Reacties voor: SafeDrive-app ontmoedigt iPhone-gebruik tijdens het autorijden

De SafeDrive-app laat je punten verdienen als je je iPhone niet gebruikt achter het stuur. Met de punten krijg je korting bij partnerbedrijven.

Reacties: 5 reacties

  1. Dan kun je ook je navigatie app niet gebruiken ?

  2. Hier is toch geen app voor nodig?
    We zijn toch niet achterlijk (sarcastisch)?

    (Red.) Deze reactie is door een moderator aangepast omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. “In één klap” is bepaald geen leuke uitzending, maar wel zeer aan te bevelen. Als ik bij Wegmisbruikers zie hoeveel mensen nog steeds met hun mobiele telefoon zitten te knoeien onder het rijden (of hun radio, TomTom of wat dan ook) en hoe dat hun rijgedrag in negatieve zin verandert, dan sta ik echt versteld. Hopelijk helpt Apple’s CarKit dat in de toekomst ook te verbeteren.

  4. @seppeuh: Vroeg ik me ook meteen af. Maar een goeie navigatie-app ontmoedigt meestal ook al bediening onder het rijden, dan heb je deze (imho onzin-) app sowieso niet meer nodig.

    Bovendien een beetje suf die grens van 10km/u, juist in een zo langzaam rijdende file is de verleiding groot ff te kijken hoe lang die file is en juist in dat stadium van de file veroorzaak je een nodeloos grote verstoring van de ‘flow’ van het verkeer als je je laat afleiden en niet vloeiend/logisch reageert op je voorliggers. Een verstoring die zelfs als het bij de aanstichter nog net goed gaat via het harmonica effect verderop in de rij alsnog een onverwacht stevige klapper kan veroorzaken.

    Gemiste kans ook dat de app als ‘ie dan toch je GPS uitleest niet je èchte snelheid laat zien, dàt zou een hoop onnodige (want onbewuste) snelheidsverschillen kunnen voorkomen – en dus meteen de even onnodige hinder, irritaties, vertraging en gevaarlijke situaties door mensen die geen flauw benul hebben van de (on)nauwkerigheid van de snelheidsmeters in auto’s.

    Dan was die NCRV docu een stuk indrukwekkender, nuttiger èn effectiever – mits genoeg mensen hebben gekeken, maar zo’n zelfde mits geldt natuurlijk ook voor deze app…

    @iCulture: Goed dat jullie de link met de docu leggen, fraai staaltje ‘out of the box’ denken bij een app review 🙂

  5. Ik vind het wel treurig dat een app nodig is om mensen te weerhouden van telefoongebruik tijdens het rijden. Zoiets zou je uit jezelf niet moeten willen doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.