Reacties voor: Samsung’s nieuwe Apple Watch-concurrent meet ook bloeddruk

Galaxy Watch Active vs. Apple Watch
Samsung heeft een aantal nieuwe wearables aangekondigd. De Galaxy Watch Active is de nieuwe Apple Watch-concurrent van Samsung en krijgt ook een bloeddrukmeter. Is Samsung's nieuwe horloge de moeite waard voor Apple-gebruikers? In deze vergelijking zetten we de Galaxy Watch Active en Apple Watch tegenover elkaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. waar blijven jullie toch die lage accuduur halen ? Ik moet mijn Apple watch gen3 pas om de 48 uur opladen , gen1 was inderdaad minder dan 24 uur

  2. Ik ben benieuwd hoe men de bloeddruk meet.
    Hier heb ik een bloeddrukmeter met de gebruikelijke armband die op pompt en dan langzaam leegloopt en zo de onderdruk en bovendruk meet. Hoe gaat dat met een horloge ??

    Andere vraag… ik zie voor die Galaxy Watch Active al een datum dat ie te koop is maar moet deze ook niet door die eindeloos durende keurings- ellende omdat het een medisch instrument is ?
    Of zijn net als bij de Apple watch de medische functies nog uitgeschakeld.

  3. Origineel geplaatst door sven
    waar blijven jullie toch die lage accuduur halen ? Ik moet mijn Apple watch gen3 pas om de 48 uur opladen , gen1 was inderdaad minder dan 24 uur

    Inderdaad. Mn apple watch 4 gaat makkelijk 48 uur mee. Gebruik em ook nog als sleeptracker. Misschien is 18u de officiële accuduur en wordt die aangehouden. Maar In de praktijk gaat hij veel langer mee.

  4. Als je meer details wilt kijk dan op MyBPlab.com waar het uitgelegd wordt voor de Galacy s9.

    De watch meet geen “echte bloeddruk” maar het monitort verloop in bloeddruk nadat met een echte manchet bloeddrukmeter gemeten is en de waarden zijn ingegeven. Het is dus perse geen bloeddrukmeter….zie de study op my BP lab.

    Als de Applewatch een bloeddrukfunctie krijgt werkt het heel anders, nl met de optische hartslagmeter en de elektrische hartslagmeter.

    Kort uitgelegd de elektrische puls van 1 hartslag is eerder bij de ecg meter als de bijbehorende bloedrukpuls door je arm slagader.
    En het idee is dat het tijdsverschil afhangt van je bloeddruk. Hier zijn studies over en het schijnt te werken.

  5. Ik ben werkzaam in de zorg ICT en zet mijn twijfels bij de bloeddruk meting. Het is namelijk nog niet mogelijk om onder en bovendruk te meten zonder een fysieke tegendruk meting. Het zal waarschijnlijk een berekende waarde zijn op basis van een hartslag formule. Niet echt betrouwbaar. Dat is de ECG meting van Apple overigens ook niet. 1 lead ECG is niet betrouwbaar genoeg om iets over een hart conditie te zeggen. (Wel gaaf dat 1 lead al kan overigens! Dat beloofd wat voor de toekomst!)

  6. Vind het een pluspunt dat iCulture de laatste tijd ook eens naar de hardware van de ‘concurrent’ kijkt. Top 👍🏻. Wat betreft merk smartphone en laptop verander ik niet zo gauw. Dat blijft een iPhone en een MBP. De rest vind ik altijd wel interessant hoe de apparatuur van een ander merk het doen icm een iPhone.

  7. Zolang die dingen moeten laden vind ik het niet je van het, ik heb een Garmin vivofit 2 ik zet er twee knoopcellen in en ik kan ruim twee jaar verder.

    Dat vind ik aanmerkelijk praktischer.

  8. ik vind het commentaar over de bandjes een beetje jammer: ”Voor de Galaxy Watch Active zijn ook allerlei bandjes beschikbaar in verschillende kleuren, maar het aanbod is lang niet zo divers als bij de Apple Watch. Samsung heeft alleen een reeks sportbandjes in een aantal kleuren, maar de keuze van verschillende materialen ontbreekt. ”

    De Samsung galaxy watch active heeft een standaard 20mm aansluiting voor bandjes en hier zijn er duizenden van te vinden op zowel Aliexpress als vele andere sites.
    Dus mocht je een ander materiaal willen is er meer dan zat daar buiten te vinden.

    Even tussen door ik heb zelf de nieuwe Galaxy watch 46mm en heb zeker al 20 jaar geen horloge meer gehad, en vind dit echt een top smartwatch de accu gaat 5 dagen mee en kan ook 6 als ik hem elke dag rond 22:00 uitzet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.