Reacties voor: Zo werkte Apple achter de schermen met de FBI

Nieuwe informatie maakt duidelijk hoe Apple en de FBI jarenlang vreedzaam achter de schermen samenwerkten aan misdaadzaken. Totdat twee cruciale gebeurtenissen roet in het eten gooiden.
Lees het complete artikel → Zo werkte Apple achter de schermen met de FBI
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 9 reacties

  1. #PrayForApple 😇✨

  2. Moeilijke zaak, maar ik denk dat Apple de iPhone toch niet moet ontsleutelen.

    Dit lijkt mij te risicovol: het kan op nog meer iPhones worden toegepast, en kan ook in het wild opduiken, denk aan Stuxnet.

    Ook schijnen er in New York alleen al 1000 iPhones te zijn die de overheid aldaar ook zou willen ontsleutelen.

    Dan zeg ik toch, wel met pijn in mijn hart, Apple, ontsleutel die iPhone toch maar niet.

  3. Ook al heeft Apple in het verleden mee gewerkt, de huidige ontwikkeling dat ze voor de privacy gaan van hun klanten en medewerkers is een goede zaak.
    Hoop dat Apple deze zaak wint, anders zie ik het ook gebeuren bij andere platformen voor de mobiel op grotere schaal dan nu het geval is.

  4. Erg leuk en interessant om zo meer achtergrondinformatie te krijgen rondom deze zaak!

  5. je weet toch het fijne er niet van het is een politiek spelletje waar de burger uiteindelijk weer een nog mindere status krijgt, de amerikaanse overheid envrijwel elke overheid willen totale controle hebben en dat gaat ook gebeuren

  6. Origineel geplaatst door Applelion
    #PrayForApple

    Meer #PrayForHumanity en #PrayForDemocracy. Apple is hier als “slachtoffer” gekozen vanwege de enorme mediawaarde van het bedrijf, maar het achterliggende proces helpt voorgoed de democratie om zeep als het FBI cq. de Amerikaanse overheid mochten winnen. En dan hoeven we niet te denken dat we hier “veilig op afstand” zitten, want via allerlei trans-atlantische handelsverdragen is die wetgeving binnen een paar maanden ook de praktijk in Europa.

  7. En intussen heeft België, in alle rust en kalmte, een wet voorbereid (en wellicht goedgekeurd) die toelaat dat staatsveiligheid een computer, tablet of smartphone mag doorzoeken zonder medeweten van de gebruiker. Het gebruik van een valse identiteit wordt hierbij niet geschuwd.

    Het meest bizarre is dat noch de academische wereld, noch de pers (onze derde macht, weet u wel) een reactie geeft. De FBI-zaak van Apple gaat nog zo ver niet als België. Technieken als het aannemen van een valse identiteit worden bekrachtigd via een nationale wet. Een vrij Europa lijkt verder dan ooit..

  8. Waarom levert de FBI niet gewoon de iPhone even in bij Apple en zegt : alstublieft FBI : ontgrendeld vanwege terrorisme oid.

    Iedereen blij

  9. @Michel:
    Voila. Zaak opgelost. Wij openen die welbepaalde iPhone die het gerecht ons gevraagd heeft en geven u FBI de gevonden gegevens. Dus NIKS sleutel of wat dan ook.
    Grtjs aan allen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.