Reacties voor: Providers mogen na 2017 bij noodgevallen toch roamingkosten rekenen

'Volledig afschaffen' is maar een betrekkelijk begrip bij de Europese Commissie, in ieder geval als het over roamingkosten gaat. In de definitieve tekst van het voorstel staan nog een aantal haken en ogen die het een stuk minder zwart wit maken dan eerst gedacht werd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Zo jammer weer dit

  2. De providers zorgen er wel voor dat alle gevallen een noodgeval wordt.

  3. Ach ze maken sowieso allerlei noodgevallen van. Erg jammer dit…

  4. Voordat iedereen zich rijk gaat rekenen met gratis roaming in het buitenland : het zal altijd een sigaar uit eigen doos blijven, de rekening komt voor rekening van de klant en niet voor de provider.

    Waarschijnlijk ben je uiteindelijk beter af met je bestaande buitenlandbundeltje voor de tijd dat je op vakantie bent ipv continue een vast component in je abonnement, want dat is natuurlijk wat de providers gaan doen.

    Voor niets gaat alleen de zon op

  5. Origineel geplaatst door Cihan
    De providers zorgen er wel voor dat alle gevallen een noodgeval wordt.

    Dan heb je niet goed gelezen dat ze daarvoor eerst toestemming moeten hebben. Lijkt mij niet dat die altijd gegeven wordt.

  6. @Silvester: Dat is zeker waar. Sms’en is vanuit het buitenland goedkoper dan vanuit het binnenland. Dat is al zo’n raar iets.

  7. En maar wachten, als Belgische grensarbeider…

  8. Origineel geplaatst door Cihan
    De providers zorgen er wel voor dat alle gevallen een noodgeval wordt.

    Origineel geplaatst door Ronald
    Dan heb je niet goed gelezen dat ze daarvoor eerst toestemming moeten hebben. Lijkt mij niet dat die altijd gegeven wordt.

    Je hoeft maar net een telecomautoriteit te hebben die daar laks mee omgaat. Het plan is niet in elk land populair, vooral in die landen met staatstelecombedrijven, en ik zie het echt wel aankomen, dat daar minder streng op wordt toegezien en vervolgens opnieuw wetgeving nodig is. Ook maak ik me juist zorgen over de ‘fair use policy’. Met andere woorden, er wordt alweer een limiet voorgeschreven. Je hoeft maar net weer een gunstige lobby te hebben en de wetgeving wordt ontkracht.

    Wel lijkt het erop dat ze de uitzonderingen op netneutraliteit aanscherpen. Ze vermelden nu uitdrukkelijk dat discriminatie van traffic niet op commerciële gronden is toegestaan, maar om puur technische redenen.

  9. Dus providers zitten waarschijnlijk altijd in geldproblemen 😉

  10. Ik zet mijn internet gewoon uit in de vakantie heerlijk, moet ik nou echt zo perse op internet om iets te kijken even op de WiFi.

  11. Origineel geplaatst door Dennis
    Ik zet mijn internet gewoon uit in de vakantie heerlijk, moet ik nou echt zo perse op internet om iets te kijken even op de WiFi.

    Als je dat zo lekker vindt dan kun je net zo goed altijd het internet uitzetten toch?? En even wifi aanzetten? Denk dat 99 procent van de buitenlandse bestemmingen geen normaal wifi hebben, loopt voor geen meter etc.
    Wil jij het uitzetten op vakantie… Prima, maar ik mag graag af en toe bepaalde zaken opzoeken of contact houden met het thuisfront of whatever.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.