Reacties voor: Safari 11 is écht ‘s werelds snelste browser

Apple's Safari-browser is de snelste browser ter wereld, blijkt uit een serie benchmarks. Safari verslaat met gemak Firefox, Chrome en Opera.
Lees het complete artikel → Safari 11 is écht ‘s werelds snelste browser

Reacties: 40 reacties

  1. Top, goed om te horen dat mijn favoriete browser de snelste is 👍🏻

  2. Origineel geplaatst door Ro
    Top, goed om te horen dat mijn favoriete browser de snelste is 👍🏻

    DUS DAT!!!

  3. Tot dat volgende week Chrome weer sneller is. En Apple weer een maand het nakijken heeft.
    Onzin gebeuren. De ontwikkelingen blijven doorgaan.

  4. Waarom staat Microsoft EDGE er niet tussen❓

  5. Tot dat volgende week Chrome weer sneller is. En Apple weer een maand het nakijken heeft.
    Onzin gebeuren. De ontwikkelingen blijven doorgaan. En het is echt werken in de marge.
    De helft van 0,01 seconden is natuurlijk niet zo veel meer.

  6. Safari is ook mijn favoriete browser maar ik had liever gewild dat ze ook Youtube 4K naar safari brengen…

  7. Er wordt al heel veel jaren aan snelheidsverbeteringen gesleuteld en dat werpt vruchten af. Ik gebruik ze alle vier regelmatig en merk eigenlijk nooit dat een bepaalde browser langzamer is. Probleem is eerder een langzame verbinding of server.

    Het is wel nog steeds heel belangrijk dat browsers nieuwe standaarden ondersteunen. En helaas is Apple daarin opvallend vaak veel langzamer dan de andere drie.

  8. Misschien vanaf het laden van een pagina wel. Maar als ik eerst op de URL-balk moet klikken, het adres ingeven en dan de pagina laten laden, reageert Chrome op die eerste 2 acties zo enorm veel sneller dat die langere laadtijd niet veel uitmaakt.

    En dat is toch wel de meest gebruikte use case. Het gaat em om het totaal van alle acties om op een webadres te komen, en daar is Chrome in z’n geheel veel sneller in.

  9. Nu nog compatibel worden zodat alle content kan worden weergegeven en dan zijn we helemaal blij. Ik heb zoveel pagina’s die maar half werken in safari dat ik genoodzaakt ben om Chrome te gebruiken.

  10. Gebruik alleen maar Safari…
    Chrome en andere wil ik niet eens proberen.

  11. Origineel geplaatst door Marc
    Waarom staat Microsoft EDGE er niet tussen

    Ze kregen het niet werkend op een Mac…

  12. Hoe zit het met veiligheid en bescherming ?

    Volgens mij staat Firefox daarmee op de 1e plaats.

  13. Origineel geplaatst door Marc
    Waarom staat Microsoft EDGE er niet tussen❓

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ze kregen het niet werkend op een Mac…

    Dus Safari is de snelste browser ter wereld… op de mac.

  14. Origineel geplaatst door Joren
    Misschien vanaf het laden van een pagina wel. Maar als ik eerst op de URL-balk moet klikken, het adres ingeven en dan de pagina laten laden, reageert Chrome op die eerste 2 acties zo enorm veel sneller dat die langere laadtijd niet veel uitmaakt.

    En dat is toch wel de meest gebruikte use case. Het gaat em om het totaal van alle acties om op een webadres te komen, en daar is Chrome in z’n geheel veel sneller in.

    Helemaal mee eens! Dat ervaar ik ook telkens weer..

  15. Hij is misschien snel, maar voor ontwikkelaars is het bijna de reincarnatie van Internet Explorer aan het worden. Geregeld matige compatibiliteit en de debugger is gewoon een nachtmerrie om te gebruiken.

  16. @Joren: In Safari hoef je niet eerst op de adres balk te klikken, je kan gelijk typen.

  17. Origineel geplaatst door iMad
    @Joren: In Safari hoef je niet eerst op de adres balk te klikken, je kan gelijk typen.

    En Joren heeft ook nog nooit gehoord van CMD+L.

  18. Origineel geplaatst door iMad
    @Joren: In Safari hoef je niet eerst op de adres balk te klikken, je kan gelijk typen.

    Origineel geplaatst door Mondo
    En Joren heeft ook nog nooit gehoord van CMD+L.

    Natuurlijk wel, ik geef dan ook maar één methode. Dan nog blijft het in Chrome erg veel sneller hoor. Meestal als ik een adres wil intypen gebeurd dat via CMD+T naast de oorspronkelijke pagina, Chrome wint echt keer op keer. De meeste van mijn websites hebben een andere eerste letter, Chrome toont die website al vanaf dat ik de beginletter intik. In Safari ben ik meestal 2-3 tekens ver voor die begint door te hebben welke website hij moet voorstellen.

    Achja, welke methode je ook gebruikt. Exact dezelfde methode gebruiken in de twee browsers zorgt hier steevast voor overwinning voor Chrome. Ook na een clean install.

  19. @Oude sok: Dit is inderdaad ook iets wat ik hoor van de developers op mijn werk. De ondersteuning voor nieuwe technieken zou om te huilen zijn. Als Apple daar ook nog een inhaalslag in maakt.

  20. @Joren: Op de adresbalk tikken? CMD + T en typen maar.

  21. Ik ben ooit juist van Chrome afgestapt omdat de accu van m’n MacBook aanzienlijk korter meeging… Is dat nog steeds zo’n accuzuiper?

  22. Wat ik bijzonder traag vind in Safari is het terug gaan naar de vorige pagina met een swipe over de magic mouse. De vorige pagina verschijnt dan als een slide en lijkt nog 2-3 seconde in de vrieskast te blijven staan om vervolgens pas aanklikbaar te zijn. Heel irritant. Als ik overigens dezelfde handeling doen met command + pijltje naar links, is het wel in een flits en meteen actief.????? Op dezelfde website. Bijzonder toch. En traag vervelend, dus ga ik soms echt even naar Chrome, die is dan echt sneller.

  23. Vraag me toch af of dit bij Windows 10 ook zo is..

  24. Maar moet het nou echt sneller. Denk voor de normale gebruiker die ene seconde niet te merken is

  25. Origineel geplaatst door Jeroen
    @Joren: Op de adresbalk tikken? CMD + T en typen maar.

    Hoe doe ik dat op de iPad? Of gaat dit artikel niet over de iPad? Beetje onduidelijk voor een 13-in-een-dozijn gebruiker.

  26. Origineel geplaatst door Demi
    Gebruik alleen maar Safari…

    Chrome en andere wil ik niet eens proberen.

    Inderdaad

  27. @Marc: Idd heel raar! 😑

    @Oude sok: Microsoft Edge is NU de vervanger daarvoor

  28. Ik gebruik Safari voor 80% i.p.v. Chrome omdat inzoomen (pinch to zoom) veel vloeiender gaat en de toolbar (de hele bovenste balk in je browser) een stuk smaller is dan die van Chrome. Geeft weer wat meer website en minder browser.

    Maar los daarvan vind ik Chrome ook gewoon log en chaotisch ogen en ziet Safari er een stuk gestroomlijnder uit. Nog nooit problemen gehad met compatibiliteit, maar ik kan niet ontkennen dat de debugger om te huilen is..

  29. Het is wel grappig dat Firefox bij de benchmark die door mozila is gemaakt het laagste score heeft, aangezien deze door hetzelfde bedrijf gemaakt zijn 😝

  30. Ik wil gewoon dezelfde browser gebruiken op iOS en MacOS. Dan probeer ik Safari weer een tijdje en dan ga ik toch weer terug naar chrome. Vooral om1 klein verschilletje. Dat pijltje in Chrome op iOS tijdens het zoeken. Je krijgt dan suggesties voor het zoeken, maar bij Safari alleen de mogelijkheid om op de suggesties te klikken. Bij Chrome kan ik op het pijltje klikken en er nog iets aan toevoegen om mijn zoekopdracht specifieker te krijgen.

    Werkt zoveel sneller dan voor mij.

  31. man, man…wat een gezeur hier weer altijd. Ik denk niet dat je door het gebruiken van een andere browser elke dag een uur sneller klaar bent met werken.

    Benchmarks zijn er omdat de producenten en developpers deze gebruiken om elkaar de loef af te steken. ze worden ook meestal getest op cleane intall’s Als gebruiker heb je hier weinig aan, temeer omdat elke gebruiker andere progs heeft staan en andere processen op de achtergrond heeft draaien.

    wat bij de ene het snelste blijkt kan voor iemand anders tegenvallen. Ik vind de gebruikerservaring en layout belangrijker dan de benchmarks… op MacOS hoort nu eenmaal Safari als je een apple fan bent…. punt uit 🙂

  32. Origineel geplaatst door Mike
    Nu nog compatibel worden zodat alle content kan worden weergegeven en dan zijn we helemaal blij. Ik heb zoveel pagina’s die maar half werken in safari dat ik genoodzaakt ben om Chrome te gebruiken.

    Waarschijnlijk omdat ze vol zitten met tracking software?

  33. Origineel geplaatst door Marc
    Waarom staat Microsoft EDGE er niet tussen❓

    really…

  34. @Jelle: Safari is er niet op windows toch? Dus, yep.

  35. @Joren: Het intypen van URLs is “de meest gebruikte use case”. Kan iemand Joren uitleggen dat de meeste webpagina’s handige LINKS bevatten waar je op kan klikken. Heel handig, je hoeft zo bijna nooit iets in te typen…

  36. Ik gebruik altijd Safari. Liever geen producten van spionagebedrijven als Google 😜

  37. @Macaanzee: Want Apple aggregeert natuurlijk totaal geen data van mensen 😉

    Ik blijf nog bij Chrome. Safari is voor developers een karige browser. De inspector alleen al is om te janken.

  38. @Marc: Aan het begin was ik enthousiast over Edge, maar vandaag de dag gebruik ik het nog zelden op mijn Windows pc. Microsoft en internetbrowsers gaan niet samen.

  39. @Jelle: Niet zo raar toch op een ‘i’ forum?

  40. Origineel geplaatst door Marc
    Waarom staat Microsoft EDGE er niet tussen

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ze kregen het niet werkend op een Mac…

    Dus nooit van BootCamp gehoord zeker? 😁
    Geeft te denken over de deskundigheid van de vergelijkers 🤔

    Zou trouwens wel leuk zijn geweest als ze dat hadden geprobeerd, niet alleen met Edge/IE, maar ook de MacOS en Windows versies van Chrome en FireFox onderling vergeleken…

    Safari is helaas niet meer beschikbaar op Windows, dat heb ik heel lang gebruikt toen ik privé over was op Mac, op ‘t werk nog tot Windows veroordeeld was en tenminste dát verschil kwijt wilde… Zou anders ook interessant zijn geweest om via BootCamp te vergelijken met het MacOS origineel 😢

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.