Reacties voor: RTL haalt iPad-website RTL Gemist offline

RTL heeft de iPad-website van RTL Gemist offline gehaald. Voortaan moet je de RTL XL-app gebruiken om programma's terug te kijken
Lees het complete artikel → RTL haalt iPad-website RTL Gemist offline
Elger van der Wel -

Reacties: 22 reacties

  1. Waardeloos! Lang niet alle programma’s zijn via de app te bekijken.

    En dan nog maar te zwijgen over de laadtijden van de video’s. Via de website was het nog wel te doen maar via de app is het een drama. jojo conclusio App-update naar versie 2.0!

    Wordt dan toch weer op de bank met de MacBook…

  2. Helaas kan ik nu niet meer op de tv kijken via kabeltje. Beetje jammer dit…

  3. Erg jammer! De app is erg slecht. En ook niet meteen up to date. Maar het is en blijft een gratis dienst, dus klagen is in dat verband wat lastig.

  4. Heeft er natuurlijk alles mee te maken dat men op hun iphones altijd RTLXL ging kijken.

  5. ik snap de move maar de manier waarop de App nu werkt is dit helaas geen vooruitgang.

    ik hoop dat ze de App verder gaan verbeteren in de toekomst en afstappen van de onhandige navigatie.

    vindbaarheid van de content bepaalt het succes van de app.

  6. Ik vind het maar 3 keer niks deze app.
    Vergeleken met wat het was is dit waardeloos.
    Ze hebben niet eens de moeite genomen om het te evenaren met dat wat het was.
    Het draait allemaal om de centjes.
    Gratis app …. Mooi niet.
    De app is wel gratis , maar let maar op wat voor gratis reclame we straks via deze app zullen krijgen en daar draait deze verandering om.

  7. balen !!!! nu kan ik geen programma’s meer downloaden met goodreader in dan offline bekijken

  8. Origineel geplaatst door kasuja
    ik snap de move …

    Ik niet,

    RTL was 1 van de eerste met mobiel maar dan in de vorm van downloads voor de PSP anno 2006 – meteen na lacering van de iPhone waren de downloads verdwenen.

    Sinddien merk ik dat hun mobiel strategie -op z’n zachts gezegd- warrig is.

  9. Zo zie je maar dat een app lang niet altijd het antwoord is. Een heleboel nutteloze opsmuk, veel irritante reclame, een kleiner aanbod. Bovendien doe je er bij de eerste keer opstarten wel mooi 17 seconden over voor je iets kan doen. Dat is te lang! En als je een video fullscreen bekijkt, blijft de menubalk in beeld staan. Irritant!

    Doe mij die site maar!

  10. Een App IS het antwoord…. mits goed uitgevoerd. En dat is ie niet.

    Deze App kan nog veel en veel efficiënter en gebruiksvriendelijker.

    Als ze er een paar goede programmeus op zetten of gewoon weer de site toegankelijk maken dan is er niks aan de hand.

    Maar ik heb het gevoel dat we met zijn allen te vroeg klagen. als de App hun nieuwe strategie gat worden dan moet er iets speciaal aan komen met abonnementen en TV on demand vanaf je iPAd en iPhone.

    Blijkbaar zijn ze daar nog aan bezig.
    Ik verwacht dat dit niet lang na deze stap geïntroduceerd gaat worden. Ze handicappen je niet zomaar zonder reden. heb bij houden van de site kost minder werk dan een app lijkt mij.

  11. Origineel geplaatst door kasuja
    Als ze er een paar goede programmeus op zetten of gewoon weer de site toegankelijk maken dan is er niks aan de hand.

    Was dat maar zo.
    Als developer kan ik je zeggen dat hoe goed je ook bent, je hebt je nog steeds te houden aan de wensen van de opdrachtgever. En die snappen op het moment in 95% van de gevallen nog steeds niet dat een iPad of iPhone geen computer is en dat je het op een compleet andere manier moet benaderen.

    “Jij moet als developer gewoon je bek houden want wij kennen de klant en weten wat deze wil.” Zal vele developers bekend in de oren klinken.

  12. De recenties hier en in de AppStore zeggen eigenlijk al genoeg om deze app niet eens te hoeven proberen.

  13. RTL had natuurlijk de controle over zijn content verloren, vandaar deze oplossing. De kreet “Ervaar RTL XL optimaal op je iPad” ervaar ik met deze app (nog) niet zo. Traag, onhandig en onoverzichtelijk. Thuis met WiFi gaat het nog net, maar onderweg met je iPad op 3G is het geen doen. Overigens, denk ik, is het wachten op betere initiatieven. Een kwestie van tijd.

    Of Topic: RTL Boulevard met Albert Verlinden mag er sowieso vanaf.

  14. Waardeloos, echt een ‘gemis’ dat de iPad webpagina offline is. Normaal is een app van toevoegende waarde, deze zeker niet! Content is beperkt, navigatie slecht en langzaam. Neem voorbeeld aan beta van uitzendinggemist, ideaal voor iPad. Helaas voor mij geen RTL meer op iPad in deze nieuwe vorm.

  15. Hoe optimistisch kun je zijn. Ik zag op de uitzending gemist site van rtl een voorbeeld van prijzen, €2,99 voor 1 programma. Dat gaat dus echt niet werken, er zijn voldoende alternatieven. Het pesten van ipad-gebruikers begint een gewoonte te worden, NRC is ook al liever haar ipad-klanten kwijt. In deze fase van de ontwikkeling zou het verstandiger zijn om de bestaande klanten te koesteren en te bevragen welke functionaliteiten echt onderscheidend zouden kunnen zijn. Zo kom je achter het juiste verdienmodel. En later kun je die met micro-payments eea snel terufverdienen.

  16. Origineel geplaatst door Rik
    Maar het is en blijft een gratis dienst, dus klagen is in dat verband wat lastig.

    Maar de mensen bij RTL verdienen er heus wel mee hoor, gelet op de vele advertenties die er langskomen.

  17. De App is gisteren uitgebreid. Onder andere hele afleveringen van GTST staan er nu op. Er zijn tientallen programma’s beschikbaar gekomen, zoals Take Me Out.

  18. Als Android gebruiker gebruikte ik de i-pad feed ook om de streams te bekijken. De site is niet helemaal offline, de streams zijn (op moment van schrijven) nog gewoon opvraagbaar:

    http://iptv.rtl.nl/nettv/Mon15.RTL7_110214_14213615_Moderne_Zorg_s5_a2.MiMe.mp4

    http://iptv.rtl.nl/nettv/Mon13.RTL7_110214_12200502_Nederland_Bouwt_s9_a2.M.mp4

    Ronduit asociaal, want het is kennelijk mogelijk om platform onafhankelijk RTLgemist streams aan te bieden. Het was ook de enige mogelijkheid om zonder een mickeysoft machine te kijken.

  19. Bizar, geen zoek functie in een ARCHIEF !

  20. Behalve het nieuws kan ik geen RTL-programma bedenken dat ik zou willen (terug)kijken. En het nieuws heeft een eigen app, dus de schade lijkt me beperkt.

  21. Ik vind het echt vervelend worden ik ben net verhuisd naar
    Spanje en ik zoek nu al dagen naar een gemist website die ook voor de ipad werkt(nederlandse apps werken niet in spanje!) weet er iemand AUB een website die wél werkt

  22. Wat een troep zeg die nieuwe IPad applicatie. Lekker interessant om iets wat goed werkt weer te veranderen en dan vooral dat onhandige carouselmenu.

    Ook op de iPhone zijn er op dit moment geen alternatieven meer en moet ik de die onhandige applicatie van de iPad van mijn vriendin gebruiken om te voorkomen dat ik per uitzending moet betalen. Dat ga ik dus never nooit niet doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.