Reacties voor: ‘Samsung probeerde Galaxy meer op iPhone te laten lijken’

Documenten van Samsung zouden laten zien hoe Samsung geregeld de iPhone met hun eigen smartphones vergeleek, om zo te bepalen wat zij anders moeten doen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Toch wel mooi om te zien dat er bij Apple goed wordt nagedacht over usability. Het zijn soms hele kleine dingen die toch een groot verschil maken 🙂

  2. Zoals iemand op AppleInsider gisteren al zei:

    “At this point, no matter how much you love your Samsung kit or hate Apple’s business philosphies if you can’t see that Samsung is in the wrong you are a bigoted anti-Appleite.”

  3. Ook leuk om lezen dat Samsung in hun eigen aanbevelingen schrijft dat de iconen te veel op die van de iPhone lijken en dat ze die beter wat aanpassen.

  4. Het is de duidelijkste interface op het moment. Als je een iPhone gewoon bent en je neemt dan een Blackberry vast valt het je pas op hoe overzichtelijk en simpel de iPhone interface is.

    Ik vind ook dat je interface van Samsung galaxy S1 inderdaad hard op de iPhone lijkt maar is dit dan zo’n probleem?

  5. Het lijkt soms wel of Samsung niet zelf ideeën kunnen krijgen. Maar alles afkijken. Die mini knopjes van BB. Geheel de interface van Apple.

  6. Wat lijken de auto’s trouwens op elkaar de meeste hebben 4 wielen een stuur en een gestroomlijnde vorm nog maar niet te spreken van de tv’s koelkasten strijkbouten enz.
    Wat ik vooral jammer vindt is dat al die rechtszaken betaald moeten worden door de consument.

  7. @hello: en wat doe je er als consument er zelf aan? NIET KOPEN! Dan houdt het gedoe vanzelf op. Veel zaken beginnen bij jezelf, maar het ligt in onze genetische aard om anderen aan te wijzen, alvorens naar jezelf te kijken

  8. Als je als bedrijf al je energie stopt in het innoveren ben je altijd koploper met nieuwe producten.

  9. @hello: Gelukkig snap jij er niks van en ik zou me er ook vooral niet in verdiepen als ik jou was.

  10. Als je kijkt naar de Camera-app: die is vrijwel identiek. Ook een preview schermpje en switch knop voor de foto en video stand. Dat kan geen toeval zijn.

    Microsoft bewijst met Windows 8 dat het wel een unieke interface kan maken.

  11. @ik: Klopt. Dat is jaren lang het business model geweest van Samsung Mobile en dat zal het ook nog wel even blijven. Ik werk bij een toeleverancier van Samsung Mobile en dit is meerdere keren uitgelegd. Voorheen was het Nokia die ze “namaakten” (is ook letterlijk toegegeven in deze rechtzaak: “We waren te gefocused op Nokia.”). Maar het is wel heel knap wat Samsung Mobile deed: binnen 6 maanden (vaak veel sneller) hadden ze een Samsung versie van een Nokia toestel gemaakt. Compleet met qualificatie. Natuurlijk niet de kwaliteit van Nokia, maar dan ook veel goedkoper. Dus toen duidelijk werd dat Samsung met een iPhone “klone” kwam, was ik niet zo verrast. Samsung heeft gewoon niet de engineers om zelf iets echt nieuws te bedenken. Ze borduren vooral voort op bestaande zaken. En dit laatste is niet mijn persoonlijke mening overigens…

  12. @hello: En toch vind ik onze auto niet op die van de buren lijken… Ik vind dit echt het aller-allerslechtste argument wat ik steeds op fora teruglees.

    Alleen de wielen al.

  13. Origineel geplaatst door Stinger
    Het is de duidelijkste interface op het moment. Als je een iPhone gewoon bent en je neemt dan een Blackberry vast valt het je pas op hoe overzichtelijk en simpel de iPhone interface is. Ik vind ook dat je interface van Samsung galaxy S1 inderdaad hard op de iPhone lijkt maar is dit dan zo’n probleem?

    Er zijn meerdere problemen.

    Mensen associeren Apple met goed
    Mensen associeren dat wat lijkt op Apple ook met goed
    Apple heeft veel geld gestoken in goed zijn
    Kopieerders hebben dat geld niet hoeven investeren om toch mee te kunnen liften op andermans succes

    Daarbij, er zijn mensen die het verschil niet eens zien, en voor een samsung kopen om redenen die Apple heeft gecreeerd.

    Gewoon valse concurrentie dus.

  14. @hello: wat een nuttige bijdrage heb je geleverd aan dit nieuwsbericht
    pfff echt weer een geval van stroopwavels met sinasappels vergelijken

  15. Ik zie hier mensen schrijven over de vergelijkenissen tussen apps dit is niet aan samsung te wijten het draait op android tuurlijk geeft samsung aan hoe ze het graag zouden zien maar google heeft ook een groot aandeel in dit gebeuren en qua ontwerp kun je ze echt wel uit elkaar houden

  16. Met dit document kan Samsung het wel vergeten denk ik. Dit maakt het wel heel duidelijk dat Samsung absoluut naar de iPhone heeft gekeken voor de Galaxy producten. Moet Samsung nu ook grote advertenties gaan plaatsen waarin ze aangeven te hebben gekeken naar de iPhone bij het ontwerpen en ontwikkelen van de Galaxy ?

  17. Dat je naar je concurrent kijkt en je product beter probeert te maken, wil nog niet zeggen dat je slaafs je concurrent probeert te kopiëren (juridisch gesproken)

  18. @Steven: Beter maken is nooit erg, maar het plaatje van Samsung VOOR de iPhone en Samsung NA de iPhone is toch wel laat toch zien dat het wel een slaafse kopie is.

    Er vallen genoeg designs te ontwerpen, genoeg manieren om je homescreen te vullen en ga zo maar door, maar het apparaat lijkt gewoon voor minimaal 80% op een iPhone. Dan maak je iets niet beter met een Samsung look, maar dan kopieer je om mee te liften op het succes van een ander.

  19. @marcooo: En dat is nu precies wat de rechter & jury uit moeten gaan maken. Mijn oude Siemens met Symbian had ook een homescreen met icoontjes die in een tegelpatroon geordend waren.

    Natuurlijk vind ik het er ook veel op lijken, maar de juridische vraag is of Samsung het echt slaafs gekopieerd heeft en patenten van Apple heeft geschonden. Als dat een uitgemaakte zaak was, dan had er geen rechtzaak hoeven te zijn.

  20. Van AllthingsD: “Apple has shown snippets of an internal Samsung document”

    Ik vraag me af hoe ze hier aan komen en of het uberhaupt wel als bewijsmateriaal gebruikt mag worden

  21. Het is toch al jaren geweten dat de Aziaten meester zijn in kopiëren en namaken, kwaliteit laat wel te wensen over maar dat weet je ondertussen al wel, ze houden hun naam hoog. De gevolgen zullen geld kosten en terecht.

  22. Wat Samsung doet is de markt verpesten. Dit zelfde is gebeurd opende plasma/lcd markt. Bedrijven welke echte innovatie deden werden door Samsung weggedrukt door markt te overspoelen met 2e generatie producten, veel goedkoper. Als consument lekker, maar op termijn dodelijk voor de markt. Apple steekt veel geld in het bedenken van echt nieuwe producten. Als je dan een soort copy and paste toepast en de markt voorziet van goedkope producten die niet eens slecht zijn verziek je de markt. Terecht dat iemand probeert dit een halt toe te roepen, bedenk het zelf of betaal mee in de kosten die je zelf niet wilt maken.

  23. @Rava: Wanneer men het niet had mogen gebruiken, was het vast wel tegengehouden door de advocaten van Samsung, dat is niet gebeurt, dus..

  24. @kupper: Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden en ben het helemaal met je eens.

  25. Hier wat extra inzichten in het proces.

  26. Mensen met reacties zoals: “Apple heeft heel veel geld ingestoken in de iPhone” Apple verdient er meer aan dan dat ze er daadwerkelijk in steken. iPhone kost ze in totaal geen 250 euro. Dus met marketing en al het andere gedoe wat erbij komt kijken.

    Als Apple deze rechtszaken zal verliezen, zullen de super-fans het allemaal wel weer betalen. Ik pas wel, mijn 4s kan makkelijk wel twee jaar mee 🙂

  27. Ben een apple-fan maar vind Samsung helemaal niet slecht.
    MAAR denk allen toch eens na alvorens je reageert. Je zegt Samsung kopieert van Apple maar wie zegt dat Apple 100% uniek is?
    Een iPhone tab met verschillende icons is naar mijn mening een kopie van een Windows desktop met een balk onderaan.
    Dus feitelijk is Samsung niet Apple maar Windows aan het nadoen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.