Reacties voor: Samsung moet nieuwe toestellen eerst aan Apple laten zien

Samsung moet toestellen beschikbaar stellen aan Apple, voordat ze op de markt komen. De juristen van Apple kunnen dan kijken of er sprake is van slaafs kopiëren van de producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Kan kan echt niet geloven dat dit gaat gebeuren! Dan kan apple gewoon alles uitelkaar halen en juist daarvan dingen (zonder rechten te schenden) weer te gaan kopiëren. Ik snap zeker dat ze in hoger beroep gaan.

    En waarom heet dat plaatje eigenlijk ”samsung prototype”?

  2. Dit vind ik MOOI !

  3. Ach stiekem houden ze toch wel van elkaar.

  4. @Gielk: Omdat?

  5. Ik vind dit raar. Is het niet eerlijker om een onafhankelijke commissie te laten oordelen of het wel of geen kopie is van een product van Apple?

    Apple is een van de betrokken partijen in dit conflict, en ik denk dan ook niet dat ze objectief zullen zijn in hun oordeel.

  6. Het is net een huwelijk….

  7. Deze methode lijkt me inderdaad funest voor je concurrentiepositie.

    Het lijkt me eerder logisch om dit te laten beoordelen door een onafhangkelijke partij. Zoals het hierboven staat beschreven dat slaat echt nergens op!

    [edit: wat tom dus ook zegt ;)]

  8. @Tom: Dat lijkt me inderdaad veel aannemelijker.

  9. Samsung galaxy 2 is al uit

  10. Wie zei dat dit met een sisser zou aflopen?

  11. Ik vind het een erg vreemde maatregel. Zal Apple die rechter een nieuwe MacBook Pro hebben toegeschoven? 😉

  12. En zo hoort het! =)

  13. Origineel geplaatst door Farl
    Ik vind het een erg vreemde maatregel. Zal Apple die rechter een nieuwe MacBook Pro hebben toegeschoven?

    Met een MacBook Pro van $2500 kom je niet ver..

  14. haha prachtig dit. ja als samsung de bal kaats (klakkeloos kopieren) dan kun je hem terug verwachten he hahahahaha

  15. Eigenlijk loopt iedereen gewoon met een Galaxy i

  16. Origineel geplaatst door Tom
    Ik vind dit raar. Is het niet eerlijker om een onafhankelijke commissie te laten oordelen of het wel of geen kopie is van een product van Apple?

    Dit artikel is wat schaars met info. In het oorspronkelijke Engelse artikel staat dat Apple zelf de toestellen niet te zien krijgt, ook de advocaten die voor Apple werken niet. Alleen de advocaten die Apple voor dit proces vertegenwoordigden krijgen onder geheimhouding inzage.

  17. vind dat appple gelijk heeft, het kan niet jij de uitivinder van iets bent en de andere dat nethetzelfde maakt.Goeie zaak.

  18. Hmmm… moet Seat nu ook ineens al zijn nieuwe auto’s eerst aan Volkswagen laten zien? Ik zeg Apple krijgt het benauwd en voelt dat ze rechts en links ingehaald gaan worden, wat uiteindelijk niet tegen te houden is. Een technologische voorsprong creeren is het makkelijkst, het moeilijke gedeelte is om deze vast te houden.

  19. Dat komt ervan als je producten kopieerd, Samsung wist dit en heeft gewoon verkeerd gegokt.

  20. Apple copys other ideas do they also have to show their products to other companies as well , least this stupid apple demand does not effect outside the usa where apple are not god

  21. LG kop hem er maar in aangezien de iphone op een LG telefoon is gebaseerd 😀

  22. Origineel geplaatst door softijs
    LG kop hem er maar in aangezien de iphone op een LG telefoon is gebaseerd

    Welke LG telefoon dan?

  23. Wat belachelijk zeg…

  24. Zo zou het artikel er echt uit moeten zien: http://goo.gl/0o2Xo

    Leg het nou eens goed uit zeg, niet dingen weg laten!

    OT: Zoals het op tweakers staat vind ik het echt belachelijk!

  25. Die rechter is vast een fanboy hahaha

  26. Ik word hier een beetje moe van. Ze slaan elkaar de koppen in en inderdaad …… Stiekem houden ze van elkaar.
    Trouwens wie wilt er nou een wannabee iPhone

  27. Origineel geplaatst door Rick
    Hmmm… moet Seat nu ook ineens al zijn nieuwe auto’s eerst aan Volkswagen laten zien?

    In dat geval zal dat al wel zo zijn, Seat is van hetzelfde bedrijf als Volkswagen…

  28. de interface van de sgs1 is gejat van de iphone, maar de buitenkant vind ik er niet op lijken en een kind van 3 kan een ifoon herkennen aan de ronde knop, het is wel belachelijk dat apple die dingen moet zien, zo laten ze zien hoe zielig ze zijn, en al die andere devices zijn geen kopien vind ik

  29. Belachelijk :p maar zie de humor er wel in!

  30. @Rick: Ten eerste is Seat gewoon is onderdeel van Volkswagen en ten tweede lijken Seats niet op Volkswagen dus wat is je punt? Ik denk dat Samsung te ver is gegaan door een lomp 10 inch voor te stellen de iPad 2 af te wachten en dan het definitieve ontwerp 0,02 mm dunner te maken. Dan heeft in mijn ogen de kopieermachine warm lopen draaien…

  31. Haha moet niet veel gekker worden!

  32. Origineel geplaatst door Joris Bentvelsen
    Kan kan echt niet geloven dat dit gaat gebeuren! Dan kan apple gewoon alles uitelkaar halen en juist daarvan dingen (zonder rechten te schenden) weer te gaan kopiëren. Ik snap zeker dat ze in hoger beroep gaan.

    Citaat uit het vonnis:

    “The Court understands that production of pre-release samples to a competitor can be prejudicial, but believes that this concern can be adequately addressed by a stringent protective order. As stated at the motion hearing, the expedited discovery ordered herein must be produced with the designation “Outside Counsel Eyes Only.” Apple and its in-house counsel must not have access to the expedited discovery.”

  33. Ongelooflijk zoiets gebeurt natuurlijk weer in Amerika.
    Zoals al vaker aangehaald klaagt Apple Samsung niet aan voor de huidige producten maar meer om de slag tussen de volgende iPhone en de Galaxy SIII. Ook al is de aanklacht gebaseerd op huidige en producten uit het verleden van Samsung.
    Daarnaast is aanklacht meer op strategisch gebied dan het punt wat ze in hun aanklacht neerzetten. De aanklacht is namelijk gericht op de Galaxy lijn maw telefoons die draaien op Google’s Android systeem. Apple kon er ook voor kiezen om hun aanklacht puur te richten op een aantal punten zoals bijv. Touchwiz want dat draait bijna op alle touchscreen telefoons (oa ook op bada).

    Ben benieuwd hoe men intern bij Samsung zal reageren, denk uiteindelijk dat vooral de Amerikaanse consument de dupe zal gaan worden, zij zullen namelijk nog langer moeten wachten op de Galaxy producten.

  34. En terecht, Apple pioniert en ipv zelf ook met iets nieuws te komen kopieert Samsung met de Galaxy bijna totaal de iPhone! Maarja hier schiet Apple ook weinig mee op denk, tenzij ze zo écht kunnen voorkomen dat regelrechte kopien zoals de galaxy worden uitgebracht.

  35. Het is geven en nemen in het leven…toch?

    De laatste producten van Samsung op smartphone- en tablet gebied lijken inderdaad veel weg te hebben van de iPhone en iPad van Apple.

    Samsung verkoopt hierdoor weer veel meer van hun producten. Wordt het niet tijd dat Samsung ook een eigen design afdeling krijgt met topontwerpers?

    Maar ja, een ander kopiëren is toch veeeeeel makkelijker? Het is zoals met alle kopietjes….het origineel is veel beter en mooier!

  36. @Rick: Even voor de duidelijkheid: Seat is van Volkswagen.

  37. Zoek maar eens op Google naar de samsung galaxy ace als twee druppels water alleen heb je dan een **** software

  38. Apple heeft ook helemaal gelijk. Samsung kopieert ook precies zelfde, maak dan zelf een ontwerp. Het begon eigenlijk met de Omnia, maar omdat die toch iets anders was, had de toestel geen succes. Wat dacht Samsung, oo dan maken we met Galaxy serie gewoon precies het zelfde misschien dat het dan wel een succes wordt.

  39. @Hengel: Ter info SEAT is NIET van Volkswagen, maar behoort samen met Audi, Skoda, Benley, Bugatti, Lamborghini en Porsche tot de Volkswagen groep. Ongetwijfeld zal er afstemming zijn tussen de merken mbt design. Maar dat doet niet ter zake. Wat mijn punt is, is dat iedere fabrikant die voorop loopt met zijn technologie het gevaar loopt dat de concurrent deze technologie ook gaat gebruiken. Hij kan zijn product afschermen mbt patenten en octrooien, maar hiermee kun je niet alle innovatie afschermen. De nieuwe technologie kan de concurrent vaak goedkoper aantrekken, omdat deze op een later moment instapt. Ook heeft hij de mogelijkheid om deze weer te verbeteren. Dit is een normale gang van zaken. Innoveren is knap, maar innovatief blijven is moeilijker. Als je niet oppast staan de concurrenten alweer in je nek te hijgen, of lopen je zelfs voorbij. Dat een seat niet op volkswagen lijkt is overigens niet helemaal waar. Kijk maar eens hoeveel onderdelen ze van elkaar lenen..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.