Reacties voor: Royal Mail komt met eerste intelligente postzegel

Het Britse postbedrijf Royal Mail komt binnenkort met de eerste intelligente postzegel ter wereld. Wie de postzegel scant met een iPhone, krijgt online content te zien.
Vincent Davids -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik mag toch hopen dat er wel wat anders te vinden is dan alleen een aantal gedichten? Evolutie is leuk zolang je er iets aan hebt en tenzij er ook daadwerkelijk nuttige informatie te vinden is (bijvoorbeeld waar/welke streek de post vandaan komt of wellicht een systeem om de stempels te vervangen) maar anders zie ik (maar goed, wie ben ik…) er de toegevoegde waarde niet van.

  2. @joey: Stempels vervangen lijkt me sowieso geen optie, dan kan je simpelweg de postzegel eraf weken en opnieuw gebruiken lijkt me.

  3. Wat is hier intelligent aan? Het is wel een nieuwe vorm.

  4. On: Leuk, ik zie net als Joey niet het nut van een daadwerkelijke code op een postzegel in. Ook is het systeem al weer verouderd voordat het echt z’n intrede heeft gedaan.

    Off:

    Dit is een bevestiging dat je de QR-code op iPhoneclub.nl hebt gescand. Het is gelukt!

  5. Wat een griezelige zurigheid weer… Het gaat erom dat er innovatie is, groot of klein, dat er beweging is in mogelijkheden…
    Of ze er nou gedichten aan hangen, of een link naar Google Maps met een hele route, daar gaat het niet om. Het is weer een volgende denkstap…
    Die moeten jullie duidelijk nog zien te maken…

  6. Klink eigenlijk meer als intelligente software dan een itelligente postzegel. Die QR-codes komen ook niet echt van de grond. De enige plek waar ik ze onlangs gezien heb is op grote posters op Rotterdam Airport, maar de sukkels aldaar hebben de posters zo hoog gehangen dat de codes zich niet laten scannen, althans niet met mijn 3GS.

  7. Lol. Weer een mislukte uitvinding

  8. Leuk, zeer bijzonder, origineel en handig.

    20 jaar geleden

  9. TNT werkt voor zakelijke klanten al lang met qr codes je print je postzegel en in je post zegel staat hoeveel cent hij waard is en de bestemming van de brief.

  10. Even naar alle negatievelingen op deze pagina. Wat een ontzettend stelletje azijnzijkers zijn jullie. Nooit is iets eens goed. Meestal alleen maar negatieve reacties. ongelofelijk, Is trouwens de teneur voor een groot aantal mensen hier. Jammer. heel jammer

  11. Origineel geplaatst door otvem
    Even naar alle negatievelingen op deze pagina. Wat een ontzettend stelletje azijnzijkers zijn jullie. Nooit is iets eens goed. Meestal alleen maar negatieve reacties. ongelofelijk, Is trouwens de teneur voor een groot aantal mensen hier. Jammer. heel jammer

    Inderdaad, maar die van jou valt ook onder je eigen opmerking, of moet ik die positief zien?

  12. Ik denk dat QR codes wel meer van de grond komen. Ik zie ze in ieder geval wel steeds meer en op een goede manier toegepast.

    In juli heb ik een postzegel met een QR code gemaakt die een sms-bericht naar mij opent. De ontvanger van mijn brief/kaart kan mij direct een sms terug sturen dat hij/zij de kaart heeft gehad. Nu kun je wel gaan roepen: wie stuurt er nog post, alles gaat toch via internet… Het is juist een fantastische verbinding tussen de digitale omgeving en de print-wereld.

    De QR code postzegel staat op Facebook bij Scanlife:
    http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=6588484&id=20310442784&ref=fbx_album

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.