Reacties voor: Samenvatting WWDC 2014: iOS 8, OS X Yosemite, HealthKit, HomeKit en meer

Apple heeft op de WWDC 2014 veel nieuws geïntroduceerd: OS X Yosemite, iOS 8, HealthKit, HomeKit, iCloud Drive, Handoff en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Apple is IOS aan het verwaarlozen echt matige functies in een jaar tijd wanneer gaan ze innoveren.. Nu merk je dat Apple Steve Jobs mist..

  2. @Rowdy: Mijn gedachten precies! Ik vind dat de gemiddelde Apple fan ook genoegd neemt met weinig

  3. @Rowdy: Innoveren? Dit is pas echte innovatie. Dit zijn pas wijzigingen die je gaat voelen! Apple gaat terug voluit voor gebruiksgemak en iets dat gewoon werkt!

  4. Ben wat teleurgesteld.
    Geen iPhone 6

  5. @malamalamike: Ja vergeleken met KitKat van Google hadden ze allang de functie met dingen zoeken in de spotlight.. en ga zo maar door. Zit nu toch maar te overwegen om te switchen naar KitKat.

    Aangezien dat Google meer innoveert en veel sterker staat.

  6. Jammer geen iPhone 6 had wel stiekem gehoopt.

  7. @Simon: wat is hier innoverend aan dan? Ik ga geen healthkit gebruiken hoor of dat andere aangezien alle apps gemaakt worden voor US als voorbeeld Siri hoe lang wachten we op de Nederlands talige? Dit is 1 voorbeeld en ga zo maar door. We willen betere functies die de hele wereld kan gebruiken.

  8. Ik vond het een beetje eng worden toen ze Health gingen uitleggen. Ik kreeg direct het big brother gevoel dat binnenkort je zorgverzekeraar weet hoe je beweegt, eet, en presteert.
    Er word wel gezegd ” dat het allemaal goed beveiligd is ” maar als het eenmaal een standaard word dan rollen we geleidelijk in een verplichting als we een betaalbare verzekering willen. (verplicht gegevens delen)

  9. @waberingen: Tegenwoordig is bij WWDC geen bekendmaking over een nieuwe iPhone, al een tijdje niet meer. iPhones hebben een eigen evenement.

  10. Ik heb zojuist iOS 8 geïnstalleerd op een test iPhone 5S. En er zit een dikke bug bij mij in. De touchscreen is niet goed gekalibreerd als ik een App open.

    Advies is (zoals gewoonlijk) installeer het niet op je gewone vaste iPhone.

  11. Jammer, heb de keynote niet uit kunnen kijken. Yosmite was leuk en verfrissend. Maar iOs was matig. Bij de duidelijk flame naar Android met vage diagrammen en percentages over malware was ik wel klaar.

    iMessage heeft meer whatsapp functies gekregen.
    Woordvoorspelling is ook niets nieuws maar wel voor iOs dan.. Maar ze presenteren het wel weer als geweldig en super makkelijk.

    Keynote was weer precies zoals apple altijd naar voren komt maar dit keer geen interessante iOs 8 waar ik toch op gehoopt had.

    Ik heb android en apple maar ik had echt gehoopt dat ze android een poepje zouden laten ruiken. Maar er komen alleen maar functies bij die Android al had.

  12. Haha wie had dat nou gedacht… Ik vind dat we (lees jullie) nog wel even kunnen doorzeiken, gelukkig kunnen we weer maanden vooruit met het speculeren over speculaties.

    Jammer dat iOS 8 en OS X nog zo lang duurt … FALL nou dan weten we meteen wanneer iPhone 6, iPad Pro en de alle nieuwe updates voor MacBook’s en iMac’s gaan uitkomen, hoeven we daar iig niet meer over te speculeren..

    Weet je wat ik denk.. Dat door alle websites die zoveel naar buiten brengen, Apple juist nu eens een keer niet loslaat. 🙂

    mooi man!

    hieronder verder afgeven graag:

  13. Super veel nieuwe functionaliteiten! Iedereen wad altijd over widgets aan het zeuren en nu hoor ik er niemand over. Verder eindelijk kunnen er apps gemaakt worden die zaken kunnen gaan uitwisselen. Misschien nog niet alles, maar het is een vooruitgang! Verder, toetsenborden, home automation, Health (kan ook alleen nog maar meer worden uitgebreid; zag radboud UMC erbij staan).
    En ook nog eens een nieuwe programmeertaal waarmee developers nog betere apps kunnen maken!
    Ik ben benieuwd!

  14. @Rowdy: Je hebt blijkbaar niet gemerkt wat er achter de schermen nieuw mogelijk is gemaakt? Een nieuwe programmeertaal! Moet ik dat herhalen? Ik ben het boek aan het doornemen en ben van plan om er mee aan de slag te gaan. Daarnaast het hele systeem waardoor apps met elkaar kunnen gaan samenwerken. Dat zijn natuurlijk dingen waar een gewone gebruiker niet meteen het nut van in ziet, maar de apps zullen heel erg veel gaan veranderen en samenwerken, dat ga je dubbel en dik merken. En de samenwerking tussen OSX en iOS, waarnaar ik al zo lang naar verlangde is er eindelijk! iOS8 is meteen een stuk opener geworden en heeft op die manier echt een stuk ingehaald op Android, zonder daarbij op veiligheid in te dienen.

  15. Alles is gratis!!

  16. @Bas: Wanneer worden deze bekend gemaakt?

  17. Apple wordt steeds meer en meer een systeem waarbij je niet hoeft na te denken. Daarom ben ik zo gek op Apple!

  18. Niet innoverend. De samenwerking tussen de twee systemen daar kan windows en google maar enkel van dromen.

    Dat je gesprekken kan opnemen met Mac en je iphone kan laten op de keukentafel liggen….sterk.

    Anders moeten die knappe koppen hier op het Forum maar bij appel werken hé….

    Wat ik wel kan verstaan is dat je enkel voordelen uit het systeem haalt als je pc ook een mac is en je tablet een ipad…maar dat is met google en windows niet anders…:-)

    Ik zeg: sterk bezig apple!!!

  19. Ik denk dat veel mensen pas tevreden zijn als er visueel veel verandert. Ik vind deze update van iOS wel prima. Widgets in notificatiecentrum vind ik een mooi compromis. Custom toetsenborden is een goede toevoeging. De geüpdate foto’s app is aardig en homekit kan zich gaan bewijzen in de toekomst.

    Verder vind ik de samenwerking met OSX erg goed. Op mijn Mac kunnen zien als ik word gebeld en meteen kunnen opnemen. Sms ontvangen op iPad en Mac, Airdrop, Handoff. Allemaal mooie toevoegingen.

    Touch ID, keyboards en vooral de interactie tussen apps openstellen in een veilige omgeving kan ook hele praktische dingen opleveren voor apps in de toekomst.

    Healthkit zal ik niet gaan gebruiken net als de familie optie. Neemt niet weg dat het aardige toevoegingen zijn. Samen met een mooi nieuw OSX ben ik tevreden over vandaag. Hardware had ik me toch al niet op ingesteld, het is een developers conference. De iPhone komt over een aantal weken wel.

  20. Bedankt voor de uitgebreide en duidelijke berichtgeving! Een feestje!

  21. Ik heb ontzettend veel problemen met het downloaden van de 10.10 beta. iOS8 preview ging super soepel, lekker snel en makkelijk te installeren, maar nu ik de code heb geregistreerd aan mijn mac app store account laat hij mij het niet downloaden uit de nederlandse app store.

    Voor wie het nog niet wisten, als je apple iOS dev bent (kost 99,- per jaar een dan kan je apps plaatsten in de store) kan je nu ook ‘free-of-charge’ direct de beta voor OSX 10.10 downloaden met een redeemable code op de Apple developer portal.

    Maar blijkbaar gaat het heel lastig voor ons nederlandse devs… Iemand een tip?

  22. Ik heb het gevoel dat Apple een beetje dood is zonder Steve. Apple is toch geen software bedrijf?

  23. Gewoon een hele goede keynote. Vooral voor developers een aantal hele mooie functionaliteiten. De samenwerking tussen iOS en OS X is echt geweldig. Alles is net weer wat beter geworden.

  24. Erg mooie functies. Vooral dat iOS en OSX steeds meer samen kunnen werken, zonder dat het 1 OS wordt. Super!!

  25. De sprong die Apple nu maakt is de grootste die ik ooit gezien heb. Wat een fantaschise samenwerken tussen OSX en iOS en zelf Windows voor sommige functies.!!!
    sms berichten ontvange en versturen op je Mac van komende van alle soorten gsm toestel ,niet enkel Apple als je zelf een iPhone hebt, is super. The games die ze lieten zien met de nieuwe Metal graphische API (10 x sneller via software dan voorheen) als dat geen innovatie is dan weet ik het niet meer. En dan heb ik nog maar het topje van de ijsberg verteld. En de nieuwe programma taal Swift, die Apple heeft ontwikkeld, die lijkt 20 jaar traditie van Object C en ander programma talen van de kaart te vegen. En ga zo maar door. We can’t innovate, my ass.

  26. Origineel geplaatst door Rowdy
    Apple is IOS aan het verwaarlozen echt matige functies in een jaar tijd wanneer gaan ze innoveren.. Nu merk je dat Apple Steve Jobs mist..

    Geen innovatie? Heb je wel goed gekeken? Deze Keynote heeft me juist blij verrast. Het barste van de nieuwe functies en slimmigheidjes.

  27. Gewoon het beste bij elkaar gestoken… wetransfer en dropbox zijn nu mooi samengevoegd in een programma…:-)

  28. Mensen hebben andere verwachtingen van WWDC. Men denkt dat daar hardware wordt aangekondigd. Maar dat is helemaal niet logisch.

    The Apple Worldwide Developers Conference, en dan een hardware intro?

    Dat is hetzelfde als dat Dr. Dre op de huishoudbeurs wordt verwacht.

  29. Whatsapp is in iOS 8 beta niet te gebruiken. Je zou zeggen dat ze dit expres doen om je de nieuwe iMessage functies te laten testen/gebruiken haha!

  30. Je moet wel veel van Apple houden om dit innovatie te noemen!

  31. Dat is net zijn pamper kwijt, heeft een telefoon waar meer technologie inzit dan in een gemiddelde Boeing en krijgt elk jaar een gratis update met nieuwe functies. Resultaat: nog nooit zoveel gezeik gehoord.

  32. @Bitje: Precies, de kudde wordt langzaam gedreven naar een maatschappij waar je niets meer over jezelf te zeggen hebt. Alle instanties hebben alle informatie over je en daarmee alle macht in handen. Zeer verontrustend

  33. Ik moet toegeven dat Apple me hier enorm heeft verrast : er zijn ongelooflijk veel (schijnbaar kleine) verbeteringen en nieuwigheden aangekondigd wat op termijn (laat third parties er even mee spelen) enorme gevolgen gaat hebben.

    Ik mis Steve Jobs absoluut niet.
    Ik houd van de nieuwe wind die het huidige team door Apple laat waaien.

  34. Prachtig overzicht en in-depth artikel(en), hulde aan het iPhoneclub-team!

  35. @waberingen: Kijk het filmpje nog eens. Volgens mij zag ik al stiekem een glimp van de iphone 6. tijdens de presentatie van IOS 8.

  36. Leuke nieuwe iCloud functies, alleen jammer dat ze de opslag niet hebben verhoogd, want ik heb er nu al niet genoeg aan door reservekopien…

  37. Origineel geplaatst door Rowdy
    Apple is IOS aan het verwaarlozen echt matige functies in een jaar tijd wanneer gaan ze innoveren.. Nu merk je dat Apple Steve Jobs mist..

    Knap hoor, de eerste post en dan een ‘Steve Jobs’ gebruiken.

    Apple heeft juist heel veel nieuwe functies genoemd. Wat mis je nog?

    Ik ben in het bijzonder blij met Handoff, iCloud Drive en de samenwerking tussen iOS en OSX.

  38. ICloud Drive: prima, maar het had veel eerder zo gemoeten. Niet voor niets holde iedereen naar Dropbox en nu Tresorit.
    iMessage: concurrentie met chat apps, maar ook weer een beetje laat. Wel mooi dat je kunt bellen via Mac, maar Facetimen kan ook.
    Family sharing: daar heeft Apple een punt.
    Nieuw toetsenbord: ik wil juist geen woordaanvulling. Kan het ook uit? Wat ik liever heb: een cursor op de ipad.
    Nieuwe zoekfuncties: zelfde verhaal. Al die popups waar je niet om vraagt. Bovendien maakt het je afhankelijk. (Zijn we dat niet allang?)
    Iets anders: het heeft iets hijgerigs hoor, al die updates en vernieuwingen. Het is soms een echte verbetering, maar niet altijd. En als je niet meedoet, trekt Apple er de stekker uit, zoals met de 3GS en nu de iphone 4.

  39. Mail en Agenda: daar zat ik op te wachten!
    Inderdaad veel verbeteringen deze keer .
    Siri moet echt in het Nederlands. Wat kunnen we doen om Apple zover te krijgen?

  40. Je merkt nu goed dat Apple de concurrentie opzoekt. Vroeger was Apple alternatief en speciaal. Dat is nu minder, maar Apple is met deze updates wel weer het meest aantrekkelijk vind ik.

  41. Wat een geweldige updates. Zat ik op te wachten.

  42. @conservo: Mwah. En als er visueel veel verandert klagen ze ook weer de oren van je kop omdat ‘het niet mooi is’. Deze mensen zien gewoon niet wat voor mooie dingen er gebeuren.

  43. Hoe kun je dit nou niet innoverend noemen. Zij hebben een nieuwe programmeertaal ontwikkeld en de APIs en App Store behoorlijk uitgebreid. Daarbij worden de systemen nog veel verder geïntegreerd en ‘slimmer’. Dit is een oorlogsverklaring aan Android, de updates hebben uitermate veel potentieel.

  44. Er zijn inderdaad vééle mooie updates en de iPhone 6 kan nog komen in September! de 5S en 5C hadden ook en apart event! 😉 Inderdaad is android op updates slecht omdat die gaan via de bedrijven en die voeren niet altijd de updates uit xs, anders was elke android GSM stock-android. En verliep het allemaal veel vlotter, maar ja. Eveneens kan je wel meer met android.

  45. @waberingen: Begrijp dan dat WWDC voor developers is en dat hardware pas in het najaar word aangekondingd!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.