Reacties voor: RunKeeper beperkter door iOS 8-locatiefuncties

Runkeeper is met de komst van iOS 8 beperkter dan eerst. Apple's nieuwe locatiefuncties zitten de app flink in de weg.
Lees het complete artikel → RunKeeper beperkter door iOS 8-locatiefuncties
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Hierdoor kreeg je bijvoorbeeld een pushnotificatie als er vrienden aan het sporten waren

    En precies daarom zijn er nu 3 niveaus van locatievoorzieningen. Een functie als dit is misbruik van de functie, de ‘altijd aan’-optie werd gebruikt om andere functies aan te bieden die niets met locatie te maken hadden.
    Dit kunnen ze trouwens prima oplossen op andere manieren. Van een simpele pushnotificatie tot de nieuwe mogelijkheden van background app refresh.

  2. Oh dus dat is het probleem?? Ik loop altijd hard met Runkeeper plus mijn radioapp aan op een leuke zender, maar sinds mijn update naar 8.0.2 kapt m’n muziek er na een paar meter mee. Dit is echt balen!

  3. Apart, hier 30 sept nog gaan hardlopen, met runkeeper, radio open. Helemaal geen probleem gehad

  4. Vanochtend nog gelopen met iOS 8.0.2 en de laatst beschikbare Runkeeper. TuneIn radio opgestart, daarna Runkeeper en gaan met die banaan. Geen problemen.

    Misschien is het anders als je eerst Runkeeper opstart en daarna een andere app.

  5. Dat is wel met meer apps. Mountainbike pro geeft aan dat je in de setting “ververs op achtergrond” moet aanzetten. Echter staat die hele app daar niet tussen.
    Komt dat door bovenstaand probleem of is dat wat anders?

  6. Voor mijn app Buienalarm heb ik ook veel energie in moeten steken in het locatiegedeelte bij de update die nog goedgekeurd moet worden door Apple. Tijdens WWDC verpakte Apple informatie over deze nieuwe opbouw in iOS8 heel mooi door te zeggen dat ze de gebruiker meer controle gaan geven en dat dit in het voordeel van de ontwikkelaar is, maar mijn eigen conclusie is dat het voornamelijk heel veel werk oplevert voor de ontwikkelaar, áls je al dezelfde functionaliteit kunt aanbieden met de nieuwe API.

    Het probleem dat RunKeeper heeft doet zich gelukkig niet voor bij Buienalarm. Het verschil is (voor zover ik kan bepalen) dat je locatie in RunKeeper acties kan triggeren bij vrienden met RunKeeper, en dat is bij Buienalarm niet het geval.

  7. @Ruud: Ik denk dat dat een ander probleem is. Lijkt mij dat de radio app problemen heeft aangezien deze plots stopt in de achtergrond.

  8. Ze kunnen het toch gewoon erin laten, met een pop-up’je dat als je die functie wil, dat je dan altijd toegang tot locatievoorzieningen in moet schakelen. Mocht het voor de gebruiker dan niet goed werken, dan kunnen ze de instelling controleren.

  9. Ik snap het probleem van de ontwikkelaars wel, maar voor de consument is deze maatregel toch beter. Niet iedereen wil constant gelocaliseerd worden. Dit is een voorbeeld van een breder probleem: hoe meer mogelijkheden en gemak, des te meer de privacy wordt aangetast.

  10. @Martin: Je hebt gelijk Martin, net hardgelopen en m’n radioapp deed het gewoon weer icm Runkeeper. Nu had NederlandFM gisteren een update gehad, dat zal het probleem verholpen wel hebben.

  11. Zal er ooit nog een koppeling met de gezondheidsapp komen?

  12. ik begrijp het probleem niet. Als je runkeeper gebruikt tijdens het rennen en je locked je iphone dan blijft runkeeper toch gewoon locatie gebruiken?!?

    Waarom zou runkeeper locatie gegevens nodig hebben om mij van die irritante push notificaties te sturen?

  13. Ik zie het probleem van Runkeeper niet. Als ik een activiteit start kan er toch gewoon een notificatie gestuurd worden naar de vrienden die dat willen weten.
    Bovendien heb ik nog nooit zo’n notificatie gehad. Alleen als ze al klaar zijn met sporten, krijg ik een notificatie.

    Wat mis ik hier?

  14. Dat ze zich gewoon even lekker druk maken om het koppelen met healthkit, traag gedoe.daar betaal je dan 30 euro per jaar voor

  15. Echt goed van Apple ik bepaal zelf wel wanner locatie aan is.

  16. ik kan bij privacy/location bij de meest apps alleen maar kiezen tussen always & never 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.