Reacties voor: Zoveel sneller is Safari dankzij 2GB RAM (video)

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben voor het eerst 2GB aan RAM. Dit zorgt voor merkbare verschillen op het gebied van prestaties. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Safari.
Lees het complete artikel → Zoveel sneller is Safari dankzij 2GB RAM (video)
Lars Paymans -

Reacties: 18 reacties

  1. Waar maken mensen zich druk om. Dan wacht je toch een seconde langer. Heel leuk meegenomen. Maar de fanbase is weer los en klaar om 750 euro uit te geven aan een nieuwe camera en een nieuw schermpje.

  2. Ja want we hebben allemaal 20 tabbladen openstaan op ons telefoons.

  3. Waarom zou ik naar een gecachte website willen gaan met oude informatie?
    Bij elke voorgaande iPhone was het juist fijn dat ie de pagina bijna altijd een refresh voor je gaf. Sterker nog, ik dacht dat het een bug was als ie het een keer niet deed.
    Het praktisch nut van deze ‘feature’ op de 6s ontgaat me dan ook. Want nu kan je alsnog elke pagina handmatig gaan lopen refreshen, iets dat alleen maar langer duurt.

  4. Ind een sec wachten👍🏻😊 makem mensen druk om

  5. Mensen die dit niet snappen waarom dit zo fijn is hebben waarschijnlijk niet vaak tabs openstaan. Er is niks irritanter als je iets wilt zien (bijv vergelijkingen) waarbij je meerdere tabs nodig hebt en dat hij dan elke keer wegspringt en opnieuw gaat laden. Dit gaat niet om tijd, maar om gebruiksgemak.

  6. @Redondo1982: Inderdaad een fijne verbetering. Nog irritanter als je een formulier deels hebt ingevuld en de pagina wordt opnieuw geladen.

  7. Origineel geplaatst door Redondo1982
    Mensen die dit niet snappen waarom dit zo fijn is hebben waarschijnlijk niet vaak tabs openstaan. Er is niks irritanter als je iets wilt zien (bijv vergelijkingen) waarbij je meerdere tabs nodig hebt en dat hij dan elke keer wegspringt en opnieuw gaat laden. Dit gaat niet om tijd, maar om gebruiksgemak.

    De 6 had al 2GB moeten hebben, ik mis het persoonlijk niet, heel soms kom ik inderdaad wat jij opnoemt mee in aanraking, dan is het inderdaad fijn om iets te kunnen vergelijken.

    Heb je een 6, zal upgrade niet nodig zijn, vanaf 5s indien je een groter beeldscherm wilt is dit wel een mooie overgang.

    Hiervoor had ik een 4s en heb nu een non S versie, mijn volgende iphone word dan ook een 7s omdat ik minstens 3jaar met me telefoon wil doen. Een S versie is altijd beter geweest en dat merk je in alles, ook qua softwarematige ondersteuning. Denk daarbij aan “hey Siri” en meerdere functies die de 6 niet aankan ;-).

  8. De geringe hoeveelheid RAM is een van de redenen waarom op mijn oude 4S en iPad 2 nog steeds iOS 6 draait.

    Als men schrijft meer RAM nauwelijks te waarderen zegt dat iets over het gebruik, de gebruiker, ontbrekende kennis en over een beperkte gebruikerservaring bij de schrijver.

  9. @Serious?: ja inderdaad, omdat ik een “clear all tabs” button mis!

  10. Denk dat de crappy internet connectie waar deze gebruiker mee te maken heeft en de verbeterde chipset in 6s plus de boel ook redelijk vertroebelen.
    Niet zo’n beste test of artikel…

  11. Origineel geplaatst door PT
    De geringe hoeveelheid RAM is een van de redenen waarom op mijn oude 4S en iPad 2 nog steeds iOS 6 draait.

    Heb m’n moeders 4S naar iOS 9 gezet en moet zeggen dat hij prima draait. Snel genoeg en nagenoeg geen vertraging. Maar ja die extra gigjes erbij prima maar voor safari zie ik ook het nut niet van in.

  12. Ik denk dat je het in de praktijk nauwelijks merkt. Immers, wie heeft er twee iPhones naast elkaar. Dus je weet niet beter. De 1GB van de iPhones 6 was eigenlijk wel te weinig. De stap naar 2GB is niet noodzakelijk maar wel zo prettig. IOS is nog steeds een OS wat een degelijk geheugenbeheer heeft. Want zoals Andriod en dan met name een schil als touchwiz er mee omgaat is echt vreselijk.

    Aan de andere kant: belachelijk dat Apple nog steeds 16GB als kleinste model heeft.

  13. Nou nou zegg, ik blijf lekker bij mijn iphone 6. Ik vind het niet waard om over te stappen. Wellicht bij de iphone 7.

  14. Ik erger me inderdaad aan het langzame hiervan bij de iPhone 6…

    Heb zo’n 10 tot 12 tabs openstaan voor de handigheid maar je merkt het duidelijk. Geeft me een Samsung gevoel 🙂

  15. Ik gebruik mijn iPhone 6 Plus de hele dag en doe er bijna alles op; heb van alles tegelijk openstaan. Maar ik heb nog nooit last gehad van traagheid. Alles gaat razendsnel. Nou ben ik geen gamer, het kan zijn dat daarvoor 2GB beter is. Maar ik heb nog nergens last van gehad. Dat “s” modellen altijd beter zijn dan de modellen zonder “s” lijkt mij gewoon onzin. Elke iPhone is op allerlei fronten beter dan de vorige. De iPhone 6 was enorm veel beter dan de 5s. Die verbeteringen heb je bij elk model! En inderdaad ook nu. Onbegrijpelijk trouwens dat er bij de Keynote niet eens gemeld is dat er 2GB in zit.

  16. Ik lees hier van 1 seconden? Bij mijnen 6 plus wilde het soms nauwelijks meer ze omdat er teveel openstond en dan spreken we al over meer dan 5 seconden en soms wilde het zelfs eens niet gaan omdat er blijkbaar teveel zou openstaan of ik ondertussen nog iets in de achtergrond aan het doen was.

    De 6S plus sinds z’n 2GB ram is veel veel smoother, zoals het zou moeten zijn voor een phone van zoveel geld. Ik lees van zoveel laat ge toch nooit openstaan? Wtf haha; als ge zoals mij ne grote multitasker bent op nog geen 10min tijd staan er soms meer dan 20 pagina’s open, tja, ik doe nu éénmaal veel met mijne iPhone e, veel sites zoals iPhoneclub en dergelijke meer en aangezien de 6S retesnel is gaat alles ook sneller om alles te bekijken enz…

    Degene die hier klagen van ge kunt toch 1sec langer wachten ik denk dat dat net de mensen zijn die beter een toestel van 300 euro zouden kopen want die doen der blijkbaar niet al teveel mee.

  17. De internet snelheid is sowieso sneller op de 6S merk ik!
    Zowel 4G als Wi-Fi.

  18. Klopt! Sites laden zeer snel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.