Reacties voor: Met dit Apple Watch-bandje kun je de hele dag bloeddruk meten

Met Salu Pulse+ kun je de hele dag je bloeddruk meten, dankzij een sensor voor je Apple Watch-bandje of sleutelbos.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. De hele dag je bloeddruk meten, daarnaast kun je ook de hele dag je vet percentage, calorieën & het aantal stappen enz enz meten! Gelukkig heb ik niks te doen verder! 😹

  2. Kun je deze al aanschaffen? Ik zie nergens een bestelmogelijkheid.

  3. Volgens mij is het idee juist dat je er niets voor hoeft te doen. Dat ding meet alles automatisch en af en toe check je eens hoe het gaat.
    Anyway, ik ben benieuwd of dit goed werkt maar het feit dat er geen medische goedkeuring is belooft niet veel.

  4. Ga alsjeblieft niet met dit soort spul aan de gang. Doe jezelf en je gezondheid een plezier en schaf een goedgekeurde bloeddrukmeter (bv. Omron) aan. Dezelfde die je bij de huisarts of ziekenhuis vind. Dit is bijvoorbeeld een goede die je veel in huisartspraktijken vind.

  5. Pols meter en dan je arm naar beneden laten hangen zal geen juiste waarde geven.

    Lees dit over een pols meter op de website van het AMC.

    Bij een polsbloeddrukmeter houdt iemand de arm ter hoogte van het hart.

    Polsbloeddruk meters die werken zonder afknelling van de bloedtoevoer zijn niet betrouwbaar en raden wij af.

  6. Eh…. maar waarom zou ik dat willen doen/weten😳

  7. @Marc: jij moet het ook niet doen, de horloge doet het voor jou :). Nu heel de dag bloeddruk meten lijkt me ook niet nodig.

  8. @RiggerWorks: Dat wil je weten als je óf hartproblemen hebt (en dat hebben heel veel mensen). Teveel wisselingen in hartritme duiden op problemen en lagere zuurstofverzadiging (heb ik gelezen; ik ben geen arts!) zelfs op een dreigende hartaanval of hersenbloeding. Dan kan zoiets – mits redelijk betrouwbaar gemeten – levensreddend zijn.

    Ook als je actief sporter bent kunnen deze metingen belangrijk zijn, voor je prestaties en lichamelijke conditie en eventuele risico’s die je loopt.

    Of ‘de meeste dingen’ al door de Apple Watch gedaan worden betwijfel ik. Volgens mij zijn dat alleen de meest simpele twee: hartslagmeting en activiteitenmeting en nou juist niét de twee meer belangrijke: hartritme/variabiliteit hartslag en zuurstofverzadiging van het bloed. Zou goed zijn als Apple daar eindelijk’s mee komt. Wellicht zijn het de strenge Amerikaanse gezondheidsautoriteiten die nog geen groen licht hebben gegeven.

    De activiteiten in dit bandje zijn boeiend, maar het legt verder geen enkel contact met de Apple Watch?? En hoe die sleutelhanger kan meten begrijp ik helemaal niet!

  9. @JK: Als het in de Apple Watch zelf zou zitten, zou de Watch een alarm geven en zelfs automatisch een familielid of een arts kunnen waarschuwen. Dat heeft Tim Cook bij de allereerste presentatie van de eerste Apple Watch al verteld. Er werden bij de Keynote zelfs proeven aangekondigd in samenwerking met het Radboud Medisch Centrum Nijmegen. Daar hebben we nooit meer iets over gehoord. (>> hint!)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.