Reacties voor: RespringLoader, VoiceMailBlock en Volume Boost 3.1.2 (jailbreak)

In de afgelopen dagen zijn er een aantal tweaks beschikbaar gekomen die waarschijnlijk niet voor grote groepen gebruikers interessant zijn, maar die sommige anderen toch niet zullen willen missen. In dit artikel besteden we kort aandacht aan drie tweaks: RespringLoader, VoiceMailBlock en VolumeBoost 3.1.2.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Het geluid word al wat lelijk als je het geluid op volop zet, wat gebeurt er als je dit op 2 zet?

    En krijg je geen schade aan het boxje in de iPhone of is het alleen voor headphones bestemd?

    Bvd

  2. Hoeveel x luider wordt het geluid?

  3. @Maikel boxma: het geluid zou je dus 2.222~ keer zo hard moeten kunnen zetten met VolumeBoost 3.1.2 dan dat normaliter mogelijk is.

    @Bart: of geluid mooi of lelijk is, is wat mij betreft nogal subjectief. Ik kan me wél voorstellen dat de tweak inderdaad vooral toegevoegde waarde heeft als je boxen of headphones op de iPhone aangesloten hebt.

  4. Doe waarschijnlijk iets niet helemaal goed maar ik merk over het speakertje van de iPhone zelf helemaal geen verschil. Mmm, op de koptelefoon ook geen verschil.

  5. @Marcel: maak je gebruik van firmware 3.1.2 en heb je na installatie ook de tweak via Winterboard ingeschakeld?

  6. Ben ook wel benieuwd naar evt. schade met Volumeboost (en dan vooral aan je iphone…)

    edit: merk niet zoveel verschil. Heb het uiteraard in Winterboard geactiveerd…

  7. Zal het zo eens proberen. Had al gemerkt dat het niveau ten opzichte van de eerste generatie iPhone een stuk minder was (heb op lange motorritten behoefte aan muziek, nu hoor ik vrijwel niets meer).

  8. Ik hoor ook echt geen tot zeer weinig verschil. Beetje jammer, had met boosten tot 2 toch wel wat meer verwacht.

  9. jammer dat je winterboard nodig hebt

  10. @Paul Durden:

    Heb idd 3.1.2 en aangevinkt in Winterboard. Zelfs reboot gedaan maar totaal geen verschil. Heb een 3GS misschien dat dat wat uitmaakt?

  11. Ik vindt het minimale volumeniveau juist te luid, ik luister nl. weleens iets in een stil huis/in bed/ bieb. Iemand die daar iets op weet?

  12. Zelfde verhaal hier. (ipt2g)

  13. Misschien even helemaal/onderaan zetten (ik vergeet hoe dat zit) wegens de prioriteit?
    De oude volumeboost werkte altijd prima, duidelijk verschil hoorbaar.

  14. @Scoes:

    Helemaal onderaan of helemaal bovenaan maakt geen enkele verschil. Gaat me even te ver om alle andere posities uit te proberen ;-). Het werkt m.i. gewoon niet.

  15. Ah man ik heb hier nooit wat van gemerkt drama, vaak geinstalleerd verschillende firmware’s nooit iets van gehoord.

  16. Als je problemen hebt met het gebruik van Volume Boost 3.1.2 dan kun je contact opnemen met de ontwikkelaar Gregtotheizzo op ishotbambix@gmail.com (onder vermelding van je model, firmwareversie, de stappen die je hebt doorlopen en het feit dat je vervolgens geen verschil merkt)

    Je kunt ook wachten op een update, die vast snel zal verschijnen als ik zo hoor hoeveel mensen hier problemen mee lijken te hebben.

  17. iFoneguide heeft de tweak al veel langer, zowel in een normale als WinterBoard versie. Het verschil wordt inderdaad niet altijd opgemerkt.

  18. De VolumeBoost kan je ook manueel aanpassen. (dit heb ik altijd gedaan want de winterboard-versie deed nooit iets!)
    in /System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework is er een file, RegionalVolumeLimits.plist. Daar kan je de getallen op 1 zetten ipv 0,89. Daarna Iphone rebooten, en trust me, dat ding werkt! Je ziet het bijvoorbeeld bij Ipod volume, dat als het al op max stond voor de tweak, dat je nu plotseling 10% meer volume kan instellen. Nu heb ik soms het probleem dat ik mn volume net iets stiller moet zetten omdat het te luid is… Via de speaker krijg je soms iet of wat vervorming op max. En ik heb een 3GS btw, op 3.1.2 en al enkele weken geleden manueel gedaan…(ook bij 3.0)

  19. Zojuist zag ik Volume Boost 3.1.2 Theme (1.0.1) van dezelfde maker verschijnen, die je zou kunnen proberen als de bovenstaande tweak niet voor je werkt.
    Omschrijving: Takes the Volume Boost hacks much further. The older Volume Boost hosted on MMI only boosts volume by 0.1. This hack boosts volume by one whole step upwards causing a noticeable increase in volume.
    Repo: BigBoss & PlanetiPhones

  20. Volume boost 3.1.2 theme werkt hier niet. Maar ik heb wel firmware 3.1. Geen 3.1.2.
    Merken jullie verschil?

  21. Voor het echte geluid raad ik een ieder een sennheiser headset aan! Echt het beste! Super geluid, super helder! Kost wat maar dan heb je ook wat..

  22. @Iwantmy3GS: wellicht handig een kleine howto te schrijven hoe we dat dan moeten doen, plist bestanden bewerken lukt me namelijk niet met kladblok of xmlspear…

  23. Origineel geplaatst door Mauze
    @Iwantmy3GS: wellicht handig een kleine howto te schrijven hoe we dat dan moeten doen, plist bestanden bewerken lukt me namelijk niet met kladblok of xmlspear…

    Gebruik IFile (normaal zou elke jailbreaker dit wel hebben :D) op je iphone, daar ken je die files met editen, mss wat ondandiger dan op pc, maar het werkt…

  24. @Iwantmy3GS: Met iFile lukt het ook idd, wat ook lukt is slepen vanuit je iphone naar je bureaublad en dan bewerken met notepad++ en dan terug schrijven, hierin heb replace all functie en werkt net even sneller… Hiervoor heb je wel iphone folder tool nodig voor je verkenner in Windows, maar bedankt voor je bericht!!
    Ik heb trouwens geen resultaat qua volume verhoging helaas, staat nu op 1.40 ipv 0.89, heb jij nog een idee.

    Gaat om een iPhone 3G 16Gb

  25. Gaan je ringtones ook harder met volumeboost?

  26. Origineel geplaatst door Iwantmy3GS
    De VolumeBoost kan je ook manueel aanpassen. (dit heb ik altijd gedaan want de winterboard-versie deed nooit iets!)
    in /System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework is er een file, RegionalVolumeLimits.plist.

    Dat is precies wat de VolumeBoost tweak uit de iFoneGuide repo doet. Hoef je zelf niet met de hand die file aan te passen.

  27. Aanpassen van de RegionalVolumeLimits.plist werkt ook niet, ik denk dat we met zijn alle naar de verkeerde bestanden zitten te kijken, ik heb de waarde veranderd van 0.8900~ naar 1.6590~ maar geen resultaat, iemand een idee??

  28. @iKarnemelk: Allemaal geweldig maar werkt niet, met de tweak niet en handmatig de RegionalVolumeLimits.plist aanpassen werkt ook niet…

  29. Ik heb net mijn SystemSoundMaximumVolume.plist aangepast en dit lijkt wel effect te hebben op het volume. Ik heb een kleine aanpassing gedaan van 0.69~ naar 0.99~ en dat geeft al een kleine verbetering.

  30. @Mauze: Hmm, bij mij werkte het wel, maar pas na een reboot. Ik heb een iPhone 3GS op firmware 3.1.2.

  31. @iKarnemelk:

    Nee, dat doet de winterboard-tweak niet, die gaat iets re-routen in het OS denk ik, want op de originele plaats, staat de ongewijzigde file nog steeds… Ik vermoed dat het daarom niet werkt bij vele, het beste is de file uit de tweak vervangen met de originele.

    @Mauze, de systemsound is voor andere geluiden, zoals mail, of wanneer je een headphone ophebt dat die bepaalde geluiden, zoals sms, inkomde oproep niet op 90db gaat spelen dat je je rot verschiet, maar zachter speelt 🙂 heeft geen invloed op volume van de ipod app of dergelijke.

    Als je echt wil zien dat de tweak werkt, zet het volume op MAX van je ipod, doe dan de tweak, reboot iphone, open ipod en ga je zien dat je ipod volume 10% gezakt is (of, dat je nu 10% harder kan zetten). Als je dat niet ziet, doe je iets mis. Via de iphone speaker ga je bijna niets van verschil merken.

  32. oops, nvm Ikarnemelk, verkeerd gelezen, kan zijn dat ze het zo uitlegde, maar ik neus graag rond in alle folders en experimenteer, dus ben er zo op uitgekomen dat het zo werkte toen ik hem net had en sindsdien blijven toepassen :D.

  33. Volgens mij heb ik zo’n tweak ooit gedaan op m’n 2G, vervolgens te lang met een app zitten spelen waarmee je tonen kon laten horen waardoor m’n speakertje lichtelijk opgeblazen is:
    Op vol volume kraakt-ie. 2 of 3 stapjes eronder niet.

    Maarja, eigen risico, en voor mij hoeft ‘t allemaal niet zo hard (meer).

  34. Waar vind ik de respring optie? Onder ‘instellingen’ kan ik het niet vinden… En ja, uiteraard wel eerst uit cydia geïnstalleerd 😉

  35. krijg voor voicemailblock

    http:apt.bigboss.us.com
    host unreachable

    waarna e.e.a. respringt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.