Reacties voor: Retail-topman Jerry McDougal vertrekt bij Apple

Apple Retail VP Jerry McDougal is vertrokken bij Apple. McDougal was verantwoordelijk voor veel onderdelen van de Apple Store: retailmarketing, product merchandise, operationele zaken, diefstalpreventie en meer.
Lees het complete artikel → Retail-topman Jerry McDougal vertrekt bij Apple
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. voorkomen van winkeldiefstal en loyaliteitsprogramma’s voor klanten

    Denk eerder dat hij ontslagen is.

  2. Bah wat een belabberd stuk tekst om te lezen… ABN is voor velen nog een lastige taal. (of ik moet eens aan de koffie 😛 )

  3. Ik heb toch het gevoel dat de hoogtijdagen van Apple voorbij zijn. Ze moeten dit jaar echt iets bijzonders laten zien wil ik niet van m’n “geloof” afvallen

  4. @Bart: Zeker voor diegenen die nog over “ABN” spreken. Tegenwoordig wordt aangenomen dat we reeds allen “beschaafd” zijn en is het de term “AN” geworden.

    Ik zou dus zeggen: “Ga maar aan die slappe koffie nu en laat de mensen die er telkens voor zorgen dat JIJ toch nog iets hebt om over te zaniken, met rust.”

  5. @Erwin: Ja, want dat doen andere bedrijven ook.
    Andere bedrijven komen ook niet elke keer met een zelfde soort telefoon uit met meer Ghz, RAM, cores, groter scherm.
    Andere bedrijven innoveren ook heel erg met echt hele coole dingen die je van jouw geloof laten vallen.
    Kom op en stop eens met die onzin, ze hebben een tijd geleden de smartphone opnieuw uitgevonden en iedereen komt er nu mee.
    Hier en daar een Ghzje erbij en wat geheugen en thats it, net als PC’s zullen het gewoon updates blijven.
    De software zal het hem nu doen.

    Zolang de iPhone doet wat hij moet doen en de OS goed werkt blijf ik er bij, als ze een nieuwe versie van iOS uitbrengen die niet meer werkt, of niet meer mee te werken is ga ik pas twijfelen, echt niet omdat Apple dit jaar geen uniek nieuw super innovatieve snufjes “uitvindt”. Geen een bedrijf doet dat imo.

  6. @Makkiej: precies!

  7. @Makkiej: ja dat is jouw mening natuurlijk. Ik verwacht ook niet dat Apple mij elke maand verbaasd met baan brekende innovatie. Maar ik heb het idee dat er geen innovatie meer is sinds Tim Cook de leiding heeft genomen. Daarnaast stappen er wel erg veel belangrijke figuren op bij Apple de laatste tijd, wat naar mij een bericht is dat het niet goed gaat binnen het bedrijf. Ik ben een Apple fan omdat ze een bedrijf waren dat anders deed dan de anderen. Maar ik vind dat het steeds meer de nieuwe Microsoft wordt. Dat is verder niet erg, maar dan heb ik geen zin om €200 meer aan een smartphone uit te geven terwijl de concurrentie meer innovatie bied.

  8. Ik het wel met Erwin eens.

    Als je kijkt naar de iPhone een prachtig ding goed scherm mooi design.

    Qua nieuwe functies lopen ze achter.
    In deze tijden kan je niet met een update komen dat de mobiel iets sneller is of iets dunner en groter.

    Dat ging prima met de iPhone 3 omdat ze met een super iOS kwamen plus een mooi design ect. Ze hadden toen een voorsprong op de concurent.

    Echter de concurrentie heeft dit is een versneld tempo ingehaald.

    Persoonlijk denk ik dat de iOS van de iPhone nu nog het beste is maar voor hoe lang nog?

    De Maps zijn mislukt

  9. Ach, Apple is een bedrijf als alle anderen. Mensen komen en gaan. Innovatie betekend ook dat je soms nieuw bloed nodig hebt in je bedrijf. Ik verwacht wel dat Apple een zware tijd tegemoet gaat nu meerdere bedrijven in een hoog tempo innoveren. Wat uiteindelijk ook Apple moet stimuleren.

  10. @Erwin: Zo lang de rest ook niets bijzonders laat zien is het toch OK.

    @Zimmie: iOS zal wel wat veranderen. Ive heeft er de leiding nu.

  11. @Makkiej: Hear, hear.

    Al ben ik er wel van overtuigd dat er wat hardware betreft ook nog wel degelijk wat innovatie aan zit te komen. Punt is inderdaad dat de iPhone (en alle afgeleide smartphones) behoorlijk geoptimaliseerd is (zijn): je kunt er nog net geen koekjes mee bakken.

    Voor mij nog 2 wensen op hardware vlak:
    – haptische feedback, zodat het typen wat gemakkelijker wordt.
    – revolutionaire batterij (waterstof?) die zeer lang (> 1 week) mee gaat. Apple heeft ook hiervoor al een aantal patenten op haar naam staan.

    Maar het toevoegen van extra componenten kost natuurlijk geld en de vraag is dan of dat binnen het huidige (redelijk stabiel) prijsmodel gerealiseerd kan worden (zonder dat Apple een significant deel van de marge moet inleveren). Nu wellicht nog niet, maar wie weet in de nabije toekomst.

    Ik denk dat de innovatie van Apple zich meer gaat richten op totale integratie in ons dagelijkse leven. Airplay, iCloud, besturing middels Siri, Apple TV, etc zijn voor mij duidelijke indicatoren hiervoor.

    Time will tell…

    @Zimmie: Kan me vinden in je opmerkingen, al voert het mi wat ver om te zeggen dat maps mislukt is. Introductie Maps had weliswaar niet veel slechter kunnen verlopen, maar reken maar dat er keihard aan gewerkt wordt om maps over het niveau van google maps te tillen (ksn nog wel even duren, maar google is er uiteindelijk ook in geslaagd iOS volledig te clonen, dus zal zeker niet onmogelijk zijn).

    Ook is de iPhone niet alléén maar groter, dunner en lichter. Neem de behuizing maar eens goed onder de loep: ik vind dit echt een staaltje vakmanschap eerste orde. Geen enkele concurrent heeft op dit moment een tel die dergerlijke hq materialen gebruikt en deze dan ook nog eens naadloos heeft afgewerkt.

    Desalnietemin begrijp ik het ongeduld waarmee we moeten wachten op écht nieuwe hardware toevoegingen, al denk ik dat (zie opmerking hierboven) dit nog niet zo gemakkelijk meer zal zijn daar smartphones behoorlijk geoptimaliseerd zijn.

  12. Origineel geplaatst door Yoeri
    @Bart: Zeker voor diegenen die nog over “ABN” spreken. Tegenwoordig wordt aangenomen dat we reeds allen “beschaafd” zijn en is het de term “AN” geworden.Ik zou dus zeggen: “Ga maar aan die slappe koffie nu en laat de mensen die er telkens voor zorgen dat JIJ toch nog iets hebt om over te zaniken, met rust.”

    AN is anders ook een verouderde term. Tegenwoordig hebben we het over ‘Standaardnederlands’.

  13. En alle big boys rennen de laatste 6 maanden weg bij Apple.. denk zo dat de hoogtij dagen voor Apple voorbij zijn, ze worden aan alle kanten ingehaald door de concurrentie.

    Getekend: Een teleurgesteld Iphone4, Ipad3, Atv3 en Macbookpro late 2011 eigenaar…….

  14. Het enigste wat ik hieruit kan opmaken is dat mensen tegenwoordig niet meer te vreden zijn met wat ze hebben. Mensen komen en gaan bij bedrijven, dus ook bij Apple.

    Iedereen begint meteen te roepen dat ze wat nieuws willen hebben en willen zien, als je Apple goed kent dan weet je dat er vanzelf weer iets nieuws zal komen. Maar dat gebeurt alleen wanneer het ‘product’ er klaar voor is; en niet zoals de concurrent het doet….

    Heb toch eens geduld en waardeer het geen wat je nu hebt, als Apple elk half jaar met iets nieuws zou komen, zou iedereen gaan zeiken dat het te snel gaat en dat ze zich belazerd voelen ( iPad 3 naar iPad 4 update )

  15. Hij wil meer tijd met zijn gezin door brengen, ontslagen dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.