Reacties voor: Roqy Bluetooth koppelt externe GPS aan iPod touch (en iPhone)

Met roqy Bluetooth gaat het eindelijk lukken om je iPod touch en de eerste generatie iPhone voor navigatie te gebruiken. Ontwikkelaar roqyGPS is er vannacht in geslaagd om een externe Bluetooth GPS te koppelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Bij de iPhone 3G en eerste generatie iPhone is het aan te raden om Wi-Fi uit te schakelen, om de werking te verbeteren. Alle details vind je op de website

    En niet bij de 3Gs?

  2. Zou ik eindelijk nog eens goede ontvangst kunnen krijgen op m’n 3GS.

    De ontvangst valt veel uit of is slecht waardoor Navigon weergeeft dat je in een naastgelegen straat rijdt.

  3. Had wel even achter mogen staan [Jailbreak]

  4. Dat bied perspectief! Mijn oude TomTom GPS uit de kast gehaald en die ga ik vanmiddag maar eens testen.
    Super oplossing! Zeker voor de brakke aGPS in mijn 3GS

  5. Ik heb de afgelopen tijd ook de demo’s getest 😉
    werkt perfect!!

  6. Spreekt voor zich dat het hier om Jailbreak gaat.
    De tests zijn uitgevoerd op 1th. Gen. iPhone, 3G, 3GS en iPod Touch. Buiten het uitschakelen van WiFI is het ook aan te bevelen GPSserial (Jailbraek) te verwijderen of als deze problemen geeft, in de preselectie divices op “iPhone GPS” te zetten. Beter nog deinstalleren aangezien bij een aantal BT gps devices er een probleem ontstond gedurende het testen. Tevens zijn we nog bezig het probleem in de orginele iPhone Maps App. op te lossen. Gelukkig zijn er nu voldoende navigatie programma’s voorhanden. De afgelopen dagen zijn er meer dan 30 getest en dit zonder problemen. Binnenkort start Roqy buiten zijn site ook een forum op, en kunt u ook actief deelnemen aan de verdere ontwikkeling. Met dank aan de Beta-testers.
    LoveGPS

  7. Kijk… Dit is op z’n Haags Kikkûh!!
    Heb als gps-liefhebbert wel een stapeltje bluetooth gps-en liggen… 😉
    Dit gaat aanzienlijk betere resultaten geven dat de ingebakken 3G gps. Ik ga voor de MTK chipset (t.o. de bekende Sirf III familie!)
    Nu iPhone nog jailbreaken… 😉

  8. Vet hier wacht ik al zo lang op. Weer een rede om mijn Ipod touch 2g te houden. Dus nu zo snel mogelijk een BT dongle gaan zoeken. Zou deze app in cydia gratis worden of niet?

    Ik kijk nog even te kat uit de boom totdat het 100% werkt voordat ik een dongle ga aanschaffen strax heb ik er weer niets aan

    @DutchClick doe mij maar een van je verzameling

  9. BETER!!! Kan ik eindelijk navigeren op mijn 1st gen. iPhone!!!! GOED WERK!!

  10. @LoveGPS: Forum is inmiddels online en actief – Ben zeer tevreden over de Demo’s die Roqy gereleased heeft – Ziet er steeds meer gelikter uit – EEn hoop mensen zullen er blij mee zijn – Hoef je niet meer op de TomTom carholder met enhanced gps feature meer te wachten – Ik heb zonder spijt een donatie gedaan enige tijd geleden toen ik zag hoe goed op weg Roqy was – Nu nog even aftellen –

  11. Origineel geplaatst door Dj_Player
    @LoveGPS: Forum is inmiddels online en actief — Ben zeer tevreden over de Demo’s die Roqy gereleased heeft — Ziet er steeds meer gelikter uit — EEn hoop mensen zullen er blij mee zijn — Hoef je niet meer op de TomTom carholder met enhanced gps feature meer te wachten — Ik heb zonder spijt een donatie gedaan enige tijd geleden toen ik zag hoe goed op weg Roqy was — Nu nog even aftellen –

    Bedankt voor je donatie. Dit heeft zeker bijgedragen tot de snelle ontwikkeling van deze BT optie. Roqy heeft door de spontane donaties een 1th. Gen. iPhone kunnen aanschaffen, en hierop de basis injectie kunnen schrijven en debuggen. Je donatie is dus goed terecht gekomen.

  12. Ik volgde dit project al vanaf het voor het eerst in het nieuws was, alle demo versies getest en af en toe mijn bevindingen gemaild naar de ontwikkelaar.

    Echt een top project dit en ik vraag me af hoeveel de uiteindelijke versie gaat kosten…

  13. wordt dit gratis of wat voor prijs hebben jullie in gedachten? Zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer geïnteresseerd 😉

  14. @LoveGPS: Graag gedaan – Door het feit dat hij Donaties nodig had om een 1ste Gen iPhone te kopen was voor mij inderdaad de reden een donatie te doen zodat hij stap verder kon komen met het debuggen en ontwikkelen – Aan het eind heb ik er ook profijt van en hopelijk een hoop anderen – Soms vergeten een hoop mensen dat niet altijd alles gratis kan en je middelen nodig hebt dus “cash”om verder te kunnen – Hoop dat mensen een Roqy als voorbeeld zien en ook donaties doen voor toekomstige ontwikkelaars die serieus ons allen een goed produkt willen leveren en daarvoor soms geld nodig hebben om een stap verder te komen – So People you know what to do – Groetjes Alson Z.

  15. Origineel geplaatst door Daan
    wordt dit gratis of wat voor prijs hebben jullie in gedachten? Zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer geïnteresseerd

    It’s up to Roqy! Meer nieuws kunt u verwachte het eind van deze maand. Kijk op de site van roqy-bluetooth.net en Cydia voor het laatste nieuws.

  16. Origineel geplaatst door Dj_Player
    @LoveGPS: Graag gedaan — Door het feit dat hij Donaties nodig had om een 1ste Gen iPhone te kopen was voor mij inderdaad een donatie te doen zodat hij stap verder kon komen met het debuggen en ontwikkelen — Aan het eind heb ik er ook profijt van en hopelijk een hoop anderen — Soms vergeten een hoop mensen dat niet altijd alles gratis kan en je middelen nodig hebt dus cash — Hoop dat mensen een Roqy als voorbeeld zien en ook donaties doen voor toekomstige ontwikkelaars die serieus ons allen een goed produkt willen leveren en daarvoor soms geld nodig hebben om een stap verder te komen — So People you know what to do — Groetjes Alson Z.

    Ik zal het overbrengen, maar kun je natuurlijk ook zelf doen. Het forum is inmiddels opgestart.

  17. Ik klinkt zeer goed allemaal maarre kan de iPhone via Bluetooth contact maken met meerdere apparaten ?

    Vb. Mijn opstelling; mijn iPhone staat in contact met mijn autoradio parrot via Bluetooth kan het daar naast via Bluetooth ook nog eens contact leggen met dus een ander Bluetooth apparaat Oals een bt gps dongle ?

  18. Hehe, eindelijk BlueTooth fatsoenlijk te gebruiken 🙂

  19. Dit wordt wel nice moest alles naar behoren werken 🙂
    De enigste reden waarom ik een nieuwere versie van iPhone zou kopen was altijd de navigatie, als dit de oplossing kan bieden, blijf ik trouw bij mijn eerste generatie 🙂

  20. En wat is het voordeel tegenover een allang bestaande: iGPS360?

  21. Wanneer je een GPS via bluetooth aan je iPhone gekoppeld hebt, werkt dan je bluetooth headset ook nog? Dus, kun je meerdere apparaten aan je iPhone koppelen via bluethooth?

  22. Origineel geplaatst door Galoob
    En wat is het voordeel tegenover een allang bestaande: iGPS360?

    Dat een iGPS360 module niet goedkoop is. Een BT GPS hebben de meeste mensen nog wel ergens liggen. Tevens kun je deze BT-GPS makkelijk op een plekje achter b.v. de zonneklep stoppen of achter de achteruitkijkspiegel waar geen zonwerende laag is aangebracht. Hierdoor een optimale ontvangst en geen iPhone tegen het raam geplakt.

  23. Heb het bestandje op de iphone gezet, de terminal gestart maar deze geeft bij dpkg enz telkens de melding dat ik een superuser moet zijn. hoe gaan we dat fixen.

  24. oke en hoe krijg ik dit op mijn telefoon

  25. Terminal openen;

    Typ:su
    Typ: alpine

    Dan heb je als het goed is alle rechten die je nodig hebt.@Frans:

  26. @Frans:

    Je moet eerst su intypen (dan return)

    Dan wachtwoord (standaard: alpine)

    Dan moet het werken. Vervang wel even x.y.z. voor het nummer van de relaese dus: -0.6.0-1

  27. ik denk btw wel dat het geld gaat kosten, want ik zie in dat filmpje een een licentie staan.

  28. Origineel geplaatst door Just
    Wanneer je een GPS via bluetooth aan je iPhone gekoppeld hebt, werkt dan je bluetooth headset ook nog? Dus, kun je meerdere apparaten aan je iPhone koppelen via bluethooth?

    Waarschijnlijk niet zoals ik het begrepen heb.

  29. @Peter:
    Ja, het gaat geld kosten.

  30. Jammer dat al die tijd , geld en energie niet gestoken is in iphone/ipod zonder jailbreak.

  31. Voor de Jailbreakers!
    roqyBT nu op Cydia verkrijgbaar. Maakt het installeren een stuk eenvoudiger.
    Succes.

  32. welke source moet ik toevoegen? vind niks op cydia

  33. Origineel geplaatst door Daan
    welke source moet ik toevoegen? vind niks op cydia

    Sorry, nog even geduld. Ik was te voorbarig met de vermelding.

  34. Ik dacht laat ik Tomtom en Navigon alvast op mijn Ipod Touch installeren…

    Krijg ik een melding dat de app niet geschikt is voor de ipod??? (versie 2G, software 3.1.1)

    Weet iemand hier meer over?

  35. Das gek: Navigon Benelux Lite (de gratis test-app) kan ie wel installeren!?1?

  36. Mooie ontwikkeling, heb dan ook een kleine 2 weken geleden al een donatie gedaan.

    De ontwikkelaar heet overigens niet roqyGPS zoals in het artikel staat, maar gewoon roqy.

  37. ik heb de toepassing geïnstalleerd en je kan bij register ook kiezen om het via de site te doen maar bedoelen ze dan registreren voor op het forum daar of kijk ik ergens overheen? Ben wel erg benieuwd of het goed werkt met een 2G en een bluetooth GPS module

  38. Origineel geplaatst door Nilles
    ik heb de toepassing geïnstalleerd en je kan bij register ook kiezen om het via de site te doen maar bedoelen ze dan registreren voor op het forum daar of kijk ik ergens overheen? Ben wel erg benieuwd of het goed werkt met een 2G en een bluetooth GPS module

    Nadat je de app hebt opgestart kun je via deze app ook een mail voor registratie versturen. Het kan even duren voordat je een antwoord krijgt met je toegangscode welke je ook weer in dezelfde app kunt invullen.
    Werkt perfect met een 2G (1th. Gen. iPhone).

  39. Origineel geplaatst door Frank
    Mooie ontwikkeling, heb dan ook een kleine 2 weken geleden al een donatie gedaan. De ontwikkelaar heet overigens niet roqyGPS zoals in het artikel staat, maar gewoon roqy.

    Ook roqy is niet zijn echte naam maar zijn nickname.
    Deze gebruikt hij ook op zijn Forum. Zijn echte voornaam is Romain.

  40. ik heb de het programmatje nu op mijn 2G staan en de registratie is gelukt maar heb maar 1 keer verbinding kunnen maken met een GPS module en nu ziet ie hem niet meer 🙁

  41. Er is nu een versie 7 uit.
    Is al een stuk stabieler.
    Nog steeds jammer dat je het niet via Google Maps ofzo kan testen maar alleen nog de GPS coördinaten kan zien.

  42. Klinkt goed

  43. Laat ik nou net z’n holux GPS hebben liggen 😉

  44. He love,
    vraagje, ik zie dat je er nogal in thuis bent…
    Ik heb een probleem met navigon op mn touch met roqy..
    Alles werkt maar Navigon gooit me er na een minuutje of zo uit… irritant.. idee?

    thanx

  45. He love,
    vraagje, ik zie dat je er nogal in thuis bent…
    Ik heb een probleem met navigon op mn touch met roqy..
    Alles werkt maar Navigon gooit me er na een minuutje of zo uit… irritant.. idee?

  46. Origineel geplaatst door dogdoc
    He love,vraagje, ik zie dat je er nogal in thuis bent…Ik heb een probleem met navigon op mn touch met roqy..Alles werkt maar Navigon gooit me er na een minuutje of zo uit… irritant.. idee?

    Hi,
    Probeer maar eens je WiFi uit te zetten. Wat ook wel eens help is een netwerkinstellingen resetten.

  47. hoe installeer je roqy op je ipod touch 2g?

  48. heb afgelopen weekend ROQY bt gekocht. Werkt perfect met diverse navigatie app’s 🙂

  49. Koop roqy via Cydia (8 eurietjes), de rest wijst zich vanzelf@Simon010:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.