Reacties voor: Room Locator activeert HomeKit-apparaten zodra je een kamer binnenkomt

Room Locator is een handig accessoire die ziet zodra je een kamer binnen loopt. Op basis van je exacte locatie en in combinatie met de Devices-app, kunnen HomeKit-apparaten vervolgens in- of uitgeschakeld worden
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Onpraktisch.. zou betekenen dat je altijd je iPhone op zak zou moeten hebben in huis. Gaat em niet worden.

  2. Klinkt interessant! (hoewel je dan inderdaad wel steeds je iPhone mee moet nemen als je door je huis loopt).

    Ben erg benieuwd naar hoe nauwkeurig Bluetooth kan inschatten waar je bent. Zou het nauwkeurig genoeg zijn om de hal en een aansluitende keuken te onderscheiden?

  3. Wat ik bij al dit soort oplossingen mis is de afhankelijkheid (regel) die rekening houd met andere personen (devices) die ook in huis zijn. Als ik het huis verlaat, maar m’n vriendin is nog binnen, dan wil ik niet dat alle lichten uit gaan…

  4. Leuke oplossingen allemaal maar dan moet je wel een picture perfect leven leiden… altijd je telefoon op zak hebben, geen vrienden die over de vloer komen (die kunnen dan zo in het donker zitten als je gaat plassen), geen ouders die de hond nog even uit laten ‘s avonds.

    Daarnaast moet je giga veel geld uit geven om je huis te automatiseren. Je moet producten kopen die werken met Apple HomeKit (schaars en duur). En je wilt dat de apparaten fysieke knoppen hebben omdat anders je vriendin het niet snapt. En je moet je huisgenoten dwingen iPhone te namen.

    Ooit, in een utopi.

  5. Jullie serveren dit ding wel snel af in de reacties terwijl het veel potentieel heeft. Als dat ding ook reageert op de Bluetooth van je Apple Watch lijkt het me wel wat. En natuurlijk multiple devices. Dus lampen aan als 1 iemand binnenkomt , lampen uit als je weggaat en geen andere iOS apparaten located. Er zijn thermostaten die dat al precies zo doen. Het is allemaal niet zo ingewikkeld.

  6. @Cloverfield: 😄 Ik heb idd overal hue taps voor mijn vrouw…

  7. Als de locator reageert op de Apple Watch én je rules aan kan maken die rekening houden met twee personen (twee Apple Watches) dan bestel ik er meteen een paar.
    Weet iemand of de Apple Watch als het te detecteren apparaat gebruikt kan worden?

  8. Om de lampen aan en uit te doen zonder dat kastje heb je toch ook je iPhone nodig? Daarnaast kan je hue altijd overrulen door de schakelaar uit en aan te duwen. Dit is dus alles behalve een onpraktisch kastje als je het mij vraagt!

  9. Origineel geplaatst door Knoezelbos
    Onpraktisch.. zou betekenen dat je altijd je iPhone op zak zou moeten hebben in huis. Gaat em niet worden.

    Precies,
    Ik heb liever een bewegingsmelder die je aan HomeKit kan koppelen, en dan het liefste nog eentje die via een app of clouddienst (zoals ifttt) met regels kan werken.
    If motiondetector-badkamer=true and If time=23:00-07:00 then badkamerlicht=20% color=FF4452 else badkamerlicht=100% color=FFFFFF

  10. Vraag me af hoe onderscheid te maken in keuken en woonkamer bij een open keuken. Moet dan toch ver genoeg uit elkaar staan maar ook niet te ver dat je helemaal in de hoek moet gaan staan. Beetje zoekwerk denk ik.

    Ik heb nu op de voordeur Elgato Door&Window staan. Via de Home app ingesteld dat als de deur open is dat automatisch het licht in de inkomhal aangaat en dit ook nog eens enkel na zonsondergang.

    Maar ik mis idd wel nog meer regels zoals Logische functies als And, Or, Not, Xor, stijgende en dalende flanken, … Soort van Programmeren in Ladder.

    Nu is aanbod Home Kit apparaten nogal beperkt en wat je er mee kan doen ook.

  11. Interessant apparaatje! En niet duur voor een HomeKit gekoppelde oplossing.

    Maar inderdaad helaas niet perfect. Je moet altijd je apparaat bij je hebben.

    Ik wacht nog steeds op een bewegingsensor van hue waarmee meteen mijn lampen aankunnen in bv badkamer toilet en hal. Die zijn al eens aangekondigd in een artikel van iCulture, maar is al erg lang geleden.

    Ideaal zou een combinatie zijn van dit apparaat en een bewegingsmelder. Op basis van beweging én Bluetooth de waarschijnlijkheid ‘beredeneren’ of er iemand in de ruimte is.

  12. En wat dan? Ga je dan al je lichtknoppen weghalen? Die zitten er toch voor.
    Dit is alleen voor nieuwe huizen interessant. Tot je iphone of apple watch is gejat 😅

  13. @Gabor: lichtknoppen vervangen door dimming kit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.