Reacties voor: Reuters bevestigt 19-pins dockconnector in volgende iPhone

Reuters bevestigt dat de volgende iPhone een 19-pins dockconnector krijgt. Dat concluderen ze op basis van eigen bronnen. Het is de eerste grote nieuwsorganisatie die zich aansluit bij geruchten over een kleinere dockconnector.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. “met 19 in plaats van 20 contactpunten.”
    @ iPC: moet dat niet 30 zijn?

    Ik denk dat een willekuleurige Chinees als een dolle bezig zal zijn met dat koppelstuk. Als Apple slim is doen ze dat ook en brengen ze EINDELIJK een sterkere lader op de markt. Met de nieuwe iPad lader is je 4s zo vol maar de iPad zelf is nog steeds om te huilen.

  2. Dat zal een vreselijk gezicht worden, een adapter plaatsen op je iphone 5 omdat hij anders niet past op je zeppelin of je bose sounddock ;-(

    Vraag me af hoe accessoiremakers het gaan oplossen, en de nieuwe 19 pins connector ondersteunen en de oude ?

  3. Dit had iedereen kunnen zien aan komen, voor de meeste apparaten geen probleem. Voor sommige carkits misschien wel…

  4. Dus het stekkertje voor de nieuwe connector verandert van een vriendelijk gezichtje naar een zwaaiende robot? Klinkt als een verbetering!

  5. Hele zware verlies op de markt, heel veel dingen moeten nu aangepast worden ect ect,

    Weetniet of dit apple zal doen

  6. …hoofdtelefoon aansluiting aan de onderkant, hoe verzin je het!

  7. Origineel geplaatst door *bear*
    …hoofdtelefoon aansluiting aan de onderkant, hoe verzin je het!

    Apple, al sinds ze de eerste iPod Touch op de markt hebben gebracht. Is een veel logischere positie.

  8. @AlexT: Niet mee eens, aangezien mijn hand of een deel van mijn hand zich aan de onderkant bevind wanneer ik mijn iPhone gebruik. Aan de bovenkant heb je er sowieso geen last van. Hoezo is onderaan dan logischer? 🙂

  9. Ik vind de huidige positie verschrikkelijk. Als ik bezig ben ermee dan zit mn kabel altijd in de weg als mijn bt-headset leeg is. Onderaan zou beter werken want als je toestel in je broek steekt bijv dan kun je hem best ondersteboven in je zak steken.

  10. Origineel geplaatst door *bear*
    @AlexT: Niet mee eens, aangezien mijn hand of een deel van mijn hand zich aan de onderkant bevind wanneer ik mijn iPhone gebruik. Aan de bovenkant heb je er sowieso geen last van. Hoezo is onderaan dan logischer?

    Omdat de telefoon dan tijdens het bedienen in één lijn staat met de kabel. Dus niet dat de kabel terug moet richting het hoofd, aan het eind van de telefoon.

  11. Hoezo is onderaan dan logischer?

    Vroeger was het zo dat je je ipod “opdekop” in je broekzak deed. Maar als je gaat zitten of je kijkt naar beneden zit de ipod vanaf jouw perspectief juist recht en kan je hem door je broek heen bedienen. Ook als je de iPod uit je broek haalt dan hoef je geen rare draaibeweging te maken om je ipod “recht” te krijgen. Met een draaiend touch interface maakt het wat minder uit.

  12. Moest Apple (en andere telefoonbedrijven) zich niet houden aan Europese wet van; dat alle telefoons nu dezelfde oplaad uitgang (micro-usb) moesten hebben.

    Na de iPhone 4S hebben ze wel die adapter uitgebracht, maar dat betekent dat ze nog een adapter moeten uitbrengen..

    En dat eerste plaatje is raar, als je kijkt naar de koptelefoon-uitgang. Moeilijk uit te leggen, maar dat betekent dat je er geen koptelefoon meer in kan doen.

  13. Origineel geplaatst door Donavan
    Moest Apple (en andere telefoonbedrijven) zich niet houden aan Europese wet van; dat alle telefoons nu dezelfde oplaad uitgang (micro-usb) moesten hebben.

    Op de dockconnector zit véél meer op dan alleen maar een USB-poortje om te laden. Bijvoorbeeld: 2 X Line Out, 2 X Line In, 3 X Serial, 4 X FireWire, Video Out, enz.. enz..

    De dockconnector is écht niet alleen maar bedoeld om op te laden.

  14. Origineel geplaatst door Timosha
    Origineel geplaatst door DonavanMoest Apple (en andere telefoonbedrijven) zich niet houden aan Europese wet van; dat alle telefoons nu dezelfde oplaad uitgang (micro-usb) moesten hebben.Op de dockconnector zit véél meer op dan alleen maar een USB-poortje om te laden. Bijvoorbeeld: 2 X Line Out, 2 X Line In, 3 X Serial, 4 X FireWire, Video Out, enz.. enz..De dockconnector is écht niet alleen maar bedoeld om op te laden.

    Kan wel zijn maar volgens mij hoort ook apple telefoons uit te brengen met micro usb en niet met adapters, om juist de wildgroei van laders en adapters tegen te gaan en dat speelt apple nu weer in de hand.

  15. oh oh met adapter gaat ie nooit in mn autohouder passen van Tom Tom!

  16. Ik zeg: homeknop weg (die gebruik ik bij de ipad ook niet door de getures) en dan maakt het niet meer uit of je boven of onder vast hebt.. Hoe vet is dat.. Geen boven of onderkant meer..

  17. @nxt
    Als jij je 4S gaat opladen met de iPadlader zal die zeker sneller vol zijn maar daardoor zal je accu ook eerder minder worden.
    Hogere laadstroom = meer warmte = sneller verouderen

  18. Ja hoe willen ze dat gaan oplossen???
    Of moet ik nu een nieuwe TomTom carkit kopen???
    Dat kan toch niet!!

  19. Reuters is gewoon dom, Apple zal geen 19-pins connector inbouwen, zal veel problemen opleveren met accessoires en bepaalde kits.
    Dit is gewoon een domme ”Rumor” die ze zogenaamd bevestigen zodat mensen denken dat Reuters iets van Apple weet, ik durf te wedden dat dit m niet gaat worden als je naar het verleden van Apple kijkt.

  20. Er klopt iets niet met de foto’s in het artikel.

    De bovenste foto met 19-pins dock connector en headset zit aan de verkeerde kant, of de foto er onder is fout/fake!!! Daar zit de headset opening links.

  21. Die dockconnector die op het eerste plaatje staat is echt een SUPER handig idee!!

  22. Origineel geplaatst door ramon
    Ja hoe willen ze dat gaan oplossen??? Of moet ik nu een nieuwe TomTom carkit kopen??? Dat kan toch niet!!

    Sinds wanneer dwingt Apple jou de nieuwe iPhone te kopen?

  23. Origineel geplaatst door Jan
    Er klopt iets niet met de foto’s in het artikel.De bovenste foto met 19-pins dock connector en headset zit aan de verkeerde kant, of de foto er onder is fout/fake!!! Daar zit de headset opening links.

    Die is wel juist. De foto boven toont de iPhone voorkant. De onderste foto toont de iPhone met de voorkant liggend op tafel. Je ziet dus de achterkant van de iPhone. Dan zit de headset opening links.

  24. Goed zo. Ik ben dat achterlijke gedoe met die rare 30 pins connector helemaal zat. Begrijp me niet verkeerd ik vind het verder helemaal niet onpraktisch of zo, en ze zien er zelfs mooi uit, sterk merk, maar alle telefoons hebben dezelfde kabeltjes, en dan moet Apple zo nodig aankomen met een 30pins connector, die veel te breed is, en waar je meer dan 75% van de pennetjes toch niet gebruikt.

  25. Als je koptelefoon aansluiting aan de onderkant hebt is dat functioneler als je je iPhone uit je zak moet halen. Want dan hoef je je iPhone niet om te draaien. Maar ik vind het alsnog onhandig 😉

  26. Origineel geplaatst door FreBo
    Origineel geplaatst door JanEr klopt iets niet met de foto’s in het artikel.De bovenste foto met 19-pins dock connector en headset zit aan de verkeerde kant, of de foto er onder is fout/fake!!! Daar zit de headset opening links.

    Die is wel juist. De foto boven toont de iPhone voorkant. De onderste foto toont de iPhone met de voorkant liggend op tafel. Je ziet dus de achterkant van de iPhone. Dan zit de headset opening links.

    Sorry maar de onderste foto heeft de opening voor de home knop zichtbaar, en in de bovenhoek zie je de camara opening, dus ligt met de achterkant op tafel, dus is er ergens iets fout met de foto’s.

  27. Origineel geplaatst door AlexTOrigineel geplaatst door ramonJa hoe willen ze dat gaan oplossen??? Of moet ik nu een nieuwe TomTom carkit kopen??? Dat kan toch niet!!Sinds wanneer dwingt Apple jou de nieuwe iPhone te kopen?

    Sinds de oer-Apple. Ze maken hun spullejes te mooi 😉

    Heb ook een TomTom carkit, maar gelukkig ook een figuurzaag 😉

  28. De headphone connector staat op bovenste tekening rechts en op onderste prototype links ?

  29. Origineel geplaatst door Michiel Krol
    Dit had iedereen kunnen zien aan komen, voor de meeste apparaten geen probleem. Voor sommige carkits misschien wel…

    Naar ik vermoed kan ik ca. 1000 euro aan docks (Boot/ Auto) niet meer gebruiken; maar vertel mij eens hoe had ik dit moeten zien aankomen???

  30. @Bertje:

    Ik denk dat de nieuwe iphone sowieso iet gaat passen, aangezien deze iets langer gast worden. Dus bij alle accessoires die gebouwd zijn voor de huidige hoogte, past de nieuwe iphone al niet eens zonder dat je de verloopstekker ertussen zet.

  31. Mij boeit het me niet bepaald veel waar de hoofdtelefoonaansluiting zich bevind, ik had eerst een itouch (onderin) werkte prima, maar af en toe irritant met het leunen op de tafel, bij de iphone zat ie boven en dat was hinderlijk omdat het draad de hele tijd in de weg zat, maar wel beter in mijn broekzak… Nu heb ik weer een itouch en ja… Mij maakt het allemaal niet zoveel meer uit, het is gewoon een questie van wennen

  32. @Johan: Ik merk daar anders vrij weinig van met mijn apparaten. Praktisch alles in huis is een snellader, van m’n gereedschap tot mijn cameras/laptops. Feit blijft dat als je de opslag vergroot je ook de capaciteit mee vergroot. Tot heden blijven mijn elektra zeker 3 jaar goed. Daarna vervang ik het toch of de accu mits mogelijk.

    Daarnaast kwestie van wennen inderdaad. Ik gok dat het scherm het meeste wennen voor mij word, mits de i5 hier in huis komt.

  33. Alsjeblieft zeg, geen headphone connector aan de onderkant. Mensen die geen Apple oortjes met volume regelaar hebben mogan dan eerst hun telefoon weer uit hun broekzak halen om het volume aan te passen. Nu zitten de knoppen makkelijk geplaatst en kan je ze bedienen terwijl je je iPhone in je broekzak hebt. Verder vind ik het persoonlijk fijner als ik mijn telefoon niet ondersteboven in m’n broekzak hoef te stoppen. Ook voor gebruik van speakers vind in het zo fijner.

  34. Je wordt toch niet verplicht om de nieuwe iPhone aan te schaffen? Toen ik in het verleden mijn HTC’s verving door een nieuwe HTC werd ook de mini USB poort vervangen door de micro USB poort. Dan moest je ook nieuwe accessoires aanschaffen.

    We leven in een wereld van innovatie, niet onder een steen waar het iedere dag hetzelfde weer is.

    De auto’s gaan sneller, de fietsen gaan sneller, je hebt alle informatie die je wenst binnen handbereik met je smartphone. Ik vind het gaaf!

  35. Dat de afbeedling nep is kun je eenvoudig zien aan de schaduwkant en de lichtkant die verspringen voor het verloopstuk en de oude stekker 🙂

  36. Tjeeemig, dan mogen die ooordopjes ook best wel veel korter. Oordopjes langer dan de lader. Echt Apple Logica!

  37. allemaal AANBIEDINGEN strax voor accessoires
    voor de iphone!
    dan komt die Bose set echt wel op mn kamer! 😛

  38. @Johan: Het zijn natuurlijk geen officiële plaatjes. De afbeelding bovenaan is een mock-up hoe het eruit zou kunnen zien, dus denk daarbij het pinnetje even aan de linkerkant.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.