Reacties voor: Samsung Gear S2-smartwatch gaat ook met iPhone samenwerken

De Samsung Gear S2 zal samenwerken met de iPhone, heeft de fabrikant beloofd. Je zult echter geen toegang hebben tot alle functies, zoals apps op je smartphone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Ik vind dit soort smart watches met een rond scherm toch mooier er uit zien.

  2. Erg goed nieuws, vind deze watch er erg goed uitzien en kwa design een stuk volwassener/ mooier als de Apple Watch. Ben zelf geen horloge drager, maar wie weet in de toekomst met een ruimere keus uit verschillende watches.

  3. Ik vind dit de meest interessante en mooiste smartwatch tot nu toe. De bediening lijkt me nog handiger dan de digital crown van de Apple Watch.

    En tot dusver heeft de Apple Watch me nog niet kunnen overtuigen – op papier, ik heb er zelf nog geen – dat het voor mij meer nuttige functies zal bieden dan het doorgeven van notificaties plus de functies die op de Apple Watch zelf zitten.

    Mocht Samsung dat voor elkaar krijgen ben ik – voor het eerst! – zo waar geïnteresseerd in een Samsung-product.

  4. Vind het vreemd om dat tizen al helemaal af te kraken terwijl ik het wel goed vind uitzien via het filmpje dan. Ook vreemd om hem duur te vinden terwijl de Apple watch nog duurder is. Als ander watches volledig over de iPhone mogen beschikken is deze watch toch wel een hele goede optie. (Ook al is het Samsung 😃)

  5. Grappige/vooringenomen beschrijving trouwens:

    “Goedkoop is dit nieuwe klokje trouwens niet: voor de prijs van 349 euro voor het instapmodel kun je bijna een Apple Watch aanschaffen.”

    Hoewel goedkoper, is het zo omschreven dat het bijna lijkt dat de Apple Watch eigenlijk goedkoper is.

  6. De Apple watch bevalt me prima en de force touch bediening in combinatie met de digital crown werkt super . Heb in het verleden genoeg negatieve ervaringen opgedaan met Android en Android wear dus geef mij maar het betrouwbare iOS ondanks wat de negatieve criticasters mogen beweren.

  7. ‘If you can’t beat them…’

    Apple muziek komt naar Android.

    Verkoop van apple muziek gaat niet goed, concludeer ik uit deze artikel.

  8. Ze zijn er nog lang niet, een vierkant design is logischer voor het gebruik van een smart horloge. Voor 350,- kan je een mooi automaat horloge kopen die wel mooi is afgewerkt, wil je iets mooiere afwerking dan ga je naar 800,- of een mooie Oris aquis date, maar dan heb je wel een horloge die zijn vorm en achterliggende techniek waard is.

    Ik zie er geen markt voor, wel zie ik markt voor de apple watch, even wachten op de 2de/3de versie en vooral met doeleind om alles bij te houden met sporten en je gezondheid lijkt me dit een fijn product met de juiste vormen.

    Voor nette gelegenheden draag ik graag een mooi afgewerkt product, oftewel de zojuist genoemde bekende horloge merken.

  9. @angelus: Oris = goedkope Rolex rip-off…

  10. @angelus: Het reality distortion field is nog in full swing wat betreft de vorm betreft. Natuurlijk kun je een ronde smart watch ook goed laten functioneren.

  11. Zolang ze nog steeds dezelfde kwaliteit en belabberde ondersteuning blijven bieden zie ik dit niet als een volwaardig alternatief. Zie de legio klachten over de s6 en s6 edge.als Android nu eens normaal met je gegevens/privacy zou omgaan was dat nog een optie om over te denken. Maar Samsung met hun ondersteuning en gezwabber in keuze nee dank u!

  12. Eigenlijk wel een missertje dat Apple, als uitvinder (?) van het clickwheel, dat niet eerder heeft bedacht. Iets minder voor de hand liggend misschien bij een rechthoekig scherm, maar zeker niet onmogelijk en geeft die (imho) lelijke dikke rand om het (effectieve) scherm die ook de Apple Watch heeft tenminste nog een functie…

  13. Apple is een geweldig bedrijf met mooie en goede producten, maar ze hebben een stap misgeslagen met de AW voor mij. Waarom geen rond scherm? Je ziet dat het duidelijk wel kan en als ik een Smart Watch ga aanschaffen denk ik toch dat ik voor Lg of Samsung ga kiezen.

  14. Origineel geplaatst door Angelo
    Apple is een geweldig bedrijf met mooie en goede producten, maar ze hebben een stap misgeslagen met de AW voor mij. Waarom geen rond scherm? Je ziet dat het duidelijk wel kan en als ik een Smart Watch ga aanschaffen denk ik toch dat ik voor Lg of Samsung ga kiezen.

    Waarom geen rond scherm?
    Hoeveel ronde boeken heb jij in de boekenkast thuis staan?

    Ik heb de AW nu sinds juni en hij bevalt uitstekend !

  15. @Angelo: Het is en blijft een monitor. Hoeveel ronde monitoren heb jij gezien? Je mag rond mooier vinden, het functioneert natuurlijk minder. Anders hadden we inderdaad ronde boeken, monitoren, televisies etc.

  16. Origineel geplaatst door Angelo
    Apple is een geweldig bedrijf met mooie en goede producten, maar ze hebben een stap misgeslagen met de AW voor mij. Waarom geen rond scherm? Je ziet dat het duidelijk wel kan en als ik een Smart Watch ga aanschaffen denk ik toch dat ik voor Lg of Samsung ga kiezen.

    Sja net zoals op de smartphone en tablet gaat het om apps en achterliggend ecosysteem; dat heb je voorlopig niet met Tizen. Daarnaast is het geen horloge dus moet je het ook niet als zodanig bekijken; een rond scherm heeft domweg minder pixels. Ik vind het scherm van de AW al behoorlijk klein in gebruik ….

  17. Ik heb een samsung gear neo gehad en de moto360, blijft gezeik Met verbroken verbindingen en bediening die niet logisch is. heb lang getwijfeld maar heb donderdag de apple watch space gray met metalen band gehaald. want een prachtig stuk techniek weer van apple, en de batterij gaat zeker 24 uur mee (ik red 36) maar zit niet de hele dag er mee te spelen maar krijg wel veel notificaties.
    Echt apple kwaliteit, nooit meer android

  18. Origineel geplaatst door grapjas
    @angelus: Oris = goedkope Rolex rip-off…

    Je naam klopt hier precies :), Oris is juist 1 van de weinige in de duikers segment dat geen homage is van de rolex sub. Ze hebben hun eigen design, doen niet mee met het icon wat rolex is en tja, de rolex sub blijft een mooie klok.

    Als dit geen grapje was, lees even de geschiedenis. Oris is een erg gerespecteerde klokken fabrikaat.

    Homage horloge’s zijn steinhart, squale, mkII daar hoort Oris niet in thuis punt.

  19. Origineel geplaatst door Teebee:
    Waarom geen rond scherm?
    Hoeveel ronde boeken heb jij in de boekenkast thuis staan?

    Origineel geplaatst door Rene
    @Angelo: Het is en blijft een monitor. Hoeveel ronde monitoren heb jij gezien? Je mag rond mooier vinden, het functioneert natuurlijk minder. Anders hadden we inderdaad ronde boeken, monitoren, televisies etc.

    Origineel geplaatst door Arnold:
    …Daarnaast is het geen horloge dus moet je het ook niet als zodanig bekijken; een rond scherm heeft domweg minder pixels. Ik vind het scherm van de AW al behoorlijk klein in gebruik ….

    Wat een appels/peren vergelijkingen weer, aangevuld met klinkklare nonsens.
    Om in stijl te blijven: hoeveel mensen binden hun boeken en monitoren om hun pols? Hoeveel mensen hebben een vierkante pols? En zo kan ik nog wel een paar soortgelijke drogredenen en kromme vergelijkingen verzinnen om het tegendeel te ‘bewijzen’ van deze drie goochemerds.

    Meer pixels op een rechthoekig scherm? Over dom(weg) gesproken… Zeker niet goed opgelet in de wiskundeles? Geen enkele andere vorm heeft zo’n gunstige verhouding tussen omtrek en oppervlakte als een cirkel, dus bij dezelfde hoeveelheid (en dus gewicht) van kastmateriaal kan een rond scherm juist meer schermoppervlak, en dus pixels, herbergen…

    Maar het is toch vooral een kwestie van smaak, waarbij niemand het absolute gelijk aan zijn kant heeft. Maar de meeste mensen ervaren wel rond als natuurlijker en daarom esthetisch aangenamer. Of om weer even in de stijl van de drogredenen terug te vallen: ooit iemand met vierkante ogen gezien, letterlijk wel te verstaan? En vond je die persoon aantrekkelijk, of meer een weerzinwekkende freak? 😝

    Met een beetje creativiteit valt veel informatie ook prima op een rond scherm weer te geven, denk bv maar aan een taartdiagram en (jawel) een wijzerplaat. Sterker nog, Apple doet dat al veelvuldig. Ronde fitness-activiteitenweergave, ronde icoontjes, ronde analoge tijdweergave etc. Terwijl die eigenlijk heel onlogisch en onvoordelig zijn om op een rechthoekig scherm weer te geven.

    Als ze slim zijn geven ze ons de keus en bieden voor elk wat wils. Veel ‘ouderwetse’ horlogemerken die zich meer op design, stijl en esthetiek, en minder op pure statussymbolen en reactionaire retrostyling richten doen dat al, een variatie aan vormen aanbieden.

    Als Apple een serieuze speler op de markt van horloges als (mode)accessoires willen worden zullen ze daarin mee moeten, en meer keuze bieden dan alleen verschillende kleuren bandjes en kasten. Anders zullen ze de hoek van de nerdy electronische gadgets nooit uitkomen.

  20. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. Een foeilelijk ding! En weer erg veel van Apple gepikt: design van icons, lettertype, draaiknop. Wie koopt zo’n onhandig ding voor een veel te hoge prijs? Dan liever de échte!

  22. Origineel geplaatst door macaanzee
    Een foeilelijk ding! En weer erg veel van Apple gepikt: design van icons, lettertype, draaiknop. Wie koopt zo’n onhandig ding voor een veel te hoge prijs? Dan liever de échte!

    vind de Apple watch ondanks de kritiek toch wel heel mooi en nu toch nog mooier want heb vandaag de zwarte lederen loop band via eBay aangekregen . Hij is maar amper 26 euro en er is geen enkel verschil met de bandjes onder de naam van Apple . Echt een super deal en eerstdaags verwacht ik ook nog mijn hoco steel butterfly band die dezelfde schakels heeft als de Apple band . Was ook een koopje voor amper 60 euro via Amazon. Ik raad iedereen af nog via alieexpres te kopen want vaak zijn de artikelen na betaling ineens niet meer beschikbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.