Reacties voor: ReSound LiNX is het eerste MFi gehoorapparaat: ‘Onopvallend, maar muziek kan beter’

De ReSound LiNX is het eerste MFi gecertificeerde iPhone-gehoorapparaat. De Nederlander Geert Klein Breteler was betatester en vertelt in dit review hoe hij het gebruik heeft ervaren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Nu hoop ik dus echt dat Cochlear dit ook met de Baha (Bone Anchored Hearing Aid) gaat doen. Want ik weet dat het nieuwste model ook over 2,4 GHz netwerktechnologie beschikt, dus het is er in feite al. 😛

  2. @Tom: Die ga ik krijgen over vijf weken de Baha 4. En ook ik hoop dat ze dit gauw gaan integreren.
    Voor mijn huidige oortoeters van phonak heb ik ook 2000 euro per stuk voor betaald.

  3. @Michael: Ik hoop zelf snel te mogen overstappen naar de Baha 4, al verwacht ik daar niet teveel van. Immers, ik heb mijn Baha 3 BP110 nog maar sinds mei 2013. En ik weet ook niet of de Baha 4 überhaupt voldoet aan de eisen die voor mij nodig zijn (het reguliere Baha 3-model, de BP100, produceert bijvoorbeeld net onvoldoende volume voor mij). Gelukkig heb ik binnenkort weer een hooronderzoek en dan zal ik het mijn audioloog eens navragen. Want die vernieuwingen spreken me echt wel aan. 😛

    Ik had voorheen trouwens ook van die ‘oortoeters’ (neem aan dat je dan AHO’s bedoeld; Achter Het Oor-toestellen?). En als ik er zo aan terugdenk… Die dingen waren voor mij gewoon niet te doen vergeleken met de prestaties van m’n Baha. Zo’n groot verschil is dat. xD

  4. Ja, ik neem aan dat dit de prijs per gehoorapparaat is.
    Voor mijn huidige set betaalde ik ook 2300 euro per stuk. Lijkt mij fijn dat je zelf hiermee meer zelf kan instellen m.n. de buiten situatie en in een restaurant zijn zeer moeilijke situaties qua gehoor met een gehoor apparaat.
    Net 2 jaar mijn huidige zet dus nog even een paar jaar wachten met nieuwe gehoor apparaten, hopelijk zijn ze dan nog beter.

  5. @Tom: Dat probleem van het te zachte geluid ken ik. Daarom de baha 4 omdat deze iets harder kan. Probleem is dat veel van die oortoeter bouwers veel geld verdienen aan accesoires zoals de FM zendertjes enzo. Die gaan niet makkelijk over om iets simpelers.
    En inderdaad bedoel ik met oortoeters AHO. Het is een ellende ook omdat ik bijna sinds ik ze heb oorontstekingen. Dan kan ik ze niet of maar een paar uur per dag dragen. Dus ik hoop dat dit systeem sowieso wat minder onstekingen op gaan leveren. Ik doe verder mee met een onderzoek van de Universiteit van Maastricht met een nieuwe techniek voor de schroef. Deze is huidvriendelijker en zou daardoor minder problemen opleveren. Kijk wel een beetje op tegen de operatie, maar het zal allemaal wel meevallen.

  6. De tester heeft het over een open systeem, dit kan ook meer gesloten worden door op maat gemaakte life shells (Oorstukjes) http://www.comfoor.nl
    De geluidservaring en vooral pasvorm is dan optimaal.
    Het is alleen de vraag of dit toestel in Nederland via een zorgverzekering te krijgen zal zijn. Sinds 1-1-2013 wordt er nl. gewerkt volgens een hoorprotocol in Nederland.
    http://www.beterhoren.nl
    Audicien

  7. @Michael: Ik heb zelf ook altijd best veel last gehad van oorontstekingen, maar het probleem zat hem bij mij altijd bij het feit dat ik looporen heb. Die oorstukjes raakten dan om de haverklap verstopt. Verschrikkelijk was dat. Kon ik ze helemaal schoonmaken enzo… xD

    Ik neem trouwens aan dat je voor die nieuwe magneet gaat? Of ga je voor de DermaLock? Ik heb zelf een iets oudere variant van de schroef, namelijk de BI300 (speciaal voor de Baha 3-modellen, maar werkt blijkbaar ook gewoon met de Baha 4). 😛

  8. @Tom: Ja ik ken het van die looporen, hier ook chronisch. Maar sinds oortoeters erger geworden, 365 dagen per jaar een loopoor, viel niet tegen aan de druppelen en te stofzuigen door KNO arts, en inderdaad constant schoonmaken en filters die niet werken. Ja het is een nieuwe Dermalock die ze nu gaan onderzoeken. Niet de magneetversie dat doen ze nu alleen in België. Aan dit onderzoek doen honderd mensen mee uit Europa.

    @Léon: Het zal wel te krijgen zijn maar dan veel zelf bijbetalen. Maar dat bij betaalde bedrag kan je weer aftrekken van de belastingen.

  9. Ik gebruik sinds een paar maanden belltone promise die via Bluetooth en een iPhone app te bedienen zijn Het geheel is te bedienen via een (app natuurlijk) en een afstbed die tevens microfoon is voor de iPhone als je belt ook muziek wordt gestreamd
    Eea weekt goed maar muziek klinkt te iel
    Het is echter vergeleken met mijn eerdere gehoorapp een grote vooruitgang
    Het is goed te zien en horen dat deze ontwikkeling doorgaat
    Belltone kondigt ook een speciale iphone versie aan Fabrikanten hollen achter elkaar aan
    Fijn er hier wat over te lezen

  10. Opvallend: in de promotie video alleen ouderen, terwijl er toch zeer veel slechthorenden zijn in alle leeftijdsgroepen.

  11. Dit klinkt als muziek in de oren! Wat een mooie ontwikkeling.

  12. @Léon: Klopt ik ben ook betatester en gebruik de toestellen met oorstukjes (op maat gemaakt). Werkt super. Weinig geluidverlies. De toestellen zijn ook super. Voor on slechthorenden is dit echt een hele grote stap vooruit.

  13. Ik maak sindskort gebruik van de ReSound Alera. Deze gehoorapparaten (ik heb stereo) hebben via Bluetooth verbinding met mijn iPhone 5. Binnenkomende gesprekken komen rechtstreeks op mijn “oortjes” binnen. Met behulp van een telefoonclip, waar een microfoon in zit, kan ik de beller te woord staan. Ook kan ik luisteren naar muziek vanaf mijn iPhone. Via de tv wordt het geluid gestreamd en kan ik ongestoord luisteren. De telefoonclip dient tevens als afstandsbediening om het geluid zachter of luider te zetten. Ik gebruik ook een app op de iPhone om instellingen te kunnen doen. Ik ben uiterst tevreden met deze apparaten. Vooral het bellen is top!
    Over vijf jaar mag ik weer nieuwe gehoorapparaten uitzoeken en is de besproken ReSound LiNX verder doorontwikkeld.

  14. Aan de tv is een kastje gekoppeld, de Unite TV van ReSound, die vervolgens het geluid via Bluetooth gestreamd. Voorheen gebruikte ik een ringleiding.@dunster:

  15. @ricardo-one

    Ik dacht dat Bluetooth altijd een stukje vertraging heeft, dus dat je het geluid een fractie van een seconde later hoort.
    Daarom zijn draadloze hoofdtelefoons voor TVs meestal radiografisch draadloos.

    Heb je dat probleem van de vertraging niet?

  16. Beeld en geluid loopt één op één, dus geen vertraging. De reikwijdte is 7 meter. De bediening gaat met de app. Draadloze technologie is 2,4 GHz. Als ik Bluetooth uitschakel werkt de app niet meer, maar komt het geluid wel binnen. Met de app kan ik de Unite tv beschikbaar maken voor de hoorapparaten of op gewoon of op gezelschap zetten. Tevens het geluid regelen en apart voor linker of rechter oor.@dunster:

  17. Gebruik de telefoonclip van resound ook, maar over de microfoon heb ik erg veel klachten gehad.
    Als ik een belangrijk gesprek moet voeren, gebruik ik de losse microfoon van resound. Die kan je met een koptelefoonkabel verbinden met je telefoon. Het geluid van je telefoon wordt dan met bluetooth naar je hoortoestel gestuurd, maar je eigen stem wordt dan via de (betere) microfoon van je telefoontoestel verstuurd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.