Reacties voor: Robin Mobile beperkt snelheid duurste abonnementen bij bovengemiddeld gebruik

Provider Robin Mobile gaat de internetsnelheid van de twee duurste abonnementen beperken als er sprake is van 'excessief' gebruik.
Michel Lusthof -

Reacties: 14 reacties

  1. Hahahahaha geweldig!! de “echte” eerlijke provider was dat toch?? die zien we via een achterdeur vertrekken uit providerland in 2014 denk ik zo…

  2. Mogen ze wel hun slogan aanpassen. Beetje misleidend nu als je onbeperkt spotify Zou gebruiken haal je die limieten ook wel ook zonder tetheren dus.

  3. Bij T-Mobile hebt je nu voor 39 euro (normaal 49) 10Gb bundel met 4G (wordt uitgerold dus nu heb je nog niks aan) en als je bundel op is is je snelheid verlaagd naar 64kb/s, echter dit is wel 10GB en niet de gezeik van 3GB.
    Verder onbeperkt sms en 200minuten

    Bij Vodafone heb je voor dit geld onbeperkt bellen en sms en een 4Gb bundel (flink wat minder dus) en 4G, daar valt dus over te twijfelen.

    Bij KPN heb je een 2GB bundel voor dat geld, dus die laten we flink links liggen.

    Voor de rest begrijp ik Robin Mobile wel, je kan echt niet 100% onbeperkt aanbieden, echter komen ze nu pas mee en dat is minder.

  4. De ironie kan haast niet minder. Een aanbieder die pronkt met ‘ÉCHT ONBEPERKT’ en ‘SUPER SNEL’ internet, met als gebruiksvoorbeelden HD-video’s en live-streaming, bezwijkt om ‘[m]isbruik, oneigenlijk en excessief gebruik’ te voorkomen en schroeft de snelheid al na 8 GB terug. De goede beoordelingen zijn natuurlijk al binnen, wat een schamele toestanden.

    Dat deze service op gegeven moment onbetaalbaar zou worden, kon iedereen toch verwachten. Maar dat hinderde Robin Mobile in ieder geval niet om met slogans te misleiden.

  5. Ze lokken je eerst en dan schroeven ze de boel dicht.

  6. Schande maar als hun de voorwaarde zomaar aanpassen mag je geloof ik wel meteen opzeggen

  7. Pfff, de klaplopers melden zich weer. Natuurlijk moet Robin Mobile dit doen. Realiseert zich nu niemand dat je niet eindeloos maar kunt dataslurpen voor een paar centen.

  8. het zat eraan te komen! inderdaad al diverse keren een mail gehad dat ik te lang te veel date verbruik…. ja soms ben ik onderweg en kijk ik een avondje uitzending gemist (en dat soort apps) gewoon op de iphone….. en ja hoor.. de dag daarna weer die mail.

    Nee die geweldige slogan waar ik voor viel begin dit jaar, is alweer achterhaald.

    Binnenkort maar weer eens overstappen dan.

    Ze zeggen wel eens. dingen die te mooi zijn om waar te zijn kunnen niet.

    En dat blijkt hier ook maar weer eens.

  9. @Frits: Het gaat er niet om wat wel kan of niet kan. Het gaat erom dat ze reclame maken met echt onbeperkt en al vrij snel gaan beperken.

  10. Volgens mij is 2mbps nog redelijk snel hoor. Vergelijkbaar als je naar t-mobile kijkt met 65kbps. En dat voor die prijs.

  11. @Daan: Daan, het gaat erover dat er altijd een klein gedeelte is wat het verne*kt voor een ander.
    Jee man, wat moet je in hemelsnaam met 8GB op een smartphone? Oneigenlijk gebruik wat mij betreft.

  12. Origineel geplaatst door frits
    @Daan: Daan, het gaat erover dat er altijd een klein gedeelte is wat het verne*kt voor een ander. Jee man, wat moet je in hemelsnaam met 8GB op een smartphone? Oneigenlijk gebruik wat mij betreft.

    Jij gaat aan zijn punt voorbij. Als Robin Mobile daarmee adverteert, dan is het volkomen irrelevant dat sommige gebruikers meer verbruiken. Deze mogelijkheid wordt hen immers geboden. Sterker nog, Robin Mobile stimuleert dat zelfs nog door op de website te vermelden dat HD-video’s bekeken kunnen worden. Dan zijn 8 GB heus niet veel. Het principe achter een flatrate is nou juist dat de aanbieder de kosten van veelverbruikers met alle opbrengsten moet compenseren. Kunnen ze dat niet, dan is het model niet profitabel. Daarom passen ze het nu ook aan. Niemand hindert ze om gewoon grote databundels tegen lage prijzen aan te bieden.

  13. Hoezo…. Internet, bellen ( ja daar is een telefoon eigenlijk voor) en sms is nog steeds onbeperkt… Alleen de snelheid van internet gaat terug. Had hiervoor een abonnement van 2 Gb bij Vodafone…. Kste me veeeeeeel meer. Ben wel een gebruiker van Robin van het eerste uur. Betaal dus maar 39 euro voor de snelste verbinding. Ga er dan ook van uit dat menmij pas na 11 Gb terug kan zetten.

    Nogmaals … Men biedt ONBEPERKT aan… Vwb de snelheid… daar mag je met recht over klagen als je je hierin genaaid voelt. Hierin is men niet echt duidelijk naar nieuwe abonnementen.

  14. Mmmmm,

    Vandaag nog mensen overgehaald om naar robinmobile te gaan ivm dat je netflix overal snel kan kijken.
    Ik denk dat het er niet meer in zit en toch maar oppassen met wat ik nu verbruik 🙁

    Eerst was de snelheid 7.2 daarna 8.2 waar ik heeeeel erg blij mee was.
    maar nu ze dit aankondigen voel ik me weer aan een limiet gekoppeld, weer oppassen dat je niet teveel verbruikt anders langzaam internet, oke oke het is sneller als bij t-mobile en andere providers maar je kan niet meer HQ op youtube of netfilx in de trein kijken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.