Reacties voor: AppleScript-veteraan Sal Soghoian vertrokken bij Apple

AppleScript- en Automator-veteraan Sal Soghoian is na 20 jaar onvrijwillig vertrokken bij Apple. Soghoian's baan is komen te vervallen en dat markeert waarschijnlijk opnieuw een omslag in de cultuur van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Het gaat sowieso weer de verkeerde kant op met Apple. In de tijd zonder Jobs maakte ze ook de fout om té veel producten te hebben en er zo geen focus meer was. Ben bang dat dit zich gaat herhalen, alleen dan zonder Steve die de bezem erdoor haalt.

  2. nadruk leggen op de behoeften van consumenten.??? Door hoofdtelefoon aansluitingen te verwijderen, ssd vast te zetten, prijzen astronomisch hoog te houden, los te laten die slechter zijn dan de voorgaande, door service te laten kopen, door sd readers te verwijderen, door batterijen te leveren die ca 5 uur mee gaan????

    Apple gaat terug naar de tijd vlak voor Jobs terug geroepen werd, toen wisten ze ook zo goed wat de consument wilde. Begin dit jaar de SE IPAD PRO aangeschaft maar zal wel t laatste zijn. Qua tablet biedt de surface nu al meer voor de verwende gebruiker. Qua phone, wel inmiddels is er meer….veel meer.

  3. Voor Sal Soghoian, nou bedankt hè voor die 20 fijne jaren.

  4. Vroeger was alles beter en onder Jobs zou dit nooit zo gegaan zijn. Word wel een beetje moe van dat commentaar. Jobs vond het ook niks dat mensen hun Mac konden uitbreiden en/of aanpassen. Apple producten die je makkelijk kan upgraden zijn al sinds de eerste Mac eerder uitzondering dan regel. Als je dat kan je beter een pc kopen, dat was 10 jaar geleden zo en nu nog steeds zo.

  5. Wanneer je stelt dat iemand bij een bedrijf is vertrokken, doet dat vermoeden dat het een vrijwillig vertrek is, maar de functie van de man is om zakelijke reden opgeheven. In Nederland noemen we dat “je wordt ontslagen”… Is ook een vertrek, maar toch een iets andere lading dan de titel suggereert!

    Daarnaast eens met eerdere reacties, Apple is weer in de fouten aan het vervallen die men tijdens het 1e Jobs-loze tijdperk ook maakte…

  6. Apple begin beetje op Samsung te lijken. Of Nokia van toen. “Meer producten, meer modellen, meer $$$”

    Quote:
    Don´t Sell Products, Sell Dreams.
    Turn Consumers Into Evangelists, Not Just Customers.
    Keep the Design Simple, and when you Get there, “simply it even more”.

    Mooie video

  7. Please sign our petition to save Applescript and scripting on the Mac.

  8. Jammer dat ze Automator en AppleScript zouden weghalen.
    Ik gebruik het regelmatig om taken te automatiseren.
    Wat is het volgende? Geen Bash of zelfs Terminal niet meer ???

  9. We hoeven geen medelijden met deze man te hebben. Als hij een deel van zijn incentives in apple aandelen heeft laten komen, dan is hij nu multimiljonair…

  10. @Gabor: Daar gaat het toch niet om? Dit is een zoveelste teken aan de wand dat Apple de stekker wil trekken uit deze tools, waar tienduizenden (of meer) dagelijks gebruik van maken voor Pro doeleinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.