Reacties voor: Opeens zijn de rollen omgedraaid: Apple heeft hulp van de FBI nodig

Apple bevindt zich na de FBI-zaak in een lastig parket: ze hebben medewerking van de FBI nodig om te achterhalen welke methode is gebruikt om toegang te krijgen tot de iPhone 5c van een terrorist.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 24 reacties

  1. Gaat Apple nooit lukken natuurlijk.

  2. Dit gun ik Apple ook weer niet. Eerst extreem moeilijk doen, niets afgeven en dus niet willen helpen en nu ineens gaan eisen dat hun methode wordt vrijgegeven zodat ze het lek kunnen dichten. FBI zou wel gek zijn als ze hierin mee zouden gaan

  3. Haha dit is wel een mooie streek

  4. Denk dat ze methode 2 gebruikt hebben. Er is in het verleden al een keer een filmpje geplaats dat een computer de toegangscode ontcijferde.

  5. Optie 4 :
    Ze zijn tot de conclusie gekomen dat ze deze zaak nooit gaan winnen van Apple en willen geen precedent creëeren waar ze een toekomstige zaak die mogelijker veel belangrijker voor hun is ook door zullen verliezen.

    Optie 5 :
    De telefoon is door een fout gewist/defect geraakt (mogelijk door een externe partij) en willen nu extra druk zetten op de senaat om er toch een wettelijk decryptiebevel door te drukken.

  6. Als ze het niet via de FBI krijgen sturen ze zelf een iPhone op naar die buitenpartij, en krijgen ze hem terug met de documentatie hoe ze het gedaan hebben, en boem, lek gevonden.

    En als ze NAND mirroring hebben gebruikt, dan is dat al onmogelijk gemaakt met de introductie van de Secure Enclave in de iPhone 5s en nieuwer.

  7. Ze hebben helemaal nooit toegang gekregen tot dat ding. Allemaal bluf.

  8. Origineel geplaatst door Jan
    Ze hebben helemaal nooit toegang gekregen tot dat ding. Allemaal bluf.

    Denk dat ik u gelijk moet geven.. Want eerst hard roepen dat men Apple nodig heeft en nu zouden ze het zelf geklaard hebben

  9. Well, well, well, how the turntables have t…. – Michael Scott

  10. Lijkt me allemaal bluf om gezichtsverlies te voorkomen. En verder misschien van de regering opdracht gekregen het niet op de spits te drijven met een rechtszaak i.v.m. dit enorm impoulair machtsmiddel en privé gevoelige kwestie. (verkiezingen volgend jaar)

  11. Allemaal gebaseerd op aannames, niet op feiten. Dus… totdat alles naar buiten komt (of niet) is niets zeker!!

  12. Even een gedachtenexperiment: stel je typt 10x een verkeerde pincode in (op zich moet je hiervoor al heel veel geduld hebben, daar het vertragingsmechanisme al na 3x fout in werking treedt). Wat gebeurt er dan? Wordt dan alle data gewist en je iPhone naar fabrieksinstellingen gereset? Krijg je daarna weer toegang tot de iPhone als je het bijbehorende Apple-ID PW weet (wat de FBI in dit geval weet doordat ze het zelf gewijzigd hebben)? Zo ja: dan is het waarschijnlijk mogelijk om er tools op los te laten die de verwijderde data weer kan recoveren. Er zijn in ieder geval gespecialiseerde bedrijven die ook na een aantal keer overschrijven nog data kunnen recoveren. Benieuwd of iemand hier iets zinnigs over weet te vertellen.

  13. Het gaat om t recht op privacy die tegenwerkt met de wet tegen die ‘terrorist’.

    Mooie soap

  14. Tim Cook had het over kanker, maar voor het gezwel dat de FBI heeft gecreëerd heeft Apple blijkbaar zelf geen medicijn.

  15. Waarom zou de FBI de lek niet willen vertellen?!
    Dit lijkt het wel een beetje verdacht allemaal.
    Dit is allemaal bluf van de FBI ziezo.
    Ik ben voor Apple maar ik snap de FBI wel met dat ze die gegevens willen van die terrorist aan de anderen kant vindt ik het goed dan Apple zijn klanten beschermt!
    Maar dit is wel bluf!

  16. @Bas: Dat heeft geen zin, omdat de schijf encrypted is. Probeer maar eens data terug te halen van een encrypted schijf. Zodra de sleutel kwijt is, krijg je die data nooit meer terug. Een recovery-programma weet immers niet wat echte data is en wat niet, doordat het versleuteld is.

  17. Is inderdaad bekend dat het om een pincode gaat en niet om een compleet wachtwoord? Scheelt nogal in de mogelijkheden.

  18. Het is een Hoax
    Uite betrouwbare bron is gelekt dat Apple de FBI gewoon heeft geholpen
    en dat is IOS 9.3 geworden icl open door , vandaar al die problemen
    met activeren eerst en nu apps .
    Er is veel meer aan de ha nd alleen is dat niet voor het publiek beschikbaar
    Apple en FBI werken gewoon samen , en dit ais allemaal zand stroperij in de ogen van de volgers.

  19. Origineel geplaatst door Martijn (iPad user)
    Waarom zou de FBI de lek niet willen vertellen?!
    Dit lijkt het wel een beetje verdacht allemaal.
    Dit is allemaal bluf van de FBI ziezo.

    Tja denk geen bluf, mocht het “lek” in de toekomst nodig zijn voor andere zaken kunnen ze de zelfde methode grnruiken

  20. Ach wat, Apple ingenieurs zijn zo dom als het ….. Die software van ze lekt aan alle kanten.

  21. Origineel geplaatst door Jasper
    @Bas: Dat heeft geen zin, omdat de schijf encrypted is. Probeer maar eens data terug te halen van een encrypted schijf. Zodra de sleutel kwijt is, krijg je die data nooit meer terug. Een recovery-programma weet immers niet wat echte data is en wat niet, doordat het versleuteld is.

    Ja daar heb je gelijk in, even niet bij stilgestaan…

  22. Ik zat zojuist te kijken naar de podcast Security Now met Steve Gibson.

    Hij vertelde dat het weliswaar in de verklaring naar het gerechtshof staat dat de FBI toegang heeft gekregen tot de data, maar dat er niet in staat of het om de ontsleutelde data gaat.

    Volgens Steve heeft een betrouwbare reporter Pete Williams tijdens Today op NBC gezegd dat de data nog steeds versleuteld is, en het nog enkele dagen zal duren voordat ze weten wat er op de iPhone staat.

    Zie deze video.

  23. @M: Dat denk ik ook.
    Als je je gegevens een beetje veilig op een iphone(of elke andere) wil hebben zal je een app moeten gebruiken die daadwerkelijk al je data versleuteld, dat samen met een lang wachtwoord van letters,cijfers, characters en ze zijn daar zomaar een paar jaar mee bezig, zelfs met een brute force attack.
    En dus niet in de cloud bewaren want dat heeft weinig tot geen nut.

  24. Andere optie is dat Appel en FBI willen voorkomen dat andere inlichting diensten zelfde gaan vragen. Daarom hebben ze zo’n verhaal verzonnen. Intussen heeft appel meegewerkt. Nu zijn beide partijen de winnaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.