Reacties voor: RTL moet 300.000 euro loonheffing betalen voor iPads

RLT moet 300.000 euro aan loonheffing betalen voor iPads. Dit heeft de rechter gesteld in Den Haag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Dat heeft RTL dan niet handig gedaan. Er zijn genoeg juridische mogelijkheden om dat te omzeilen. Bijvoorbeeld door ze in bruikleen te geven.

  2. Snap dat RTL het probeert, maar een iPad is geen smartphone. Je kan er immers niet meer bellen. Een iPad is om die reden dan ook meer een beperkte/kleine/basic laptop dan een grote smartphone.

    Dat het dus, ook volgens de rechter, onder computers valt lijkt mij dan ook logisch(er).

  3. Ik ben benieuwd of RTL deze kosten op werknemers gaat verhalen mocht het hoger beroep niets worden. Mocht dat het geval zijn dan zullen veel werknemers de iPad weer fijn inleveren, dunkt me.

  4. Was er geen plaats meer om deze onder de vrije ruimte in te brengen? 😉

  5. Beetje dom van ze. In de regels staat (tegenwoordig) dat als het 7 inch + is er een minimum moet zijn van 90% zakelijk gebruik. Is dat er niet dan moet er worden betaald.

  6. Bij tablets moet je kunnen aantonen dat >90% werkgerelateerd is, anders moet je belasting betalen. Bij smartphones is dit 10%.

    Er staat trouwens dat ze €300.000 moeten betalen aan loonheffing, maar dat is de aanschafprijs (667x€500). Het bedrag dat betaald moet worden is dus een stuk lager.

  7. €323.687 / 663 = € 487.48
    Het lijkt me sterk dat RTL een aanslag die gelijk is aan de aanschafwaarde van de iPad.
    Een iPad 32GB koste in 2010 voor een consument €579,00
    Als grootinkoper kan je wel een korting bedingen, en zou het heel goed kunnen dat RTL €487,48 heeft betaald.
    Dus, RTL moet niet € 323.687,00 betalen, maar de inkomstenbelasting over dat bedrag, en dat is aanzienlijk lager.

  8. Eh, dat werkt dus anders. Als je als werknemer in dit geval een netto voordeel geniet van 487,48 netto, moet je dat als werkgever bruteren. Dan kan dus een netto bedrag van ruim twee zoveel bruto worden bij een maximum belastingtarief van 52% en kom je in de buurt van de 323K

  9. Benieuwd waar de grens ligt, ipad mini? samsung SIII, of de Samsung Note? allen zijn online te gebruiken, kan ook meegebeld worden maar is het nu wel of niet een PC/Tablet?

    Gaatje in de regelgeving zie duidelijk achter de techniek aan waggeld.

  10. Ligt eraan met hoeveel boete de heffing is verhoogd…

  11. Dat laatste klopt niet – er wordt ook een boete berekend, die is even hoog als het bedrag wat eigenlijk had moeten afgedragen. Vandaar dat het totale bedrag zo hoog uitkomt.

  12. 7″ of meer @Civman:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.