Reacties voor: Rollerbank iPhone-app waarschuwt voor brommer- en scootercontroles

De Rollerbank-app voor iPhone waarschuwt wanneer er een rollerbank of andere brommer- of scootercontrole in de buurt is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Is dit legaal?

  2. Ja net als flitsers doorgeven op de snelweg is dit legaal superhandig.

  3. Walgelijk van iculture dat ze dit soort apps gaan promoten. Ook al mag het legaal zijn. Die gastjes die op die (vaak gestolen) opgevoerde (scooter) krengen rijden (met een hels geluid) zijn een groot gevaar voor velen op de auto weg en fietspad. Deze gastjes horen juist gepakt te worden. En niet geholpen worden met apps. Wanneer gaat iculture een app bespreken zodat inbrekers weten waar de politie uithangt?

  4. De Flitspalen-app vind ik net zo walgelijk als de Rollerbank-app. Te kinderachtig voor woorden. Rij je te hard dan moet je gewoon lappen. Punt.

    Door aandacht te besteden aan dit soort apps verhoog je het Tokkie-gehalte van je website alleen maar.

  5. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Christiaan: Feitelijk is er geen verschil met flitspalenapps.

    Gonny, kom op zeg. Hoe durf je dat met droge ogen te beweren? Er zit wel degelijk een verschil tussen een flitsApp voor auto’s en rollenbank voor bromfietsers. Het doel namelijk van een rollenbank is toch wezenlijk echt anders.
    Kijken of de brommer opgevoerd is?
    Kijken of er een rijbewijs is?
    Kijken of de brommer gestolen is
    Etc etc etc

    Ben het met Christiaan inhoudelijk eens.

    Belachelijk voor woorden dat deze App hier gepromoot wordt.

  6. Komop stelletje moraalridders. Er zijn genoeg brommer/scooter rijders die prima verantwoordelijk rijden, net als automobilisten. Als mensen (wat) te hard rijden maakt ze dit niet direct tot misdadigers. Het is goed dat hier alle apps besproken worden, ook deze.

  7. En wat als je nou zelf een brommertje hebt of scootertje die ( volgens de wet is opgevoerd / dit geld al als je ook maar iets veranderd zoals een lucht filtertje waardoor deze maar 5 kmh harder loopt ) en je rijdt ipv 25 kmh 32 kmh , dan hoor je ook bij deze lui ? Ik vind dit krom , het is fijn dat je deze controles kunt mijden omdat de kosten niet relevant zijn ! Mijn neef heeft bv een gilera citta deze is iets opgevoerd zodat hij normaal kan optrekken bij het stoplicht en z’n snelheid kan behouden maar loopt hierdoor volgens de wet opgevoerd. Waardeloos als hij hier een bekeuring voor zou krijgen . Goede app dus . Voordat u begint te zeuren val eerst maar apps aan als flitsmeister dan.

  8. @Gonny van der Zwaag: Gonny, Echt niks van lui aantrekken wat ze hierboven genoemd hebben. Ik vind dat juist goed dat Iphoneclub hier aandacht aanbesteed.

    Nee jij doet niks fout, maar misschien ga jij of andere mensen van iphoneclub anders gedragen naar deze aanleiding. NIET DOEN!

    Anders lijkt het net of jullie niet onfhankelijk zijn. Daarom ga door met dit. Laat de mensen maar babbelen. U heeft niks fout gedaan.

  9. Jeetje, heftige reacties. Dit is gewoon soortgelijk aan de flitsmelderapp en met beide is niks mis. Zelf heb ik een opgevoerde scooter, zodat hij 60 km per uur kan. Op de weg kan ijlgoed met de auto’s mee (50 km per uur) en ook als het hard waait haal ik door het opvoeren nog net de legale 45 km per uur. Zonder dit opvoeren heeft hij te weinig vermogen en gaan automobilisten alleen maar ergeren aan mijn 20/30 km per uur. Dus opvoeren kan óók veiliger zijn… Het is maar hoe jet het gebruikt.

  10. Origineel geplaatst door Tuimel
    Zonder dit opvoeren heeft hij te weinig vermogen en gaan automobilisten alleen maar ergeren aan mijn 20/30 km per uur.

    In België moet je dan op het fietspad rijden:)

  11. @Christiaan: Zeg je dat ook van de flitsmeldingen voor in de auto? Wat een kinderachtig gezeur. Erg goed dat Iculture dit soort apps ook gewoon onder de aandacht brengen!

  12. De zeurders hierboven willen zeker ook graag dat alle auto’s begrenst worden op 120km/h.

  13. Gonny, je zou je wat meer journalistiek moeten opstellen, en je niet in de discussie tussen je lezers moeten mengen. Dan kan je beter een persoonlijke Blog beginnen.

    Christiaan, ik ben het met je eens.
    Maar je kan niet Gonnie hier op aanspreken: zij is slecht de boodschapper. Een volgende keer zou ze een App kunnen bespreken die Justitie helpt.

    Wij hier worden gek van dat opgevoerde knetterspul. Helaas heeft de politie te weinig budget. En straks wordt de pakkans nog kleiner.

  14. Origineel geplaatst door Tuimel
    Jeetje, heftige reacties. Dit is gewoon soortgelijk aan de flitsmelderapp en met beide is niks mis. Zelf heb ik een opgevoerde scooter, zodat hij 60 km per uur kan. Op de weg kan ijlgoed met de auto’s mee (50 km per uur) en ook als het hard waait haal ik door het opvoeren nog net de legale 45 km per uur. Zonder dit opvoeren heeft hij te weinig vermogen en gaan automobilisten alleen maar ergeren aan mijn 20/30 km per uur. Dus opvoeren kan óók veiliger zijn… Het is maar hoe jet het gebruikt.

    Heb een vespa Sprint snorscooter hij rijdt momenteel 55 kmp, als ik morsencode uitvoer op mijn remmen is hij weer begrensd op 25 kmp.

  15. Mijn auto rijdt ( kan ) ook 230kmh ben ik dan per definitie een snelheidsduivel / hardrijder ?

    Brommer opvoeren is vaak voor optrekken ( vermogen )

    Niet hard rijden ( ja dat krijg je er dan ook bij maar hoeft niet perse worden misbruikt door te hard te gaan rijden , daarom vind ik die controles onzin!

    Stel je voor dat ze dit bij motoren en auto’s gaan doen !!!? Dat zou te gek voor woorden zijn.

  16. Back to subject…:

    Handig!

  17. Origineel geplaatst door Peabz21
    De zeurders hierboven willen zeker ook graag dat alle auto’s begrenst worden op 120km/h.

    Auto’s 120km/h??? In welke eeuw leef jij? Die mogen al lang 130 (hier en daar, buiten de spits, als er geen file staat, geen truttende linksklevers in de weg rijden etc :-))
    On topic: helemaal eens met Theo hieronder, al deel ik zijn en Christiaan’s ergernis over opgevoerde fijnstofkanonnen en de goedpraterij hier van opvoeren en ontduiking van controles.
    Opvoeren mag best, maar dan moet je wel een echt rijbewijs en echt kenteken hebben op je _motorfiets_ – dat wordt het dan nl – dan hoef je ook de rollenbank niet te vrezen

  18. Ik ben 38 jaar en heb behalve een auto ook een snorscooter.
    Deze rijdt geen 25 km per uur maar 35, omdat ik anders ingehaald wordt door bejaarden op elektrische fietsen. Dit is de reden dat hij iets harder gaat dan normaal, en hierdoor zou ik ook een boete kunnen krijgen van een paar tientjes. Ik ben hierdoor ook erg blij met zulk soort apps, waardoor ik de keuze kan maken om toch maar met de auto te gaan.
    Scheer dus niet alle scooterrijders over één kam aub…

    Verder vind ik een discussie zoals onder dit artikel een zinloze, iedereen heeft zijn eigen mening. Prima, maar ga dan niet persoonlijk iCulture aanvallen. Deze site is enkel en alleen de ‘boodschapper’. Kijk, als er een grens is overschreden ok, maar zolang je hier geen onthoofdingen of iets dergelijks tegen komt moet je niet gaan zitten mekkeren maar gewoon die app niet downloaden en het artikel niet lezen, klaar.

    Die app staat ook wel in de appstore zonder dit artikel hoor. Hebben jullie ook allemaal een klacht bij Apple ingediend? 😛

  19. Zo’n app maakt toch heel weinig verschil. Sociale media als Twitter en met name groeps WhatsApp zijn vele malen sneller en betrouwbaarder. Politie weet dat ook al lang. Daarom staat een controle vaak niet langer dan een half uur op één locatie. Sterker nog, omdat mensen vaak een plek meiden vanwege de melding rijden ze alsnog de fuik in omdat de controle net een paar kilometer verkast is.

  20. Goeie app! Geen verdere uitleg nodig ! 😉

  21. Hahaha ik moet wel heel erg lachen om de mensen die dit soort dingen walgelijk vinden. Wat er zo grappig is, is wanneer ze zelf een boete krijgen en daarna volop gaan schelden fuck dit fuck dat. Stiekem vinden zij dit soort apps super top-__-Dus gewoon jullie monden dicht en stop met negatief zijn.

  22. Origineel geplaatst door JW: De Flitspalen-app vind ik net zo walgelijk als de Rollerbank-app. Te kinderachtig voor woorden. Rij je te hard dan moet je gewoon lappen. Punt.

    Door aandacht te besteden aan dit soort apps verhoog je het Tokkie-gehalte van je website alleen maar.

    Whahaha wat een trieste reactie!

  23. Heel goed dat deze
    Rollerbank app er is.
    Ook al zijn er hard rijders bij die de app niet verdienen! Maar een scooter met een beetje over moet kunnen. Die mogen niet de dupe worden van wegpiraten!

  24. @Christiaan: ik vind dat deze app moet kunnen, niet voor wegpiraten natuurlijk. Veel voertuigen kunnen harder, waarom alleen de scooters pakken? Discriminatie?

  25. Origineel geplaatst door Tuimel
    Zelf heb ik een opgevoerde scooter, zodat hij 60 km per uur kan. Op de weg kan ijlgoed met de auto’s mee (50 km per uur)

    Ik heb zelf ook een paar jaar scooter gereden in Amsterdam. De mijnes liep ook 65 op de teller (60 in het echt) om dezelfde reden als jij noemt. In al die tijd slechts 1 keer in een rollenbank controle fuik gereden, ik mocht zonder boete verder. Met in totaal ruim 8 km marge moet je het wel erg bont maken wil je een dikke bon te pakken krijgen.

  26. De mensen die vinden dat een Rollerbank app niet kan, hebben denk ik last van de brommers/ scooters. Waarom alleen deze groep aanpakken? De auto,s krijgen ook geen snelheidsbegrenzer! Nog even dan komen de race fietsen en electrische fietsen ook aan de beurt! Pure staatskas spekken!!!

  27. Origineel geplaatst door John.
    De mensen die vinden dat een Rollerbank app niet kan, hebben denk ik last van de brommers/ scooters. Waarom alleen deze groep aanpakken? De auto,s krijgen ook geen snelheidsbegrenzer! Nog even dan komen de race fietsen en electrische fietsen ook aan de beurt! Pure staatskas spekken!!!

    Nee, ik heb helemaal geen last van brommers/scooters.
    Nogmaals, rollenbank dient een totaal ander doel dan een snelheidscontrole voor auto’s. Als je dat niet eens ziet is het wel heel erg gesteld met je.
    Erg wordt nog veel meer gecontroleerd dan alleen maar de snelheid vd ding.

  28. Ik begin mij te ergeren aan al die mensen die overal last van hebben! Wat mag nog wel in dit land? Overal wetjes en plichtjes!
    Zielig allemaal!

  29. De tegenstemmers van deze app snap ik, er gebeuren veel te veel ernstige ongelukken met bromfietsen en scooters. Door de veel te hoge snelheden, de vaak slechte technische staat van de brommertjes en de vaak roekeloze bestuurders lees je het bijna dagelijks in het nieuws. (ik noem het woord “vaak” omdat bovengenoemde niet voor iedereen geldt.)
    De voorstemmers snap ik ook, het scheelt een boete en mogelijk inbeslagname (behalve natuurlijk als de snelheid en de technische staat in orde zijn).
    Maar ik ben bang dat de voorstemmers zich niet bewust (willen) zijn van de grote risico’s.
    Resultaten uit het verleden tonen aan dat er met deze controles heel veel leed voorkomen is.

  30. Wie volgt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.