Reacties voor: Samsung maakt 3 miljoen iPad-schermen, LG nog eens 10 miljoen

Samsung en LG zien we als Apple-gebruikers vaak als concurrenten: ze maken mobiele telefoons en laptops die concurreren met de spullen van Apple. Maar beide bedrijven zijn ook toeleveranciers van Apple. Samsung heeft volgens de Korean Times een opdracht in de wacht gesleept om 3 miljoen LCD-schermen aan te leveren voor de iPad. Het zou […]

Reacties: 10 reacties

  1. Benieuwd wat hier van waar is. Niet dat dat er toe doet.
    Het was entertaining.

  2. Benieuwd wat hier van waar is. En ik vind het er wel toedoen, want dat lijkt me een sterk signaal dat Apple pas over een lange tijd over zal stappen naar oled(wat ook des Apple’s is).

  3. 80 USD voor de iPad en 50 USD voor de iPhone :-)?

  4. Stel dat het waar is dat zowel LG als Samsung ipad schermen maken voor Apple, zou het maar zo kunnen dat mijn buurman een ander scherm in zijn ipad heeft dan ik. Of zie ik dat verkeerd? En dan als het zo is, what about the quality?

  5. Zak wel hoed zitten. Schermen van die knakkers zijn dik in orde wat TVs en computer schermen aan gaat. Tenzij je cheap gaat. Je krijgt waar je voor betaald. En Apple is over het algemeen geen goedkope zooi. Althans dat zie je er niet aan af.

  6. Als je nagaat wat de onderdelen voor een ipad kosten en hoeveel je er in de winkel voor betaald dan kan je stellen dat Apple of heel weinig gaat verdienen aan de ipad of dat de iPhone véél te duur is. Ik gok dat Apple genoegen neemt met een hele kleine marge. Dat bevestigd ook een ander vermoeden. Apple wil per sé dat dit project slaagt en ze hebben niet zo veel vertrouwen dat dat gaat lukken met de marges die ze op de iPhone wel kunnen halen.

  7. Geen verassing dat de schermen afkomstig zijn van Samsung en LG. Apple staat voor kwaliteit en de schermen van Samsung en LG staan ook voor kwaliteit.

    Origineel geplaatst door Amine
    Benieuwd wat hier van waar is. En ik vind het er wel toedoen, want dat lijkt me een sterk signaal dat Apple pas over een lange tijd over zal stappen naar oled(wat ook des Apple’s is).

    Ik twijfel of Apple laat zal overstappen naar Amoled. Ik denk dat er ook een kans bestaat dat men gaat voor Super Amoled in plaats van een normaal Amoled scherm. De reden is omdat er geruchten zijn over een ‘A+’ update. En men hoeft dit jaar nog niet de processor te upgraden omdat de huidige Cortex A8 van Samsung nog gewoon een krachtige chipset is dus men kan de extra kosten inzetten voor bijvoorbeeld het scherm.
    Maar aan de andere kant de prijzen voor een Super Amoled zijn momenteel nog hoog. Dus op basis daarvan zou Apple kunnen gaan kwalitatief nog beter LCD scherm.

    Origineel geplaatst door Pimmiej
    Stel dat het waar is dat zowel LG als Samsung ipad schermen maken voor Apple, zou het maar zo kunnen dat mijn buurman een ander scherm in zijn ipad heeft dan ik. Of zie ik dat verkeerd? En dan als het zo is, what about the quality?

    Ik denk dat het wel klopt dit omdat dit ook gebeurt van computers van Apple.
    Men werkt verschillende leveranciers maar de werking ervan is hetzelfde alleen over de kwaliteit kunnen kleine verschillen zijn.

  8. @Zero:
    Ik denk dat in de nieuwe iPhone een A4 of A4 variant zal zitten (A2?).
    Dat soort custom SoC’s hebben pas zin als je er veel van verkoopt…

    Dan is er ook nog de vraag of Apple wel naar huidige OLED schermen gaat, vanwege de (on)bruikbaarheid buiten…

  9. Origineel geplaatst door Pieter
    @Zero:
    Ik denk dat in de nieuwe iPhone een A4 of A4 variant zal zitten (A2?).
    Dat soort custom SoC’s hebben pas zin als je er veel van verkoopt…Dan is er ook nog de vraag of Apple wel naar huidige OLED schermen gaat, vanwege de (on)bruikbaarheid buiten…

    De custom A4 is toch ook een gebasseerde A8 Cortex? Of zie ik dat ik verkeerd, ben namelijk (nog) niet bekend met de A4 Chipset van Apple. Ik denk wel dat men dezelde chipset van de iPad gaat gebruiken voor de iPhone.

    Maar ik denk niet dat Apple gaat over een standaard OLED of Amoled scherm wegens idd de bruikbaarheid onder zonlicht. Ik denk men eerder denkt aan Super Amoled wat wel bruikbaar is onder zonlicht. Of men kiest of een Amoled wat wel goed is door ontwikkeld voor gebruik onder zonlicht.

    En ik hoop echt dat men niet kiest voor een OLED of Amolod omdat het OLED of Amoled is. Kijk bijvoorbeeld naar Nexues One. Dat toestel een heeft een Samsung Amoled scherm maar wel een scherm vanuit beginnen fase van Amoled voor mobiele telefoon. Wat niet per defenitie betekend dat het slecht is. Maar het scherm is kwalitatief een stuk minder dan bijvoorbeeld het scherm van een Samsung Jet (wat een half jaar eerder is uitgebracht).

    Maar Apple kennende kiest men wel voor kwaliteit.

  10. jij hebt wel heel veel woorden nodig om te zeggen dat AMOLED en OLED niet goed genoeg zijn voor de kwaliteit die we van apple gewend zijn. 😛

    Maar ik denk wel dat je gelijk hebt.
    Wat processoren betreft… lekker belangrijk.
    Het blijft appels en peren vergelijken.
    Op megahertsen alleen valt niet te zeggen welke processor sneller gaat zijn. de onderliggende techniek bepaalt dat. en dat is nu juist wat we als gewone leek nooit zullen snappen en kunnen vergelijken puur uit specs.

    We zullen het allemaal wel zien als het product op de markt is. En dan kunnen we ook real life tests op youtube vinden van concurrerende producten die een zogenaamdeveel snellere processor hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.