Reacties voor: Saffierfabrikant van Apple vraagt faillissement aan

De fabrikant die voor Apple saffierglas maakt, heeft vandaag faillissement aangevraagd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Heel erg raar…Apple zou toch zo’n beetje de hele productie geclaimd hebben én afnemen? Hoe kan je dan failliet gaan?!

  2. Gek, je zou toch zeggen dat dit bedrijf nu moet floreren met die enorme vraag naar saffier onderdelen.

  3. @pp: Ik stond ook even perplex, totdat ik ontdekte dat de koers van het bedrijf sinds de aankondiging van de iPhone 6 al is ingestort (want geen saffierglas in iPhone 6). Heb ik nu ook verwerkt in het artikel. En van de Apple Watch worden natuurlijk aanvankelijk nog weinig maar verkocht. Bij de iPhone 6 gaat het meteen om tientallen miljoen.

  4. Zo kan Apple het bedrijf lekker goedkoop overnemen.

  5. Hoe kan dat nou? Hier is echt iets heel raars aan de hand. Het enige wat ik kan bedenken is dat ze de verwachtingen niet kunnen waarmaken en Apple zich teruggetrokken heeft.

    Of er wordt een héééél smerig spelletje gespeeld en is er een overname op komst nadat Apple het bedrijf laat bungelen.

  6. Apple wil het bedrijf zonder de schulden.
    Daarom eerst failiet laten gaan.

  7. In het persbericht staat dat het bedrijf nog 85 mln dollar heeft.

    Je moet weten dat het Saffier maar een deel van het bedrijf is. Verder is er wel een hoop kennis en technologie binnen het bedrijf maar is dit in industrieën die ook niet echt heel gezond zijn (zoals zonnecollectoren en LCD). Zo leveren ze aan polysilicon producenten machines. Dat zijn kapitaal intensieve dingen. Iets waar bedrijven momenteel met de moeilijke markt niet echt in willen investeren.
    Verder wil het bedrijf een doorstart maken en wordt er gewoon door geproduceerd (ik vermoed dat het hier met name gaat om saffier).

  8. Mensen vergeten dat Apple (en veel andere bedrijven) vaak ACHTERAF betalen.

  9. Dat er problemen met grootschalige productie waren wisten we. Maar zelf heeft Apple veelvuldig (verkeerde) verwachtingen gewekt in het gossip-circuit en dan is dit wel een enorm gezichtsverlies.
    Ik heb ze meermalen gesuggereerd om een schermprotector te (laten) maken van saffier die dan ook best wat mag kosten.
    Maar als het op deze manier moet (“handig” van crediteuren afkomen) dan zegt dat genoeg over de aard van dit bedrijf en zoeken ze het maar lekker uit.

  10. Aandeel op dit moment 17:46 91,31% gedaald. Niet meer te redden!

  11. Rare jongens die investeerders. Ik heb nooit iets van de financiële markt gesnapt, die overspannen reacties en weinig geduld. Volgens mij moet dit bedrijf gewoon enorme winsten gaan maken, maar is saffierglas nog niet in de iPhone 6 toegepast omdat ze nog niet klaar zijn voor de gevraagde productie-aantallen. Dus met 1-2 jaar ziet het er volgens mij heel anders uit. Als de investeerders niet zolang kunnen wachten om megawinsten te incasseren en daarom liever kiezen voor megaverliezen, denk ik dat ze het bedrijf niet waard zijn.

  12. @WvB22:
    Rond Apple en marktprijs wordt continu een smerig spelletje gespeeld. Denk maar aan ‘bendgate’, dat proberen ze al tweeënhalf jaar aan te slaan: prijs omlaag, massaal inkopen. Prijs weer hoog, massaal verkopen en paniek creëren, prijs weer laag, massaal inkopen. Kleine bedrijven zoals deze saffierfabrikant kun je zo kapot maken.

  13. De titel klopt totaal niet. Het bedrijf heeft een aanvraag gedaan voor Chapter 11 Bankruptcy wat hier in Nederland “uitstel van betaling” heet (feitelijk is het een aanvraag voor bescherming tegen schuldeisers om zodoende orde op zaken te kunnen stellen). Het Amerikaanse systeem werkt anders dan hier. Er is in dit geval helemaal geen faillissement zoals wij die kennen. Bij hun is dit een Chapter 7 bankruptcy. Als het ze met die betaling niet lukt dan zullen ze uiteindelijk wel het faillissement gaan aanvragen natuurlijk maar zo ver is het bij lange na nog niet.

  14. @gonny ik denk dat het saffiere scherm zijn intrede maakt bij de iPhone 6s. Lijkt me dat ze niet voorniks in al die duizenden ovens hebben geïnvesteerd.

  15. Helaas vandaag mijn nieuwe Iphone 6 ontvangen van Apple en op het scherm zitten 2 diepe krassen. Nieuw uit de verpakking. Toch jammer dat een nieuw apparaat zo geleverd word en dat een scherm niet eens het verschepen vanuit China aankan :(. Morgen maar met Apple bellen voor vervanging.

  16. @F1WilliamsJeff: Geloof hier echt geen zak van.

  17. Origineel geplaatst door F1WilliamsJeff
    Helaas vandaag mijn nieuwe Iphone 6 ontvangen van Apple en op het scherm zitten 2 diepe krassen. Nieuw uit de verpakking. Toch jammer dat een nieuw apparaat zo geleverd word en dat een scherm niet eens het verschepen vanuit China aankan :(. Morgen maar met Apple bellen voor vervanging.

    Hier geloof ik ook geen zak van, Als jij al zegt “vandaag mijn nieuwe iphone 6 van Apple “dan vraag ik me af weet je wel wat een iphone is? of maakt Samsung tegenwoordig ook iphone’s? .

  18. Kan zijn hoor heb begin dit jaar een 5c gekocht en er zaten ook 2 krassen in. Waarschijnlijk een refurb?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.