Reacties voor: Samsung: ‘Apple negeerde bewust 3G-licenties’

Vandaag vindt in Den Haag de eerste van vier zittingen plaats, waarbij Samsung Apple aanklaagt voor het niet afsluiten van patentlicenties op 3G-technologie. Samsung beweert dat Apple nooit licenties heeft afgesloten, Apple vindt dat Samsung ze niet eerder heeft benaderd en dat het om maar een klein deel van de chip gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. het zal toch niet waar zijn he.. geen iphone 5 dit jaar? het moet niet gekker worden !!

  2. Er komt een bekende zin in mij naar boven:

    “Doe ff normaal man”

  3. pfff hier wordt je toch niet goed van!

  4. Was te verwachten natuurlijk. Apple slaat zijn concurrenten met de ene na de andere rechtszaak om de oren en heeft het zelfs voor elkaar gekregen producten uit de handel te laten nemen. Bovendien snijdt Apple in ramp tempo de contracten met Samsung door voor onderdelen. Samsung zal nu alles uit de kast halen om Apple zoveel mogelijk dwars te zitten. Ze hebben niets meer te verliezen.

  5. Vind het wel verdacht dat nu apple grootste bedrijf van vs is dat opeens iedereen zijn slaatje eruit probeerd te slaan.
    Waarom apple dan niet aan klagen bij lancering van 3g of op zijn laatst 3gs lancering niet opeens na 4 jaar en onderhand al 5 iphone modellen, verdachte timing naar mijn idee

  6. Inderdaad komt dit niet als een verrassing. Apples protectionistische reflexen lokken nu eenmaal een reactie uit. Ik betwijfel alleen of deze gevechten ten goede komen aan de consument.

  7. Ach, ooit stoppen ze met modder gooien…..ooit.

  8. Gaan dit soort zaken nu in het Engels of in het Nederlands bij de rechtbank ?

  9. Eerlijk gezegd, snap ik de helft van die octrooien oorlog niet. Als je als fabrikant nu een produkt maakt voor massaproductie, hetzij microprocessors, 3G dingen, etc… die gebruikt worden in bv iPad of iPhone, zou het toch niet mogen dat je daar rechten op moet betalen !? Apple gebruikt alleen de producten waarvoor ze ook bedoelt zijn. Persoonlijk vind ik dat je pas rechten zou moeten betalen wanneer je “dezelfde” technologie gaat “produceren”. Want dan wordt je rechtstreeks concurrent van de “uitvinder”. Zolang je ze maar gebruikt om te assembleren in een toestel zou dat toch niet moeten !?
    Stel je voor: ik koop morgen een wagen, krijg ik er meteen een contractje bij om alle licenties te betalen (veiligheidsgordel, ruitenwissers, etc…) Is toch te gek voor woorden ?

  10. apple maakt er gewoon een zooitje van :s

  11. Een koekje van eigen deeg?

    Wie een kuil graaft voor een ander………

  12. Hoelaat/wanneer is de uitspraak?

  13. @zonda: Apple is niet bezig met de consument, maar alleen met z’n eigen portemonnee. En al die consumenten stinken erin…..en die portemonnee wordt steeds dikker.
    Zolang de fans halleluja blijven roepen zal Apple nooit veranderen.

  14. Dit zou dan niet gelden voor iPod Touch en iPad met alleen WiFi?

  15. Samsung vergeet alleen even er bij te vermelden dat deze licenties onder FRAND voorwaarden geleverd moeten worden en dat Samsung daar niet aan wilde, maar in ruil gebruik wilde maken van Apple’s IPs, uiteraard wil Apple dat niet.

    Ik voorzie dat Samsung een zwakke case heeft in dit verhaal. Dit verhaal (FRAND licensing) loopt in de US al sinds April.

  16. Ik ga zo keihard lachen als Apple op koete termijn met een “uitvinding” komt die de hele computermarkt op zn kop gaat zetten.. Dan kunnen de concurenten er slechts naar kijken.. Wat te denken van het laatste pattent: 3D holografische projectie enz.. Daaaag samsung. Het leuke is dan vooral dat alle azijnpissers er ook aan moeten geloven.. Ik kan niet wachten! ^__^

  17. Samsung een zwakke case? Nee hoor, voor zover ik gezien heb staan ze goed voorbereid voor de rechter : ).
    En inderdaad, Apple heeft dit aan zichzelf te danken door iedere fabrikant voor de rechter te slepen omdat ze denken dat ze de smartphone / tablet zelf uitgevonden hebben.

  18. @alex: Apple vind niks uit, ze wikkelen er alleen een mooi hoesje omheen en noemen het “eigen”. :p

  19. Wat als samsung wint. Wie gaan ze dan kopieren? Gaan we dan terug naar telefoons mey stylus..haha dit slaat dus nergens op..samsung kan het gewoon neiet hebben dat apple geen meer doet bij hun..ik denk dat apple te sterk staat om hiervan te verliezen.

  20. Was met apple eens dat de Galaxy S op de iPhone 3Gs lijkt. Maar kom op zeg. Over hoe data gebruikt wordt en 3G? Klaag dan ook gelijk noka, htc, sony E, motorola enz. Ook aan samsung. Ach ja Apple heeft er et zelf naar gemaakt. Wie de bal gooit, kan em terug verwachten.

  21. @seminifeer: Ja er is geen 1 bedrijf op de wereld die een dikke portomonee wilt…

  22. @yoeri: AMEN !!!

    Uiteindelijk wordt er waarschijnlijk wel weer een schikking getroffen.
    Apple zal nooit geen slachtoffer worden in dit soort zaken.
    Het is uiteindelijk alleen maar vrije publiciteit.

  23. @Richard: Nederlandse rechtbank dus in het Nederlands. Samsung en Apple hebben dan ook beiden een Nederlands advocaten bureau ingeschakeld om hun belangen te behartigen. Tussen advocaat en client onderling kan er natuurlijk wel een andere taal worden gesproken.

    Bij een uitspraak als “jarenlang stelselmatig geweigerd” zal een rechter ook z’n wenkbrauwen fronsen omdat dit ook impliceert dat Samsung er jarenlang geen zak aan heeft gedaan en nu ineens wel. Dat mag Samsung de rechter dan wel heel goed gaan uitleggen.

  24. Ik denk toch alsvolgt: Apple en iedere firma van dergelijke omvang zal eerst wel goed nakijken wie en wat qua patenten vooral omdat ze zelf veel patenten aanvragen. Dus het is niet echt logisch dat Apple dit niet zou nakijken. Anderzijds is het wel zo dat toen Apple de eerste “gsm” op de markt zou brengen en veel ongeloof was bij de concurrentie. Niemand
    geloofde in die nieuwe smarthphone, niemand geloofde dat Apple dergelijke markt zou bestrijken… dus hebben al die bedrijven oogje dicht gehouden ook al omdat ze wederzijds klant/leverancier zijn, maar Apple is er gekend voor om al eens op een andere kar te springen als er betere kwaliteit tegen betere prijs kan bekomen worden elders… en dan zijn Samsung ed boos!

  25. Zal toch niet zo zijn dat dit de release van de 5 gaat belemmeren. We wachten al zo lang.

  26. Volg het moddergevecht live: http://twitter.com/#!/andreasudo

  27. eccht stom van sumsung 3G is te algemeen daar mag je geen patent op hebben vind ik

  28. Het blijft nog steeds leuk om die ‘Apple Fan’ reacties te lezen.

  29. Haha inderdaad leuk om te zien hoe veel mensen automatisch iets tegen Samsung hebben. Ik ben iPhone fan van het eerste uur, maar zou ondanks dat graag zien dat Apple een keer op zijn donder krijgt; Dat Apple het voor elkaar heeft gekregen dat er verschillende Samsung producten uit de handel zijn gehaald raakt immers kant noch wal en is volkomen belachelijk te noemen. Dat een rechter daar vervolgens ook nog ingetuind is, maakt het nog stommer dan het al was.

    Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten lijkt me en dus gun ik Samsung een succesvolle rechtsgang.

  30. Hmmm ik denk dat Samsung een probleem heeft, ze hebben aan Qualcomm blijkbaar een licentie gegeven en dan Apple uitgesloten omdat ze daar meer geld van willen … in de rechtbank vliegt dat er meteen uit want dat is tegen de fair use ploicy van patenten … vraag dat maar aan rambus … europa kan daar niet mee lachen.

  31. Ik ben een echte Apple fan maar het is hun eigen schuld.
    Wie de bal kaatst……..
    Hoop dat ze eindelijk een keer op hun bek gaan met hun arrogante houding.

    Over Apple producten niets dan lof. Heb van alles thuis van ATV2, TimeCapsule, iPhones, iPads, MacBook Pro’s.

  32. Origineel geplaatst door Michael: Er komt een bekende zin in mij naar boven:

    “Doe ff normaal man”

    WHAHA RESPECT!

  33. Origineel geplaatst door kokkie
    Het blijft nog steeds leuk om die ‘Apple Fan’ reacties te lezen.

    Inderdaad je kan ze er zo uithalen

  34. Helaas spelen emoties ook in dit forum een grote rol. Ik ben een grote iphone fan, maar toen ik de artikelen las dat apple rechtzaken tegen concurrenten was begonnen, dan is het logisch dat deze hard terugslaan. Apple maakt fantastisch produkten maar gaat zich als een dictator gedragen. Hopelijk is dit schadelijke steve jobbs effect binnenkort achter de rug en laten we eerlijk zijn, gezonde concurrentie met verschillende besturingssystemen is toch gezond? Jobbs was onterecht enorm bang voor android. Android richt zich ook op de goedkopere markt en derhalve is het succes niet zo verrassend. Mijn collega heeft sinds vorige week een Galaxy S2 en dat ding is verrekte snel en hopelijk komt die iphone 5 erg snel, want die S2 is echt veel beter.

  35. @koen: 2008 dus… en wat is dan het urgente om er een kort geding van te maken????
    De rechter had dit moeten weigeren en Samsung moeten adviseren een “normale” zaak aan te spannen.

  36. Origineel geplaatst door rubeneccht stom van sumsung 3G is te algemeen daar mag je geen patent op hebben vind ik

    3G is technologie, daar rusten zeker patenten op. Apple klaagt zelfs bedrijven aan omdat producten op elkaar ‘lijken’. Omdat een bedrijf foto’s op dezelfde manier weergeeft in een overzicht. Over algemeen gesproken, ze hebben zelfs geprobeerd om een zwart kader op een witte achtergrond als design feature te claimen. (Kijk uit dat je in je spreadsheet progje geen cel meer omkadert want je krijgt Apple achter je aan LOL)
    Wie een kuil graaft….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.