Reacties voor: ‘Roamingkosten blijven nog tot 2018 bestaan in EU’

Het lijkt erop dat roamingkosten voorlopig niet worden afgeschaft. Een nieuw voorstel uit Letland wil roamingkosten tot 2018 laten bestaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Zal voor de nodige ministers wel weer wat aan de strijkstok blijven hangen vanuit de telecomaanbieders. Graaiers van de bovenste plank zijn het daar in Brussel. Je kan beter met de mafia te maken hebben dan met die witteboord criminelen

  2. De regeringen zijn zeker bang dat de providers om gaan vallen? In Nederland niet zo erg want de hele sector ligt open (privatisering) maar een hoop andere landen hebben gewoon door de staat beheerde netwerken.

    Maar als je je begroting niet sluitend krijgt zonder vuile spelletjes te spelen (aan de klant het volle pond aan roamingkosten berekenen maar ze niet aan providers onderling factureren onder het mom van ‘tegen elkaar wegstrepen’) verdien je het wat mij betreft om om te vallen als er paal en perk aan wordt gesteld.

    Nu zullen ze op een eerlijke manier geld moeten gaan verdienen, dus bonussen omlaag bijvoorbeeld. Maar zo rap zal het vast niet gaan. Ze vinden wel een andere manier om aan hun geld te komen, door bundels nóg duurder te maken of minder korting op telefoons.

    Het lijkt de Nederlandse overheid met het gerommel om autobelastingen wel. Wordt de ene verboden door de EU, dan verzinnen ze wel een nieuwe om alsnog aan hun geld te komen.

    Geen verrassing maar wel jammer om te horen.

  3. @alibi: De grootste boeven zijn toch de telecom aanbieders. Die betalen die strijkstokken. En wij, de consument, betalen weer de telecomaanbieders. Zo zie, stemmen bij EU verkiezingen is belangrijker dan je misschien dacht 😉

  4. JA JA
    1 Europa
    wel als we moeten betalen.
    In Amerika betaal je in heel Amerika hetzelfde.
    echt belachelijk
    telecom bedrijven hebben hun politieke invloed gebruik om maar uit te stellen en te cashen.
    Dan is er niet 1 Europa.
    Europa bestaat dus niet voor de burgers.
    We moeten er maar uitstappen wij mogen alles betalen.

  5. @dirk: Amerika is 1 land met 1 economie. Europe is geen land maar 27(?) verschillende landen met 27 verschillende economieën. Niet te vergelijken dus. In Polen verdienen ze veel minder dus zijn de kosten lager. Zou niet eerlijk zijn als we vanuit Nederland allemaal kaartjes importen om keihard te roamen.

    Daarnaast zijn mobiele contracten in Amerika duurder, is de dekking slechter en in veel gebieden helemaal geen dekking.

    Tot slot is Nederland redelijk goedkoop qua mobiele kosten. Opmerkingen over graaien, aansmeren etc. is onzin. Er wordt gewoon geld verdiend, waar heel veel mensen van betaald krijgen en wat er over blijft is winst wat verdeeld wordt onder aandeelhouders.

  6. @steen: Eens
    @alibi: Eens
    Punt blijft dat we natuurlijk allemaal boter op ons hebben, ik ook, als wij de kans kregen om wat extra’s te verdienen, en nog legaal ook, zouden we het ook doen.
    En zeg nou niet. dat zou ik nooit doen, want dat lieg je dan!!

  7. Ik persoonlijk hoop toch echt dat het Parlement wat meer druk gaat uitoefenen. We hebben deze discussies al keer op keer gehad en zijn nog vorig jaar tot een hoopvol compromis gekomen. Met de infrastructurele problemen is al van begin af aan rekening gehouden, het feit dat roamingtarieven nu al wettelijk zijn begrensd was al bedoeld voor een geleidelijke gewenning. De telecomindustrie schroomt niet om dat voorstel zoveel mogelijk uit te stellen en je ziet ook nu al dat sommige providers alvast extra abonnementskosten gaan berekenen om die klap op te vangen. Mocht het echt niet mogelijk zijn, is er nog altijd de mogelijkheid om de invoering op het laatste moment uit te stellen. Dat wordt in andere sectoren ook zo gedaan. Ooit moeten we ook eens vooruit, het afschaffen van roaming was nou juist bedoeld om de telecomindustrie meer leven in te blazen (door mededinging).

  8. Origineel geplaatst door Paul
    …ik ook, als wij de kans kregen om wat extra’s te verdienen, en nog legaal ook, zouden we het ook doen. En zeg nou niet. dat zou ik nooit doen, want dat lieg je dan!!

    En doordat blijkbaar iedereen zo denkt gaat de hele wereld naar de knoppen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.