets beter, en de kijkhoek van de iPad is een stuk minder maar beter van kwaliteit.

    Plus hun bada systeem is lelijk en zal nooit wat worden in mijn mening.

    Plus ze moeten eens gaan denken over een nieuw design team, al hun phones lijken hetzelfde.

  30. It’s magic , It’s amazing
    deze woorden had ik zelf kunnen gebruiken toen ik vorig jaar overstapte van de Samsung Omnia naar m’n iPhone 3GS : Nu na 9 maanden gebruik kan ik dat nog steeds zeggen : HET BLIJFT GEWELDIG om ernaar te kijken ,mede dankzij de krasbestendige laag ook !!! Een nieuwe samsung is misschien ook mooi, maar na een tijdje gebruiken is dat al anders !!

  31. maar wie koopt er nu een Samsung …

  32. Jaloers…

  33. ik heb zelf een iPhone 3Gs en mijn broer een HTC Desire met AMOLED display.Ik heb ze beetje zitten te vergelijken en in het zonlicht zie je echt niks op de Desire in vergelijking met mijn iPhone 3Gs en die heeft niet eens een RETINA scherm.

  34. Bij samsung hebben ze de broek al vol 🙂

  35. Ik ben een fervent Apple gebruiker van alle toestellen en heb 9/10 als eerste in België de nieuwste Apple producten.
    Ik ben na 10 jaar Windows gebruiker gelukkig overgestapt naar Apple producten. Ik vind deze websites dan ook enorm interessant …. echter … Apple staat voor kwaliteit. Ik vind dat Apple users die kwaliteit moeten doortrekken in hun levensstijl en daarom meer moeten letten op hun spelling en schrijffouten op deze blog. Dit zou de site ten goede komen. Dit even terzijde. Succes Apple Users !!!

  36. Heren fanboys, rustig aan. Iedereen heeft hier een iPhone en iedereen wil graag geloven dat iPhone 4 niets minder dan de beste wordt. Probeer er bewust van te worden dat dit bovenstaande meespeelt in jullie percepties van alle iPhone-gerelateerde nieuwtjes, omdat:

    * Samsung terecht aankaart dat ze op een aantal vlakken beter scoren.
    * Er een veel betere toekomst zit in LED/OLED/AMOLED/etc (google maar even).

    Waarom reageren jullie allemaal zo geïrriteerd als de iPhone een keer niet het beste scoort? De iPhone is en blijft hoogstwaarschijnlijk de beste, begrijp me niet verkeerd, maar dit neemt niet weg dat er ook ‘flaws’ aan zitten. Bovendien moeten we ons als consument kritisch opstellen tegenover producenten, omdat [insert één van de honderden valide argumenten hier].

    Start the flame war!

  37. Natuurlijk is het geen concurrent….
    Waarom reageren ze er wel op dan?

  38. Origineel geplaatst door garenor
    Samsung heeft altijd toch al betere schermen in hun telefoons zitten dan de rest. Sommige zijn echt heel mooi. Zeker als je een iPhone er naast legt. Apple laat natuurlijk altijd alles mooier overkomen dan het in werkelijkheid is. Maar al met al is het wel de beste telefoon die er is (mijn mening…).

    heb zelf een iphone 3gs en een samsung i8910 HD en het amoled scherm van de samsung is toch echt een heel stukje mooier dan van de 3gs

  39. Zoals ik al eerder in de retina display heb gereageerd is het inderdaad niet zo dat de ene technologie beter is dan de andere, beide hebben voordelen en nadelen.

    Ik denk echter persoonlijk dat de kleurweergaven van het IPS paneel veel natuurgetrouwer zijn dan het AMOLED scherm. Daarnaast is de pixeldichtheid hoger, ook is het voorlopig beter afleesbaar in de zon dan zelfs super amoled.
    Bij een amoled is het contrast (veel) hoger, en stroomverbruik lager. De kleuren van amoled wijken echter erg veel af van de “bron”.

    Als ik mocht kiezen ging ik voor het LCD met de ziekelijke resolutie nu. Er zit waarschijnlijk wel veel meer rek in de technologie van AMOLED dat nog in de kinderschoenen staat, maar nu nog maar even niet.

  40. Het iPhone scherm lijkt ineens wel klein bij veel concurrenten

  41. Ik begrijp uit het artikel dat LG het scherm van de 4G maakt. Wat ik me afvraag, wie maakt het scherm van de 3GS? Ik dacht altijd dat dit Samsung was.

  42. Pure Jaloezie…

  43. powned,
    iphone4 is op dit moment de top, true. maar ik verwacht dat de iphone zo snel ingehaald zal worden….

  44. Sowieso ontkrachte een wetenschapper al op eenvoudige wijze de beweringen over de ‘retina display’.
    Onjuiste c.q. overdreven info t/m frauduleuze info is Apple niet vreemd…

  45. Even los van of het waar is wat Samsung beweert: het lijkt me niet logisch dat ze Apple de hemel in gaan prijzen met hun nieuwe beeldscherm. Andersom is het logisch dat Jobs de iPhone 4 presenteert als (weer) een absolute doorbraak. Het is echter net als met de politiek: de consument bepaalt uiteindelijk.

  46. Origineel geplaatst door Ron
    Even los van of het waar is wat Samsung beweert: het lijkt me niet logisch dat ze Apple de hemel in gaan prijzen met hun nieuwe beeldscherm. Andersom is het logisch dat Jobs de iPhone 4 presenteert als (weer) een absolute doorbraak. Het is echter net als met de politiek: de consument bepaalt uiteindelijk.

    de enige zinnige text op deze pagina…

  47. Weet wat Samsung moet doen met beeldscherm
    Lekker in hun eigen shitphone’s stopen.
    Ze hebben grote problemen met hun eigen mobiele telefoons. Ze worden door Apple links, rechts en ovan nderen en boven ingehaald.
    Natuurlijk is dat tegen hun zeere voeten.
    Maar om nu al te zeggen dat het beeldscherm minder goed is dan wordt beweert ruikt toch wel naar jaloezie. Ik zeg lekker jammer voor hun

  48. De IPS-technologie van de iPhone 4 zorgt er volgens Apple voor dat er vier keer zoveel pixels op het beeldscherm van de iPhone 4 kunnen worden weergegeven dan op die van de iPhone 3GS.

    Volgens mij is het niet de IPS technologie die voor de verviervoudiging zorgt. IPS zorgt er alleen voor dat de kijkhoek groter wordt. De retina display zorgt ervoor dat de pixels zijn verviervoudigd.

  49. Ik weet dat de IPS panelen in iMacs een kijkhoek hebben 178 graden (180 is de max), zie de Apple website. Ik ga er dan even vanuit dat dit ook zo is op de iPhone 4. Dus die Amoled displays kunnen hoogsten een 2 graden hogere kijkhoek hebben, dus dat stelt niets voor. En qua ppi is deze iPhone een ware meester, waarbij Jobs vertelde dat een Amoled-scherm dit nog niet aankan.

  50. Origineel geplaatst door Niels
    De IPS-technologie van de iPhone 4 zorgt er volgens Apple voor dat er vier keer zoveel pixels op het beeldscherm van de iPhone 4 kunnen worden weergegeven dan op die van de iPhone 3GS.Volgens mij is het niet de IPS technologie die voor de verviervoudiging zorgt. IPS zorgt er alleen voor dat de kijkhoek groter wordt. De retina display zorgt ervoor dat de pixels zijn verviervoudigd.

    Volgens mij zijn het gewoon de Apple engineers die het voor elkaar hebben gekregen om zoveel pixels in een 3,5 inch scherm te proppen 😉 De IPS-technologie heeft daar niets mee te maken, en Retina Display is alleen maar de naam voor het beeldscherm, geen techniek..

  51. @Intens Apple User:

    Ja ik is helemaal eens met dat jij zegd. Ik vinde dat ook mensen opletten moeten op taalvouten en zo. Schandalig!

  52. Origineel geplaatst door Brasileiro
    Moet nog zien of dat Retina display beter is dan SuperAmoled,en nu komen ook de eerste berichten al binnen over de breekbaarheid van het iPhone scherm en ook is al bekend dat de CPU hetzelfde is als van de Samsung Wave en Samsung Galaxy,iPhone is mooi toestel maar zeker niet zo baanbrekend als Apple voor doet komen. Tis weer zoals gewoonlijk bij Apple een hype en meer een hebbeding om bij het cluppie te horen

    Dat bepaalde dingen hetzelfde zijn, wilt niet zeggen dat de prestaties ook gelijk zijn. de A4 is wel degelijk een andere CPU dan die in de Samsung. Het zijn beide wel Cortex A8’s, maar dat zegt niet dat ze meteen gelijk zijn. Volgens mij ben jij iemand die alleen maar naar de hoeveelheid getalletjes kijkt!

  53. Ik kan haast niet wachten tot ik mijn samsung de prullebak ik kan gooien en een iphone 4 kan kopen.
    Wat een klote spul die samsung.
    Is 3x weg geweest omdat de GPS niet werkte en nu ……. je raad het al , werkt het nog steeds niet.
    Ik had vroeger een Nokia daar was ik wel tevreden over maar voor mij NOOIT meer een Samsung.
    En nu wil ik dat de Iphone 4 morgen in de winkel ligt 😉

  54. Ik heb even het een en ander uitgezocht:
    Samsung’s scherm heeft een resolutie van 480×800 (63 procent lager) en 252 DPI(ook minder)

    Maar… ik ben het met een van de vorige schrijvers eens: je kunt de schermen pas vergelijken als je ze naast elkaar ziet. Het enige Amoled scherm wat ik tot nu toe heb gezien was trouwens wel prachtig, dus Apple schept vewachtingen!

  55. @sNicker: De sony ericsson X1 is al bijna 2 jaar oud en heeft een ppi van 312. Zo heel bijzonder is een ppi van 336 dan ook weer niet.

  56. Kijk alleen al naar het plaatje van dit artikel en je weet waarom je beter een iPhone dan een Galaxy kan kopen..

  57. Origineel geplaatst door Chris
    Kijk alleen al naar het plaatje van dit artikel en je weet waarom je beter een iPhone dan een Galaxy kan kopen..

    Eh, ik kijk naar het plaatje maar zie eerlijk gezegd weinig verschil, behalve dat het scherm van de Samsung groter is dan die van de iPhone…

  58. *zucht*

    Kijkhoek interesseert me niet heel erg veel…ik kijk er toch zo tegen op….En ik laad toch mn telefoon elke dag op.

    Maar alsje zoveel pixels hebt op zoon klein stukje plastic(of glas oid)…

  59. Oh tof t schermpje van de galaxy is net iets minder goed als dat van de iPhone *naar de samsung shop rennend met geld voor een samsung omnia*

  60. @alchemist: Ehh, mis jij iets in je ogen? Kijk ook naar de designs van de ‘binnenkant’

  61. @Intens Apple User: ja tuurlijk ooit al van dialect, sms taal gehoord? het zijn niet allemaal dikke nekken zo als jij mss. schrijffouten? als ik in het west vlaams begin kunde gene sikkepit meer van lezen dus mulle toe en late gon is de opdracht ok? da nou echt normale en das nog verstaanbaar uit gedrukt dus keep cool men we leven echt ni me in een AN wereld remember

    @iBazooka: hahahaha

  62. Samsung maakt mooi spul, maar ook troep.
    Apple maakt alleen mooi spul, en bezuinigt niet.
    Heb al wn tijdje een 23inch IPS scherm, en da’s niet te vergelijken met voorgaande schermen..

    kijkhoek is van belang bij games waarbij je je iphone moet tilten: de maximale kijkhoek nieteens zozeer, maar de kleurechtheid onder verschillende kijkhoeken des te meer.

    Hoe zit het verder met de prijs van OLED vs IPS? (ik weet dat IPS vrij duur is; zeker 600% t.o.v. TN..

  63. @mattias: Maak je nou maar geen zorgen, niemand verwacht van jou dat je het gaat leren, we zijn allemaal allang blij dat je een toetsenbord kan bedienen.

  64. haha …
    is een commerciele uitsprak van perceptieve metingen (beter dan wat, volgesn wat, …) AMOLED heeft ook nadelen … zoals bvb. in veel lichtomstandigehden, … tja is een verdeiging om hun toestel / scherm weer eens in de pers te krijgen. surfen op de poulariteit van apple iphone 4G (de momentum pikken, … )

  65. Ik heb wel eens zo een samsung gezien met een amoled scherm. Was eigenlijk niet zo onder de indruk. Zeker niet van de kleuren de Waren wel mooi aanwezig maar helaas weinig waarheidsgetrouw.

  66. Ik houd mijn iPhone doorgaans zo’n beetje recht voor mijn gezicht.
    Vind het zelfs wel beetje irritant als anderen (van opzij) zitten mee te gluren als ik een email lees of schrijf… Vind het dus niet zo heel erg dat ik het scherm niet zo goed kan zien van opzij.

  67. Dat amoled misschien de toekomst heeft zou best kunnen maar de iPhone 4 is hier en nu dus het argument van Samsung slaat nergens op.

  68. @joedoekoe:
    ik kan heel goed typen maar ik kan niet tegen mensen dat denken dat men alles is en perfect dit zijn meestal oude zeurpieten en hoe ik daar juist gedaan heb is ook een beetje sarcasme dus rustig en daag me zeker niet uit

  69. Samsung heeft op de langere termijn wel gelijk. Apple heeft nu een LCD scherm met het hoogste ppi en mede door IPS (Oa kijkhoekverbetering) en LED achtergrondverlichting (Energie en contrast) heeft men een uitstekend LCD scherm. Momenteel is AMOLED volop in ontwikkeling onder andere bij Samsung, de technieken worden verbeterd en momenteel met Super AMOLED zijn bijna alle nadelen van een normaal AMOLED scherm verdwenen. En op termijn zullen er ook AMOLED schermen komen met hogere resolutie’s.
    Wat Steve Jobs aangaf tijdens de keynote was meer bedoelt op de resolutie van de huidige AMOLED schermen en in dat geval heeft een Retina display een pluspunt waarbij ook weer kan twisten of dit een bruikbaar voordeel is. Ik kan me niet voorstellen dat Jobs doelde op de werking van de achterliggende techniek van AMOLED waardoor kleuren ook echt schitterend worden weergegeven, daarnaast gingen er ook geruchten dat Apple geintresseerd was in Super AMOLED, wat ook niet meer dan logisch is.

    Kortom Super AMOLED is al werkelijk fantastisch maar Apple dankzij het Retina display zal ook een goed scherm hebben waarbij dat scherm uitblinkt in scherpte en Super AMOLED in het weergeven van mooiere kleuren, een veel helderder beeld en een betere kijkhoek.

    Overigens men moet natuurlijk niet alles geloven wat Steve Jobs zegt, volgens de geruchten heeft Apple namelijk neppe foto’s gebruikt om het verschil tussen retina en het oude lcd scherm van de 3GS te laten zien.
    Source: http://www.wired.com/gadgetlab/2010/06/iphone-4-retina/

    Daarnaast zijn er goede verhalen over de batterij duur van de Wave en van de Galaxy S, beide toestellen hebben een Hummingbird processor en Super AMOLED.
    Source: http://blog.gsmarena.com/the-king-is-dead-long-live-the-king-samsung-s8500-wave-is-the-new-battery-life-champion/
    http://blog.gsmarena.com/samsung-i9000-galaxy-s-manages-725-hours-of-video-playback-puts-critics-to-shame/

  70. @Dragao Cell:

    Die bron die je laat zien waarin zou staan dat apple neppe foto’s zou gebruiken laat iets heel anders zien.

    Volgens die bron is de ppi die het menselijk oog kan onderscheiden hoger dan de geclaimde ppi van apple’s scherm, en zou een nog hogere ppi dus nog altijd merkbaar zijn.

  71. Origineel geplaatst door WWH
    ik heb nog liever een iPhone met zwart wit scherm dan een samsung……

    Haha, ja, ook al is dat Samsung scherm duizend maal beter, mij zie je nooit zo’n lelijk ding kopen met een crappy “OS”, die OS designers gebruikten precies Powerpoint ofzo.

  72. Origineel geplaatst door WWH
    ik heb nog liever een iPhone met zwart wit scherm dan een samsung……

    Dit idd. Maar Apple doet de klanten tenminste niet te min door om de paar maanden nieuwe een telefoon uit te brengen die weer beter is dan de vorige.

    Apple staat tenminste achter deze keuze waar ze zeker van zijn dat deze technologie niet na een paar maanden is verouderd.

  73. Het is voor een heleboel “reageerders” hierboven te hopen dat het scherm van de nieuwe iPhone echt beter is dan dat van de nieuwe Samsung want anders zullen er vele hartjes gebroken worden en zullen ze het niet kunnen snappen hoe het toch kan dat andere merken op sommige gebieden beter zijn dan Apple.

    Vergelijk het scherm eens als beide toestellen naast elkaar liggen en reageer dan pas. Beide toestellen zijn nog niet verkrijgbaar maar toch zijn er een heel veel mensen die al hun eigen waarheid klaar hebben.

  74. Origineel geplaatst door BillSplate
    …maar mis laatste tijd vaak berichten of onderzoeken die jullie zelf gedaan hebben.

    Als jij vandaag of morgen nou eens eventjes met een iPhone4 en zo’n Amoled toestelletje bij de redactie binnen komt stappen, zullen we dan eens een mooi onderzoekje gaan doen over kleur-echtheid, helderheid en contrast gaan meten wat nou de kijkhoek is binnen bepaalde normen… en vervolgens een praktijk test gaan doen onder diverse omstandigheden…

    dat lijkt me een geweldig goed plan

    oh… je hebt geen iPhone4, wat is dat nou?

  75. Origineel geplaatst door WWH
    ik heb nog liever een iPhone met zwart wit scherm dan een samsung……

    Met jou kan ik praten, haha!

  76. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    uw design team, al hun phones lijken hetzelfde.

    Dat denk je. Als het geen concurrent was van hun super amoled zouden ze bij samsung niets gezegd hebben over het feit dat hun scherm beter is.

  77. 320×480 pixels is de screen rez van samsungs geweldige scherm. dus ik weet niet waar hun over poepen 😛 ze hebben het nog niet helemaal begrepen geloofik!

  78. Origineel geplaatst door Marcel
    Dat amoled misschien de toekomst heeft zou best kunnen maar de iPhone 4 is hier en nu dus het argument van Samsung slaat nergens op.

    Eigenlijk dezelfde discussie met flash en html5 he.
    Dat html5 misschien de toekomst heeft zou best kunnen, maar flash is hier en nu, dus het argument van Apple slaat nergens op.

    Mij maakt het niet uit, wel weer grappig om gelijk de in verdediging schietende fanboy’s van Apple te zien..haha

  79. Origineel geplaatst door Kees
    Het is voor een heleboel “reageerders” hierboven te hopen dat het scherm van de nieuwe iPhone echt beter is dan dat van de nieuwe Samsung want anders zullen er vele hartjes gebroken worden en zullen ze het niet kunnen snappen hoe het toch kan dat andere merken op sommige gebieden beter zijn dan Apple.Vergelijk het scherm eens als beide toestellen naast elkaar liggen en reageer dan pas. Beide toestellen zijn nog niet verkrijgbaar maar toch zijn er een heel veel mensen die al hun eigen waarheid klaar hebben.

    Klopt, daarom vind ik het ook gewaagde uitspraak van Jobs al gaf ik al aan dat ik denk Jobs doelt op hoe scherp het scherm is. Samsung Wave is al uitgebracht en heeft ook een Super AMOLED scherm wat werkelijk subliem is ten opzicht van bijv. het scherm van de huidige iPhones.
    De Galaxy S is ook al uitgebracht maar volgens mij alleen in Singapore. Maar goed ook kwa scherpte zijn dit goede schermen en hebben beide een 800×480 resolutie op 3.3 en 4 inch. Wat nog steeds uitstekend is.

    Origineel geplaatst door Martijn
    320×480 pixels is de screen rez van samsungs geweldige scherm. dus ik weet niet waar hun over poepen ze hebben het nog niet helemaal begrepen geloofik!

    Ik weet niet wat jij zit te poepen maar blijkbaar heb jij het niet begrepen. Het Super AMOLED scherm van Samsung heeft een resolutie van 800×480.

  80. Origineel geplaatst door Harp
    Het is natuurlijk maar net wat je onder kwaliteit verstaat! Qua resolutie heb ik nog geen AMOLED gezien die kan wedijveren met het scherm van de 4. Anderzijds, AMOLED is allemaal heel leuk, maar de productiecapaciteit is gewoon te laag voor een toestel als een iPhone / iPod Touch dus dit gaat hem sowieso al niet worden…

    Hmm en jij hebt de kwaliteit van de 4 zelf al kunnen aanschouwen?
    M aak me gek, waar kan ik dat komen aanschouwen?

  81. Origineel geplaatst door Remco
    supprieur

    synoniemen voor superieur (dus apple heeft gelijk):
    superieur: Beter
    superieur: Belangrijk
    superieur: Exponent
    superieur: Zeer goed
    superieur: Uiterst goed
    superieur: Hoger
    superieur: Hoger in rang
    superieur: Hogere in rang
    superieur: Meerdere
    superieur: Niet ondergeschikt
    superieur: Voornaamste
    superieur: Uitstekend
    superieur: Voortreffelijk

  82. @Remco: Heb je de iPhone 4 al in handen gehad dan samen met een Samsung? Samsung kan dit ook zeggen om klanten over te houden.

  83. Origineel geplaatst door Brasileiro
    Moet nog zien of dat Retina display beter is dan SuperAmoled,en nu komen ook de eerste berichten al binnen over de breekbaarheid van het iPhone scherm en ook is al bekend dat de CPU hetzelfde is als van de Samsung Wave en Samsung Galaxy,iPhone is mooi toestel maar zeker niet zo baanbrekend als Apple voor doet komen. Tis weer zoals gewoonlijk bij Apple een hype en meer een hebbeding om bij het cluppie te horen

    Uiteraard zijn jouw bronnen dan uiterst betrouwbaar aangezien de iPhone 4 nog nergens verkocht wordt.
    Ik betwijfel ook dat de mensen die wel al trotse bezitter zijn van dat ding (hoofdzakelijk apple werknemers) met enige gebreken naar buiten zullen komen…duh!!!!!
    En staar je toch niet steeds blind op de specs van de hardware, zeker niet als je over Apple praat!
    Wat heb je aan “twee keer zo snel” of “Mijn CPU is groter dan de jouwe” als het voor geen meter loopt.
    De Nexus One is qua hardware ook superieur aan de iphone 3GS,maar dat zegt nou es geen mallemoer over de functionaliteit! Nexsucks One,dus! iPhone deed het als bij wonder op veel vlakken beter.
    De iPhone RULES,en Apple hoeft niet elke maand een nieuw model uit te kotsen zoals de rest of schandalige prijsschommelingen hanteren( vandaag 600euro,volgende week 300).
    Dussss…koop jij lekker een Samsung en dan is iedereen blij.

  84. 1 bewijs het is met cijfers
    2 hier heb ik niet om gevraagd
    3 ik heb een hekel aan Samsung
    4 die beeldschermen gaan al kapot Als er een druppel water op komt
    5 ga maar gewoon tv’s maken..

  85. @Intense Apple User: wellicht dat je zelf dan ook op spellings- danwel gramaticale fouten kan letten?
    @matthias: een punt of ander leesteken zou je berichten niet misstaan.

  86. Kijkhoek interesseert me niet; ik wil niet dat men meekijkt naar wat ik doe op mijn iPhone.

  87. Origineel geplaatst door Troye
    een s

    Die OS designers komen van google. Het OS heet android.
    Crapy is een groot woord voor een OS wat lichter en sterker staat dan het iOS. Probeer maar eens een iOS4 vs Android 2.2 vergelijking te maken. En dan bij elke punt zeggen wat beter is. Dan ben ik toch bang dat android 2.2 wint. Wat wel mooi is aan iOS is doordat er minder functies op zitten en dat hij zo weinig kan het simpeler is om te gebruiken. Net zoals de OMA/OPA telefoons met dikke knoppen simpeler te gebruiken zijn. Als andere goedkopere mobieltjes.

    Ik was dol op de 3GS. Deze stak overal bovenuit. Alleen nu helaas niet meer. Ik had meer verwacht van de iPhone 4. En ik ben nog steeds dol op de macbooks..
    Maar eerlijk is eerlijk. Ze worden wel voorbij gestreefd.

    Weet je hoe apple een iPhone maakt. Achter een computer met 3D programma. Beetje tekenen. En materialen uitkiezen. En natuurlijk een beetje innovatie tonen. Daarna stappen ze naar samsung voor een HELE REEKS onderdelen. En hebben ze nu een chip fabriekje gekocht… Met het design gekocht van samsung. Die weer de losse onderdelen van ARM gelicenceerd heeft.
    Hardware matig is apple ook maar afhankelijk aan wat andere merken hun aanbieden zoals LG, samsung en noem maar op. Daarna laten ze die zooi maken bij Foxconn waar ook elk ander mobieltje zowat vandaan komt. De apple Iphon 4 is echt geen magie enzo. Het enige wat toen zo mooi was aan de 3GS was de software. Het OS dat zo mooi liep. Geen enkele andere mobiele OS liep zo soepel… android kon er in het begin lang niet aan tippen. Maar met de snelheids verbeteringen in 2.2 en de beste browser op mobieltjes. En andere features is het toch zover gekomen.

    Apple heeft geen exclusief toegang tot de beste hardware. En maakt dat zelf nooit. Alleen de software maken ze fysiek. En de hardware op een computer.
    Bij de 3GS hadden ze even voorsprong op de capacitieve technology omdat ze een bedrijf hadden overgenomen. Nu heeft de galaxy S touch screen van dezelfde kwaliteit. Niet zoals de HTC desire met multitouch wat niet goed werkt etc.
    En ook zie je bij het volgende filmpje het verschil tussen amoled en super amoled en de touchscreen verbeteringen tussen HTC en samsung.

    http://www.youtube.com/watch?v=hVlsRCMltDg

  88. Ik vraag me eigenlijk af op grond van wat…. mensen hier reageren “het scherm van Apple is beter dan Samsung”.
    (het ergst vind ik dan nog de totale overtuiging)

    Heeft er al iemand beide telefoons in handen gehad?
    Maken jullie dat op uit de technische specifiaties? (moet je zeker doen… alles geloven wat marketingmensen op papier zetten)

    Als je harder roept… wil dat nog niet zeggen dat je dan meer gelijk hebt 😉

  89. @Brasileiro:
    Op basis waarvan komen er nu al berichten binnen over de “breekbaarheid” van het scherm?!
    Het apparaat is nog nergens te verkrijgen en toch breken de glasplaten…….

    ja, ja

  90. gaan we lekker zitten mokken over schermen!! die iPhone blijft gewoon een super ding en daar kan niemand omheen!! kijk naar de verkoop van de laatste jaren, dit zegt genoeg!!

  91. @herman

    Nou koop lekker een samsung dan. De iPhone is wat specs betreft vrijwel nooit de beste geweest. Een vriend van mij heeft een mobiel van 2 jaar oud en die had al een front facing camera. T verschil tussen apple en andere merken is dat apple pas opties toevoegd als ze een echte meerwaarde hebben (lees: goed werken).

    Daarnaast heeft het absoluut geen zin een beetje specs te gaan vergelijken.. Ik heb een paar x een android telefoon in mijn handen gehad en t werkte gewoon bagger naar mijn mening. Maar ja als je een beetje specs gaat vergelijken waarom koop je dan ook macs? Er zijn ontzettend veel windows computers die veel betere specs hebben?

    Maar waar het mij om gaat is een telefoon die goed functioneerd en makkelijk werkt.. Ik hoef niet allemaal van die zinloze dingen zoals bewegende achtergronden enz.. Voor functionaliteit is apple gewoon #1. Quality not quantity.

    Maar wat loop je te zeuren als ik vragen mag? Je hebt een 3gs dus als ik het goed heb moet je nog een jaar?

  92. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Ikki — Gelukkig staat er dan ook: Samsung: ‘Retina Display in iPhone 4 is geen concurrent van AMOLED’. Duidelijk te herkennen als quote van Samsung zelf.

    Was geen kritiek op dit artikel…

  93. @alchemist:
    Dan koop jij toch lekker een Samsung troep

  94. @herman: Nou nou wat een **** filmpje staat nergens op wat een bagger met dan neveuze muziekje eronder jammer jammer voor HTC en Samsung zooi.
    deze mensen staan de plank aan alle kanten MIS.
    Kijk even naar de verkoop van Apple op 1 type telefoon en vergelijk dat even met alle andere merken dan weet de hele wereld dat Apple op alle fronten beter is

  95. Bertie kansloos om alleen het scherm bij het batterijgebruik te betrekken. Multitasking bijvoorbeeld heeft apple (zo zeggen ze) veel beter en energiezuiniger gedaan. Bovendien, een uurtje minder kunnen gebruiken dan een samsung heb ik wel over voor een iPhone:)

  96. Kijk op deze website (klik op mijn naam) voor een voorbeeld van wat LCD kan t.o.v. AMOLED. AMOLED is ongetwijfeld de toekomst, maar voor serieus gebruik (correcte kleurweergave, correct contrast, etc.) moet je op dit moment nog bij LCD zijn.

    Op dezelfde website staat ook een vergelijking met de iPhone 3GS. Hier is te zien dat Apple als een van de weinigen een echt contrast hanteert en geen dynamisch contrast (kunstmatig). Al is het scherm van de 3GS niet echt indrukwekkend te noemen. Grappig is dat de auteur Apple ook aanraadt om met de huidige stand van zaken nog niet voor AMOLED te gaan, maar een modern, hoge resolutie scherm in gebruikt te nemen als beter alternatief. Daar heeft Apple klaarblijkelijk naar geluisterd.

  97. @Ikki – Gelukkig staat er dan ook: Samsung: ‘Retina Display in iPhone 4 is geen concurrent van AMOLED’. Duidelijk te herkennen als quote van Samsung zelf.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.