Reacties voor: Safari is de populairste iPhone-browser, maar Chrome rukt op

Volgens onderzoek van Adobe is Safari de populairste browser op iOS, maar laat Chrome ook mooie groeicijfers zien. Welke kies jij?

Reacties: 37 reacties

  1. Safari, vanwege HandsOff, wel zo makkelijk.

  2. Safari uiteraard. Alles wat met Google te maken heeft is voor mij standaard géén optie vanwege privacy. En inderdaad is bovengenoemd argument ook prettig en zijn andere functies zoals reader weergave ed dat ook.

  3. Ik ben juist gestopt met het gebruiken van google, geen chrome meer, met zoeken duckduckgo gebruiken en werkt prima.
    De browser die ik gebruik of Safari en indien niet mogelijk dan firefox, maar met google een beetje klaar.

    Heb overal uitgelogd bij google ook echt wat die van jou weten niet normaal, eerst alles verwijderd naam veranderd bij google ook hup weg ermee.

  4. Ik gebruik gewoon Safari, ik heb geen eens Google Chrome op mijn iPhone.

  5. Safari op de desktop vind een prima ervaring maar op de iPhone toch een stil minder prettig. Vanwege de sync en overige mogelijkheden hou ik het bij safari.

  6. Apart onderzoek. Safari + Chrome is samen 76%. De overige 24% gaat met name naar Firefox en IE, maar IE is er niet eens voor iOS. Worden desktop en mobiele browsers niet door de war gehaald?

  7. Firefox gebruik ik op mijn iPhone, iPads en Windows laptops en desktops, die met elkaar gesynchroniseerd zijn (bladwijzers en zo)

  8. Ook voor iDeal betalingen moet je safari gebruiken. Na het betalen met de app van de bank wordt altijd safari geopend voor bevestiging en niet de browser waar je mee bent gestart. Dat was voor mij de belangrijkste reden om Chrome te laten vallen. Met jailbreak zou het wel kunnen om je default browser te veranderen, maar die heb ik niet.

  9. Heb naar aanleiding hiervan Chrome geïnstalleerd.
    Kan iemand me het voordeel tov Safari vertellen?

  10. Origineel geplaatst door Gert: Heb naar aanleiding hiervan Chrome geïnstalleerd.
    Kan iemand me het voordeel tov Safari vertellen?

    Ja ze weten weer wat meer van je bij Google dus in het vervolg zullen advertenties beter bij je interesses passen.

  11. Op mijn iphone gebruik ik safari want dat is de standaard browser en werkt gewoon goed. Op mijn computer gebruik ik Google Chrome vanwege ad block en het feit dat ze dat op school ook gebruiken, synchroniseren met school is dan makkelijker. Ik heb wel Chrome op mijn iphone maar die gebruik ik alleen als safari moeite heeft met een pagina laden, wat bijna nooit meer gebeurt.

  12. Safari, sowieso.

  13. Ik gebruik alleen Safari. Dit vanwege het simpele feit dat deze een diepe iCloud integratie heeft met m’n iPad, Apple Watch en Macbook. Dit is vast ook mogelijk met Chrome, maar ik ben nogal een fan van de standaard apple apps 🙂

  14. Primair Mercury web browser op iPad en Safari ernaast. Mercury biedt veel meer opties en kan echt full screen. Op iPhone old school Atomic web browser en ook Safari. No Chrome for me.

  15. Gebruik op iOS en OS X vrijwel uitsluitend Safari, hoewel ik Firefox en Chrome ook heb geïnstalleerd.
    Native browsers zijn toch het beste geïntegreerd met de rest van ‘t systeem (wat de EU daar ook van vindt 😉)

    Denk wel dat Apple kansen mist door Safari niet langer voor Windows uit te brengen. Ik wil eigenlijk toch liever dezelfde browser op al mijn devices, en ben vast niet de enige, maar dan blijven sindsdien alleen Firefox en Chrome nog over 😕

  16. @Ferryman: Safari draait prima onder windows 😉

  17. Hallo, allerhande problemen met identiteitskaart bank enzo, draaien met safari in de soep, met Firefox alles ok !!! Shame on you Apple !!!

  18. Als ze nou eens iets aan de scrolsnelheid doen van safari, dat is mijn enige ergernis.

    Toen ik nog een jailbreak had was daar een Tweak voor: webscrollian volgens mij

  19. Safari staat bij mij in het mapje ‘Useless iPhone apps’. Simpelweg omdat ik hiervoor een nexus5 had. Alles liep/ loopt lekker, dus ik gebruik nog steeds alle Google varianten (notes, Gmail, calender, Chrome, hangouts).

  20. Ik gebruik Safari, want Chrome neemt snel veel geheugen in.

  21. Origineel geplaatst door vuurvreter
    @Ferryman
    Safari draait prima onder windows 😉

    Ja een hele oude safari versie

  22. Raar onderzoek: Safari Chrome = 76%.
    Wat gebruikt dan de rest?
    Goede kans dat heel veel mensen “weet niet” hebben geantwoord op de vraag “welke browser gebruik je”.
    Nauwkeuriger zou zijn als er gemeten wordt.

  23. Zeer ongeloofwaardig onderzoek.
    Ik werk met tal van verschillende iPhones van verschillende leeftijdscategorieën.
    Ik heb nog NOOIT iemand NIET Safari zien gebruiken.
    Misschien is mijn beeld niet representatief voor de hele wereld, maar ik heb nog nooit iemand Chrome zien gebruiken op een iPhone en dat kan geen toeval zijn.

  24. Ik zou wel alleen Safari willen. Ik gooi Chrome eens in de zoveel tijd er weer eens af, maar als je op je werk geen fatsoenlijke Safari browser op Windows kan installeren val ik toch telkens terug op Chrome.

    @Bman: Nou, dat kan dan inderdaad nooit kloppen. Thanks voor dit bewijs en duidelijke argumenten waarmee je dit onderzoek maar even mooi hebt weerlegd.

  25. En daarnaast zal op een gegeven moment de alternatieve browser je batterij wel weer gaan leegtrekken. Ik vertrouw ze simpelweg niet. Vandaar Safari.

  26. Origineel geplaatst door Dennis
    Ik ben juist gestopt met het gebruiken van google, geen chrome meer, met zoeken duckduckgo gebruiken en werkt prima.
    De browser die ik gebruik of Safari en indien niet mogelijk dan firefox, maar met google een beetje klaar.

    Heb overal uitgelogd bij google ook echt wat die van jou weten niet normaal, eerst alles verwijderd naam veranderd bij google ook hup weg ermee.

    Ik zou niet graag in jouw schoenen staan, jij moet wel een hoop te verbergen hebben…

  27. @Thomasl: Dit is juist slim. Het is safer en het werkt ook prettiger, want je krijgt geen advertenties. Ik doe dit al een paar jaar zo: Safari en Firefox op desktop met Duckduckgo standaard als zoekmachine. Als ik iets echt niet kan vinden, ga ik over op Google search, maar dat gebeurt zelden. De opmerking “Ik heb niets te verbergen, dus….” is een veelgehoorde opmerking, maar erg onnozel.

  28. De iphone gaat zelf best vaak naar safari via links enz dus je moet het wel gebruiken maar vind hem super fijn alleen Apple moet hem nog wat fijner maken op een manier zei mogen bepalen welke

  29. Origineel geplaatst door Thomasl
    Ik zou niet graag in jouw schoenen staan, jij moet wel een hoop te verbergen hebben…

    Het is gewoon dat Google te veel van je onthoud, niet dat ik wat te verbergen heb.
    En ze blijvend onthouden je kan nog terug zien van jaren geleden.

  30. Voor mij al sinds de iPhone 3 tot nu iPhone 6, MacBook en iPad 3 safari !

  31. Dit zijn cijfers voor OSX, niet iOS!

  32. Origineel geplaatst door Rafael
    @Bman: Nou, dat kan dan inderdaad nooit kloppen. Thanks voor dit bewijs en duidelijke argumenten waarmee je dit onderzoek maar even mooi hebt weerlegd.

    😀

  33. @dietrich: Mooi dit. Hahaha.

  34. Zo ver ik weet heeft Apple nooit derde partij render-engines op iOS toegestaan. Misschien hebben die andere browsers wat meer knoppen of een andere layout, als het goed is gebruiken ze allemaal de safari render-engine. Kan me dus ook slecht voorstellen dat de verschillende browsers pagina’s anders weergeven.

    Anders vraag ik me af sinds wanneer dat veranderd is.

  35. Safari respecteert je privacy. Chrome niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.