Safari 15.1 tabbladen met traditioneel design.

Reacties voor: Nu ook voor Big Sur en Catalina: Apple draait omstreden Safari 15-tabbladen terug naar traditioneel design

Apple heeft een omstreden wijziging in Safari 15 teruggedraaid. Zowel in macOS Monterey als Safari 15 voor macOS Big Sur en macOS Catalina hebben de tabbladen weer het design zoals het in Safari 14 was.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Gelukkig maar… wat een rommel

  2. Ah ik vroeg mij al af waarom ik het nieuwe design niet heb. Het leek mij juist wel fijn, dus ik wilde het uitproberen. Nu zie ik dat het een instelling is in Safari

  3. Gelukkig … het was goed

  4. Gelukkig blijft de compacte variant wel. Vind het heerlijk. Het is compacter, rustiger, top. Tuurlijk, stuk onduidelijker wanneer je 10+ tabbladen open hebt, maar wellicht moet men ook maar wat vaker de tabbladgroepen functionaliteit gebruiken. Als liefhebber van minimalisme, geef mij de compacte variant maar! Ook op iOS vind ik het helemaal geweldig.

  5. Een keuze is toch altijd goed? Ik koos voor de traditionele.

  6. Was effe wennen op de iphone, maar nu wil ik niks anders meer dan beneden..

  7. Ik was er op zich wel aan gewend geraakt. In het begin was het inderdaad een paar keer niet duidelijk welk tabblad nou actief was.

    Ik heb vooral problemen dat er in de tabbalk soms sprake was van onzichtbare tabbladen. Die nemen dan wel ruimte in, maar de titel is niet zichtbaar en ze zijn niet aan te klikken. Met CTRL + TAB kan ik er we naartoe navigeren maar blijft het probleem aanwezig. Door een tabblad te verslepen worden ze weer zichtbaar.

  8. De balk onderin op de iPhone en iPad was effe wennen, maar op zich heeft het wel wat.
    De wijzigingen die ze in Safari wouden doorvoeren niet logisch, de tabbladen als icoontje naast de adres balk.

    Je ziet niet wat er openstaat wie dat verzonnen heeft mag ook eens achter zijn oren krabben, dit is gewoon totaal niet handig werkzaam.
    Ik heb het njet gelukkig maar blij dat ze helemaal terug draaien.

  9. En nog zo’n fout in Safari op iOs.
    Waarom zit het sluitvenster RECHTS BOVEN!!?

  10. Zou zo graag willen dat ze net als in Chrome de mogelijkheid maken om favicons zonder tekst te gebruiken in de bookmark bar. Dan zou ik Chrome meteen opgeven… Waarom doen ze dat niet??

  11. Ik zou blij worden van tabbladen links in plaats van boven. Ik gebruik Edge op het werk en daar gebruik ik de verticale tabbladen dagelijks.

  12. (Red.) Artikel bijgewerkt na verschijnen van Safari 15.1 voor macOS Big Sur en macOS Catalina.

  13. De adresbalk onderaan in IOS vind ik erg prettig. De MacOs update van Safari was iets minder geslaagd. Onoverzichtelijk en bijna niet te zien welk tabblad actief was. Fijn dat het weer terug gedraaid is! Iets te enthousiaste UI designers die teveel in 1 keer aanpassen.

  14. Ik vind de compacte variant wel prettig. Zeker op een 13inch MacBook.

  15. Origineel geplaatst door Jules
    Was effe wennen op de iphone, maar nu wil ik niks anders meer dan beneden..

    Idem hier!!! Met een Max is het een verademing.

    Moest erg wennen aan dat ik reach niet meer nodig had haha.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.