Reacties voor: Samenvatting Apple event: Alle notebooks vernieuwd, nieuwe Cinema Display

Apple heeft vandaag een volledig nieuwe notebooklijn gepresenteerd, met sterk verbeterde grafische specificaties en een nieuw uiterlijk. Hier een overzicht.
Maarten ter Horst -

Reacties: 39 reacties

  1. Erg mooi!

  2. Ben erg tevreden met het resultaat. Ze zien er top uit.

  3. Die zwarte rand om het scherm doet mij teveel denken aan de Sony Vaio… verder wel strak… helaas heb ik mijn Macbook Pro nog maar minder dan een jaar dus om hem nu al te vervangen vind ik wel wat zonde…

  4. Echt maf dat de image die ik op mijn site had staan (als enige) ook echt klopte. Alleen de poot is anders zag ik.

    http://martijnsnels.nl/2008/10/14/de-roddelmolen-komt-op-gang-de-eerste-visual-verschijnt-na-de-eerste-fotos/

  5. Ik weet niet wat jullie er allemaal tegen hebben, maar ik vind ze mooooi 🙂

  6. Geen FireWire op de nieuwe MB’s lijkt mij een middel om ze een eigen marktsegment te geven. Zelf zou ik nooit een machine zonder FW kopen. Maar op de nieuwe MBP’s zit nu maar één FW aansluiting. Kennelijk waren er maar weinigen die ooit meer dan één FW-apparaat tegelijk aansloten. Nu zullen er meer FW-hubs verkocht gaan worden……

  7. Sybo welke versie Macbook (pro) zou je dan gaan kopen?

  8. die Mac book air ziet er zalig uit maar dat vind ik nu veel geld!

  9. Origineel geplaatst door patrickxdie Mac book air ziet er zalig uit maar dat vind ik nu veel geld!

    Alhoewel 1699€ toch nog goed meevallen was effe te snel sorry!

  10. Niet alles is direct leverbaar zoals in het bericht wordt vermeld. De MacBook Air zal bijvoorbeeld pas vanaf November in deze updates te koop zijn…

    Ik ga nu een MacBookje kopen 😛

  11. hopen dat er iemand is die voor een behoorlijke prijs de eerste versie van de MacBook zwart wilt overnemen…

  12. BEA utifull

  13. Prachtig! maar de oude vond ik ook mooi…

  14. ik ga wel een oude model scoren, geen blu-ray, geen echte DVI meer, en vergeleken met de oude bijna niets verandert, alleen maar slechter geworden, En Steve, begint dement te worden, blu-ray en HDMI is te veel gedoe volgens hem. Achterlijke gek. Firewire en echte DVI weglaten, Klootzak. Alleen om je extra geld te laten betalen voor een *** adapter.
    Lijkt net minister Bos wel, alle mogelijke manieren proberen te bedenken om je portmonee lichter te maken, zonder dat je er iets voor terug krijgt.

  15. \wat ben ik blij dat mijn Macbook nog wit is! Ik was net van een zilvere laptop met zwarte omlijsting rond het beeldscherm af. Als je snel kijkt kan het inderdaad in van de vele laptops zijn. Apple onderscheidt zich met juist met een hele witte of aluminium kleurige laptop. Dit is nu wel over….. jammer

    Wel een pluspunt is dat nu ook de Macbook van aluminium is, maar ze hadden het van mij betreft op een kleur mogen houden.

  16. Ik moet nog wel ff zeggen dat als de macbook dicht is…. dat is toch wel om je vingers bij af te likken 🙂

    Nogmaals alleen jammer dat het scherm een zwarte omlijsting heeft, maar ja… over smaak valt niet te twisten en het was natuurlijk al langer bekend dat Apple van zijn witte design afstapte.

  17. @Ilja – Als je dronken bent, moet je niet reageren. Of is dit je normale stijl?

  18. Geheel eens met Joop. De reactie van @llja hoort niet thuis in dit forum. Schelden doe je maar tegen je spiegelbeeld. Is er nog iemand die je serieus neemt. Wat betreft de nieuw Macbooks: ziet er weer slanker en mooier uit. Wel jammer van Firewire. Wat zou de reden daarvan zijn het weg te laten?

  19. Ilja heeft wel een punt (losstaand van het vloeken dat best achterwegen mocht blijven).
    Maar Apple probeert zich nog altijd te profileren als 1 van de beste als het op video en fotobewerking aankomt.
    Vooral bij Video, vooral nu dat HD beschikbaar is voor de gewone consument, is Blu-Ray een groot gemis.

    Ik snap ook niet wat de reden is voor het achterwegen laten van FW. Mijn (oudere) videocamera kan enkel filmpjes importeren via FW.
    Al bij al ben ik dan toch nog blij met mijn 3-jaar oude Powerbook

  20. Hele mooie MacBooks. De zilvere behuizing en zwarte rand om het beeldscherm doet mij erg denken aan mijn eerste generatie iPhone. Als ze dat ontwerp hadden aangehouden voor de 3G’s dan hadden ze nu alles op 1 lijn qua design

  21. Ik ben ook heel blij dat witte nog wel even te verkrijgen is. Daarin zit niet al zo beste videokaart en natuurlijk ook een en andere te zeggen over FW en blue-ray (al uitgebreid gezegd, dus ga niet in herhaling). Toch vind ik het een hele verbetering, ook de prijs. Met upgraden van interne geheugen naar 2GB komt de prijs van de witte book op € 1040,-. En dat was € 1199,-. Plus alle andere verbeteringen.

    Ik weet wat ik van Sint wil :-)))

  22. ik sluit mij ook ergens aan bij ilja. Steve jobs’ gezondheid tot daar aan toe, maar ze hebben in hun nieuwe lijn geen HD schermen, of ik kan het er toch niet van maken. Ze stampen inderdaad de pro groep in hun kl****, en maken een doelgroep genaamd prosumers. Terwijl de mensen die Apple hebben groot gebracht nu in de kou blijven.

    Anyway, ik vind het echt een vette nieuwe lijn, en ga me zeker de nieuwe MBP kopen. Dubbele videokaart, KWIJL!

  23. Dus er komt geen nieuwe look van de MBP 17″ als ik het goed begrijp? Of pas in november? :\

  24. Origineel geplaatst door Iljaik ga wel een oude model scoren, geen blu-ray, geen echte DVI meer, en vergeleken met de oude bijna niets verandert, alleen maar slechter geworden, En Steve, begint dement te worden, blu-ray en HDMI is te veel gedoe volgens hem. Achterlijke gek. Firewire en echte DVI weglaten, Klootzak. Alleen om je extra geld te laten betalen voor een *** adapter.
    Lijkt net minister Bos wel, alle mogelijke manieren proberen te bedenken om je portmonee lichter te maken, zonder dat je er iets voor terug krijgt.

    Ik denk dat Steve weet heeel goed wat ie doet. DVI en Hdmi zijn binnenkoort uit de nieuwe standaard wordt mini Display Port!

  25. Origineel geplaatst door Planeten Paultje…Kennelijk waren er maar weinigen die ooit meer dan één FW-apparaat tegelijk aansloten. ……

    Firewire is doorlus baar tot 4 FW producten.
    Dus die FW hub is niet direct nodig als je zorgt dat je producten die Firewire gebruiken 2 porten hebben

    Als je een fatsoenlijke Firewire HDD hebt (lacie bijvoorbeeld) dan kan dat

    @Ilja
    Waarom nou weer gelijk zo doen???

    Lees je in en dan zie je dat het weg laten van DVI een bewuste keuze is De poort die er voor in de plaats is gekomen kan volwaardig DVI aan is in alle opzichten superieur aan DVI en laat je met de macbook al een 30″ cinemadisplay aansturen die een resolutie heeft van 2560×1600. display port ondersteund VGA DVI HDMI allemaal via 1 stekkertje. Apple laat het aan jou welk type scherm je aan sluiten gaat.

    En JA apple wil geld verdienen net als elk ander bedrijf dus hier en daar zullen ze je wat nieuwe dingen laten aanschaffen. Maar Display port is geen stap terug.
    Blue ray is nog niet waar het zijn moet.

    De schijfjes zijn duur de drives zijn nog duurder wat de prijs van de macbooks niet ten goede zou komen.
    Kijk je naar de rest van de markt en dan zeg bewust niet de concurrentie heeft bluray ook nog niet massaal in hun product lijn zitten. reden het is duur en bied weinig voordelen ten opzichte van DVD.

    Wat Firwire aan gaat. Wat verwacht je van een instap model?? Bijna elke andere mac heeft Firewire de MBP heeft het de imac heeft het de MBP heeft het. Apple maakt nu gewoon een duidelijk onderscheid. Heb je een FW kamera dan heb je de MBP nodig en dan krijg je ook gelijk de performance die er bij hoort. Heb je een USB camera wat al snel 70% van het huidige (consument level) camera aanbod is dan zit je goed bij de macbook

  26. Voor wie benieuwd is naar wat display port kan en doet lees dit artikel op macwereld

  27. @Planeten Paultje

    Intressante website heb je dude…. serieus ik ga snel verder kijken. Die Apples zie ik vanzelf wel binnen komen aangezien ik ze verkoop (partime) 😉

  28. Origineel geplaatst door Iljaik ga wel een oude model scoren, geen blu-ray, geen echte DVI meer, en vergeleken met de oude bijna niets verandert, alleen maar slechter geworden, En Steve, begint dement te worden, blu-ray en HDMI is te veel gedoe volgens hem. Achterlijke gek. Firewire en echte DVI weglaten, Klootzak. Alleen om je extra geld te laten betalen voor een *** adapter.
    Lijkt net minister Bos wel, alle mogelijke manieren proberen te bedenken om je portmonee lichter te maken, zonder dat je er iets voor terug krijgt.

    Je zegt het wat plat, maar je hebt volkomen gelijk !

  29. En niet te vergeten dat bij de Macbook Pro nu ook een Solid State harde schijf word geleverd!

  30. Dat er geen firewire meer op de nieuwe Macbooks zit vind ik niet zo’n probleem. De nieuwe consumenten HDD Camcorders gebruiken over het algemeen allemaal USB. Het verschil tussen de Macbook en Macbook Pro is wat dat betreft een stuk kleiner geworden. Uiterlijk technisch gezien zijn ze vrijwel identiek. Onder de motorkap lijkt de Pro nu zelfs meer op zijn kleinere broertje, ze delen zelfs dezelfde videochip. Alleen kan de Pro nog een versnelling hoger indien nodig en schakelt hij over 9400M op de 9600M (erg slim bedacht!).

  31. @ 4saus

    Je hebt er echt verstand van he! als ik aan mn volgende Mac toe ben koop ik het bij jou!

  32. @Julian -top…
    Ik zie je graag verschijnen.

  33. @4saus

    Jij hebt je huiswerk goed gedaan jongen 😛

  34. mijn exuus voor de taalgebruik, ben net iets teveel van engadget cultuur. Maar een echte DVI, had wel erin gemoeten, of op zijn minst de adapter bij de set doen. En van blu-ray, klopt niets wat Steve zei. Bijna elke andere computer kan er goed mee overweg, en een machtige MacBook zou opeens moeite mee krijgen, klopt natuurlijk niet.

  35. Apple vind het nu nog te vroeg voor BRD het zou in de kinderschoenen staan. Wat is de voor jou meer waarde van bluray in een laptop? want ze zijn ook gewoon extern aan te sluiten. Ik ben blij dat het er niet in zit want er zit nu andere technologie voor in de plaats die relefanter is(voor deze tijdsgeest)

    Apple loopt vaak voorop met adoptie van nieuwe technieken. Maar ze zien er de voordelen ten opzichte van DVD niet in. het is vooral een dure drive, met dure schijfjes. de prijs van een lege BRDisk is per GB nog duurder dan USB schijven van de dubbele capaciteit.
    Een film die je koopt op BRD is 3x duurder dan DVD.
    Het voordeel cou de extra content zijn en de HD resolutie.

    full HD zie je toch niet op een laptop. als je een cinema display aan sluit van 23″ of groter haal je je voordeel er pas uit. Full HD films kun je ook via itunes on demand zien. Dan is 1 huur film 15x goedkoper dan BRD en koop ik ook vel goedkoper. voor exact de zelfde film.

    voor zowel opslag als media drager is BR dus eigenlijk relatief duurder dan de oudere technieken en bied het weinig echt voordeel. Dat je bluray afpelen kan staat mooi op je product port folio maar meer ook niet.

    BRD of niet, het blijft een mooie update

  36. maar dit is nog steeds geen iphone nieuws.
    Ben niet geinteresseerd in apple books

  37. het is apple gerelateerd en de iphone is van apple 😉

    Maar waarom heb je de moeite genomen om het allemaal te lezen als je geen ander nieuws dan over de iphone wenst te lezen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.