safari-op-mac

Reacties voor: Safari is de energiezuinigste browser op je Mac

Welke Mac-browser is het meest energiezuinig? Een vergelijkende test maakt duidelijk dat je met Safari ruim een uur langer kunt internetten.
Lees het complete artikel → Safari is de energiezuinigste browser op je Mac
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
9 reacties
 1. En Chrome is duidelijk de onzuinigste, nog een stuk slechter dan FireFox. Zou dat door alle BBW (‘BigBrotherWare’) erin van Google komen? 😏

 2. Helder! Chrome is een keylogger vermomd als webbrowser. Dat kost nu eenmaal energie.

 3. Toch blijf ik Chrome gebruiken voor de extensies, die werken minder goed in Safari. Adblock blokkeert bijvoorbeeld geen advertenties voor een video op Youtube of SouthPark.com. In Chrome werkt dat prima.

 4. Op mijn Ipad en Iphone heb ik sinds kort alleen nog maar Safari, die paar keer dat browser nodig heb is extra browser niet nodig.
  Ik blijf op mijn Mac mini toch echt chrome gebruiken, gelukkig daar geen last van batterij 😀

  Ik vind chrome fijn werken door ingebouwde flash player, je heb misschien niet vaak nodig maar handig als het erin zit.
  Ik heb nog geen handje vol plugins maar zoals hier boven ze werken gewoon beter in Chrome.

 5. Volgens mij komt dit doordat Safari domweg een heleboel NIET doet: het is de browser met de laagste score voor html standaarden…

  https://html5test.com/results/desktop.html
  http://iswebrtcreadyyet.com/

 6. Safari is langzaam op mijn MacBook. Firefox geïnstalleerd, Adblock Plus erbij (geen reclames meer, ook niet op Yahoo Mail) en dat werkt sneller. Hoewel ik de interface van Safari prettiger vind, gebruik ik toch steeds vaker Firefox.

 7. Ja safari is zuiniger als je er geen flash player op zet , doe je dat wel .. Voor Facebook games enzo . Dan is de accu nog sneller leeg dan met Chrome Overigens draaie flash games vloeiender op Chrome

 8. @Anna: Gaat er een rood lampje branden bij ‘Anna’ ?
  Ik wil alleen maar zeggen dat ik in die uren met Firefox sneller (en veiliger) kan werken en dat is ook wat waard.

 9. Safari is een prima browser (soms tergend traag met inladen), maar voor mij m.b.t. internetbankieren niet de meest geschikte, althans niet bij de ABN-AMRO. Ik had te vaak problemen met het adresboek om crediteuren te selecteren, binnen Firefox tot op heden geen problemen mee ervaren. Het klopt dat Firefox meer batterijlading verbruikt, daar valt door Mozilla nog veel aan te verbeteren. Ik gebruik in beide browsers behalve adblockers, geen extensies.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.