Reacties voor: ‘Samsung maakt geen chips voor de iPhone 7’

Apple zou TSMC het alleenrecht geven om de A10-chip van de iPhone 7 te maken, waardoor Samsung buitenspel komt te staan. Waarom zou Apple hier voor kiezen?
Lees het complete artikel → ‘Samsung maakt geen chips voor de iPhone 7’
Lars Paymans -

Reacties: 9 reacties

  1. Op zich een goede zaak dat er overal dezelfde chip in de iPhone 7 zal zitten. Ik heb bij de 6s wel beide chips gehad,en er is echt geen merkbaar verschil. Zelfs bij zware games of fotobewerking. Batterij is ook hetzelfde gebleken en geekbench 3 test ook hetzelfde. Dus geen reden om te klagen.

  2. Nee, inderdaad. Ik heb hier ook twee toestellen uitgebreid getest. Geen verschil gemerkt tussen Samsung en TSMC.

  3. Waarom kiest Apple voor TSMC? Nou gewoon, omdat samsung een k*t bedrijf is waarvan de telefoon/tablet-tak alleen maar innovaties en design af kan kijken van met name Apple.

  4. Samsung maakt ook geen chips, dat doen ze bij Lays… Badum tsss

  5. “waardoor sommige gebruikers zich achtergesteld voelden omdat ze de ‘slechte’ chip in hun nieuwe iPhone hadden zitten”

    Dat dat de reden zou zijn geloof ik geen zak van.

  6. Origineel geplaatst door Sander
    Waarom kiest Apple voor TSMC? Nou gewoon, omdat samsung een k*t bedrijf is waarvan de telefoon/tablet-tak alleen maar innovaties en design af kan kijken van met name Apple.

    Wil je écht die discussie weer aanzwengelen die al duizenden keren gevoerd is? Die discussie waarin anderen, als antwoord op jou, aan zullen halen op wat voor manieren Apple op zijn beurt zaken heeft gekopieerd? En die discussie waar uiteindelijk niemand en tegelijkertijd iedereen gelijk heeft?

    Ik hoop het niet …

  7. Als die bult maar weg is van de camera

  8. @Frits: Misschien geen hoofdreden, maar wel belangrijk. Ook al is er weinig tot geen verschil tussen de chips, als mensen het gevoel hebben dat zij de “slechte” hebben zijn ze toch teleurgesteld.

  9. Misschien dat ze niet teveel afhankelijk willen zijn van één bedrijf. Als Samsung binnenkort ook de beeldschermen levert, krijg je samen met de A-chips al twee belangrijke componenten van de iPhone, gemaakt door één bedrijf. Als TSMC een daarvan net zo goed kan overnemen, wordt deze afhankelijkheid verspreid. Bovendien zou het ook wel eens kunnen dat TSMC betere diensten kan leveren voor de nieuwe chips of zelfs meer wil investeren om de grote hoeveelheid aan chips voor de iPhone 7 te kunnen leveren, zodat een splitsing zoals bij de iPhone 6S niet meer nodig is. Het zou namelijk kunnen dat Samsung het gewoon niet alleen aankon en dat daardoor TSMC was benaderd. Tot slot kan het natuurlijk ook zo zijn dat TSMC kwalitatief beter werk leverde bij de iPhone 6S. Apple weet immers ook of er gebreken waren, en hoeveel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.